Dolar 32,4504
%0.12
Euro 34,4996
%0.02
Altın 2.476,050
%-0.29
Bist-100 9.627,00
%-0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de seçim startı verildi; O mahallelerde süre uzatıldı

CHP İzmir'de seçim startı verildi; O mahallelerde süre uzatıldı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde işleyen olağan kurultay süreci kapsamında mahalle delege seçimlerinin startı verildi.Daha önce 3 kez ertelenen olağan kongre takvimine göre üyeler bugün sandık başına gidiyor. Bugün yapılacak delege seçimlerinden gözler Çiğli’de Ataşehir ve Bornova’da Erzene mahallerinde olacak. Ataşehir'de seçimi beyaz liste kazandı. Bornova Erzene'de 322 oyla kırmızı liste kazandı. Çiğli Evka 2'de kavgalı seçimin sonuçlarına şerh konuldu. CHP İzmir'de üyeler sandık başında

  • Ege Postası
  • 10.09.2017 - 09:31

ERMAN ŞENTÜRK - HALİDE DEMİR - YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI- CHP’de daha önce 3 kez ertelenen olağan kongre takvimine göre üyeler bugün sandık başına geçti.Seçimlerin Bayraklı, Buca, Bornova, Konak, Karabağlar  ve Çiğli’de büyük çekişmeye sahne olması bekleniyor. Çevre ilçelerde ise Urla, Güzelbahçe, Menemen. Beydağ ve Bergama’da bugün seçim heyecanı yaşanacak. İlk gün mesaisinde gözler Çiğli Ataşehir ve Bornova Erzene mahallelerinde olacak.

Sandıklardan ilk bilgiler gelmeye başladı. Çiğli Aydınlıkevler Mahallesi'nde kullanılan oy miktarında çoğunluk sağlanamayınca önce iptal dendi, ardından süre uzatımına gidildi. 12.00'de bitmesi planlanan oy kullanma işlemi 13.30'a kadar uzatıldı. Çiğli Atatürk Mahallesi'nde de aynı nedenle oy kullanma işlemi 12.30'dan 14.00'e kadar uzatıldı. Tüzüğe göre oy kullanımında üçte bir çoğunluk sağlanması gerekiyor. 

ATAŞEHİR'DE TANSİYON YÜKSELDİ

Çiğli'nin kritik mahallelerinden Ataşehir Mahallesi'nde oy kullanacak bir vatandaş, oy kabininin bulunduğu alanı düzenleyen görevlilerin, alana sürekli girip çıkmasından rahatsız olduğunu öne sürerek, "Girmeyeceksin kardeşim" diye bağırdı. Bir anda gerilen ortamı, seçim sorumlusu İl Sekreteri Birgül Değirmenci araya girerek sakinleştirdi. İçeri giren kişinin görevli olduğu ve düzenden sorumlu olduğu ifade edildi.

Daha sonra oy kullanmak üzere sıraya giren bir üyenin listede adını bulamadı. Üyeliğinin silindiğini öğrenen vatandaş sebebini sordu. Vatandaşa isteği dışında üyeliği silinen partililerle ilgili bilgi verilirken, oy kabini yüzünden daha önce öfkelenen vatandaş araya girdi. Ortam yine gerildi. Parti binasına polis çağrıldı, "At dışarı" sesleri yükseldi. İl Sekreteri Değirmenci ortamı sakinleştirmeye çalışırken, kendisine yöneltilen "Sen kimsin" sorusuna "İl sekreteriyim" yanıtı verdi. Şahıs alandan uzaklaştırıldı. 

Çiğli'de yaşlı ve hasta olanlara oy kullanma işleminde öncelik tanındı. 

İzmir'de seçimin yapılacağı 10 ilçede başlayan delege seçimlerinin yapılacağı mahalleler söyle;

BUCA: Efeler, Cumhuriyet, Çamkule, Ufuk, Çamlıpınar, Dicle. Buca'da bugün yapılan seçimlerin en kritik mahallesi Ufuk. 805 üyesi bulunan mahallede mavi ve beyaz liste çarpışıyor.

BORNOVA:  Gaziosmanpaşa, Erzene, Kızılay, Meriç ve Yeşilova

ERZENE'DE 'KIRMIZI' ZAFER

Bornova’nın en büyük mahallelerden biri olan Erzene Mahallesi’nde kırmızı liste 322 oyla seçim kazandı. Beyaz liste 304 oy aldı.

Bornova’da kayıtlı 13 bin 500 üyenin, ilçenin tamamında 17’si doğal 400 delegeyi seçmek için oy kullanacağını dile getiren ilçe başkanı Nevzat Kavalar,  Erzene’de de kayıtlı 993 üyenin 700’e yakınının oy kullanmasını beklediklerini ve toplamda 34 delege ve 231 ön seçim delegesinin seçileceği bilgisini verdi:

BORNOVA’DA 17 DOĞAL TOPLAM 417 DELEGE SEÇİLECEK

Kavalar Erzene ve Bornova ilçenin beş mahallesinde bugün gerçekleşmesi ve sonuçlanması beklenen delege seçimleri hakkında şu bilgileri verdi:

“Mahallelerimizde delege seçimlerine başladık. Şu anda Erzene’deyim. Seçimler gayet nizami bir şekilde, kimsenin hakkı hukuku yenmeden başladı ve sürüyor. Burada 993 üyemiz var, 700’e yakını oy kullanır diye bekliyoruz. 34 delegemiz var, 231 tane de ön seçim delegesini seçeceğiz Erzene’de.  İlden il başkan yardımcısı Çetin Özdemir bu mahallede görevlendirildi, ilçeden üç arkadaşımız görevli. Bornova ilçenin tamamında 400 delegemiz var. Bir de benle beraber 17 doğal delegemiz var. İlçede 6-7 bin kişi üye oy kullanacak diye bekliyoruz. 13 bin 500 üyemiz var. Yarısını biraz geçeriz. Gönlümüzden geçen üyelerimizin tamamının oy kullanması. Genelde katılım yüzde 60 civarında olur. 

Bornova’daki 5 mahallenin ikisinde (Kızılay ve Erzene) iki liste, üç mahallesinde ise tek listeyle seçime gidildiğini kaydeden CHP Bornova İlçe Başkanı Kavalar,

“Meriç, Gaziosmanpaşa, Yeşilova ve Erzene mahallesi. Kızılay ve Erzene’de iki liste, Meriç, Yeşilova ve Gaziosmanpaşa’da uzlaşmışlar tek liste çıktı. Bu uzlaşının olması önemli. Biz tek liste talebinde bulunmuştuk. Arkadaşlarımız hangi listeye oy verirse o liste kazanacak. Demokratik bir ortamda, en ufak bir itiraza yer vermeden oy kullanma işlemi sürüyor. Partimiz için hayırlı uğurlu olsun.”

ÇETİN ÖZDEMİR: KAZANAN CHP OLSUN

Erzene Mahallesi’nde ‘gözlemci’ sıfatıyla görevlendirilen Çetin Özdemir de, “İl başkanlığı tarafından görevlendirildim. Seçimin demokratik olması için gözlemci olarak bulunuyorum. Kırıp dökmeden, demokratik bir seçim olmasını diliyoruz. Burada iki liste de saat beşte sonra yapılacak sayım sonunda belli olacak. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olsun” temennisinde bulundu.

ERZENE’DE HANGİ LİSTEDE KİM VAR'

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun desteklediği öne sürülen Kırmızı Listede; ilçe eski başkanı Enver Dündar, Ethem İnal, Ramazan İrfan Kılınç, Osman Erbayraktar, Alper Özcan, Özlem Derin, Osman Keser, Mehmet Doğan Aygen, Özge Revan Orman,, Sergül Çataldirek, Gülçin Akay, Berna Hovardakaya, Ahmen Cun, Hatice Burguç, Turhal Tuncer, Mustafa Akkaya, Fulden Karameşe, Durgül Zengin, Meral Tokem, Çeto Çamlıbel, Özlem Atam, Ali Abbas Kaya, Kamil İnal, Veysel Gürsul, Mustafa Buanoğlu, Hakan Kılıç, Ahmet Cevat İnal, Nesrin Durucu, Tuğsan Binbir, Özge Kaya, Mustafa Değerli, Bayazıt Palabıyık, Harika Çankaya, Ferki Gündoğan yer alıyor.

Öte yandan Kamil Okyay Sındır ve Aziz Kocaoğlu’nun desteklediği öne sürülen Kırmızı listeye  ‘taban harekatı’ başlatarak, Beyaz listeyle rakip çıkan 34 kişiden oluşan sözkonusu listede ise; Enver Dündar, Seçkin Uyla, Mustafa Gülen, Zeynep Atmaca, Faruk Saral, Nermin Kalkan, Vedat Başateş, Hülya Uğurlu, Ömür Mavioğlu, Zehra Özbek, Ali Kırmızıoğlu, Şenay Çekiç, Aydoğan Akbulut, Serpil Orhun, Metin Atmaca, Nilgün Kalkan, Yılmaz Gürbüz, Habibe Uçar, Hüseyin Bayar, Yıldız Sert, Turan Bilmez, Şükran Polat, Yaşar Öztütüncü, Nevin Ballı, Ayhan Baltacı, Zekine Akkuş, Mete Tataroğlu, Sinem Kılıç, Hatayi Duman, Ziya Beylan, Gülten Karakuzulu, Mert Atkale, Sibel Tuncer ve Bahtiyar Şimşek isimleri bulunuyor.

ERZENE’DE KIRMIZI LİSTE’YE MUHALİF BEYAZ LİSTE KAZANMA İDDİASINDA

Öte yandan geçtiğimiz günlerde  Bornova’da 130’a yakın sahte üye kaydı yaptırdığı iddiasıyla gündeme gelen CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ile bundan önceki seçimlerde hep rakip olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bu kez Kırmızı Liste’de birleştiği iddia ediliyor.

TABAN HAREKATIYIZ, BİZ KAZANACAĞIZ

Kırmızı Liste’nin karşısına Beyaz Liste ile çıkan muhaliflerin başını çeken il eski yöneticilerinden Metin Atmaca, kendi listelerinin en az 50 oy farkla seçimi kazanacağını savunarak, “Taban Harekatıyız. Partide adamcılık dönemi bitsin artık. Onun adamı bunun adamı tavrından vazgeçilsin. Partimiz bu adam kayırmacılığı tutumu nedeniyle kaybediyor’ dedi.

KIRMIZI LİSTEYİ DESTEKLEYENLER KİMLER'

Kırmızı listeyi, Kamil Sındır’ın desteklediği eski ilçe başkanı Ertürk Çapın, Adnan Hocaoğlu, Osman Erbayraktar, Kamil İnal, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın kayınpederi  Murat Keser ve abisi İsmet Keser’in desteklediği öne sürülüyor.

Bornova’da Kızılay ve Erzene mahallelerinde iki liste; Meriç, Gaziosmanpaşa ve Yeşilova mahallelerinde ise tek listeyle seçime gidiliyor.

MERİÇ MAHALLESİNDE 8 DELEGE BELİRLENECEK

Meriç Mahallesi’nde tek listeyle seçim yapılıyor. 8 kongre delegesi, 50 ön seçim delegesinin seçilecek. Listede kongre delegesi olarak; Hüseyin Yazal, Salim Yılmaz, Özdem Sezer, Remzi Uysal, Ebru Baycu, Alper Topçuoğlu, Aydın Yurtçu, Hüsniye Karakayışlı yer aldı.

GAZİOSMANPAŞA’DA 16 KİŞİNİN DELEGE OLMASI BEKLENİYOR

Gaziosmanpaşa’da da tek liste ile delegeler seçilecek. 16 kişinin delege olacağı mahallede 106 ön seçim delegesi belirlenecek. Delege seçilmesi beklenen liste şu isimlerden oluşuyor: “Yasin Atasever, Hakan Avcı, Ece Balkan, Eray Büyük, Erdoğan Çiçek, Tuğçin Çolak, Tuğba Arhan Güner, Osman Koçanali, Arda Kuş, Nafi Mehmetoğlu, Yüksel Seven, Selami Silivardar, Murat Taşkıran, Seda Taşkıran, Ayşe Türksever ve Sadık Yıldız.”

YEŞİLOVA’DA 23 DELEGE BELİRLENECEK

23 delege, 157 ön seçim delegesinin seçileceği Yeşilova Mahallesi’nde de tek listeyle delege seçimi gerçekleşiyor. Listede, Ertan Güneş, İsa Aydın, Ramis Acar, Türkan Kurnaz, Hakan Etleç, Uğur Taban, Hasan Aydın, Emine Yılmaz, Erkan Güler, Nermin Bayazıt, Burcu Yaman, Murteza Güler, Gökçe Aydın, Tuğba Güler, Layik Öztürk, Müberra Güneş, Ramadan Güler, Ömer Kızılata, Fatih Ay, Mustafa Muşmula, Mahmut Teker, Coşkun Çiflik, Şahinur Dolgunyürek isimleri delege olarak belirlenecek.

Kızılay Mahallesi’nde beyaz ve kırmızı liste yarışıyor. Beyaz listede; 13 delege ismi, 82 ön seçim delege adı yazıldı. Beyaz liste; “Cesim Yıldız, Zeki Erççek, Nihat Kaya, Gizem Karaca, Mehmet Gilgil, Gülüzar Yıldırım, İbrahim Eroğlu, Birol Çam, Mustafa Çelik, Ayşe Aktaş, Tehmur Çardak, Şenay Zengin, Fatih Fethi Aktaş’tan oluştu.

Kırmızı listede 13 delege ismi yazıldı. 84 de ön seçim delegesi kendine yer buldu. Kırmızı listede yer alan isimler; “Kadir Kapucu, Metin Sucu, Neslihan Güzelay,, Mustafa Koç, İftihar Levent, Metin Ceviz, Dilan Akdemir, Fatma Koç, Mehmet Kulak, Ali İrgem, Özgür Babayiğit, Yıldırım İçen, Senem Yağışkan.”

Akşam saat beşe kadar sürecek olan oy kullanma işleminin ardından oy sayma işlemi başlayacak ve hangi listenin kazanacağı netleşecek. 

Çiğli belediye eski başkanlarından Metin Solak oyunu Ataşehir'de kullandı

ÇİĞLİ:  Yakakent, Ataşehir, Evka-2, Küçükçiğli, Balatçık, Yenimahalle, Atatürk, Köyiçi, Beyazevler, Aydınlıkevler, Ahmet Taner Kışlalı ve Esentepe. Tek listeli Beyazevler ile iki listenin yarıştığı Esentepe'de seçimler tamamlandı. Esentepe Mahallesi'nde toplam 109 oy kullanıldı. Meclis üyesi Yüksel Arduç'un çıkardığı beyaz liste sandıktan zaferle çıktı. Beyaz liste 64, mavi liste 42 oy alırken, 3 oy da geçersiz sayıldı. 

ATAŞEHİR'dE ZAFER BEYAZ LİSTENİN

Bugünkü seçimlerin kritik mahallelerinden Çiğli Ataşehir'de seçimi beyaz liste 293 oyla kazandı. Mavi liste ise 289 oyda kaldı.

Yenimahalle'deki delege seçimlerinde İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu'nun desteklediği mavi liste 84 oyla kazandı. Beyaz listeye 46 oy çıktı. 

Köyiçi'de mavi liste 90 oyla seçimi kazandı. bBeyaz listeye 73 oy çıktı.

seçimi 89-73 kazandı.

ŞERH KONULDU

Evka 2'de kavgalı seçimin galibi, 53 oyla kırmızı liste oldu. Mavi liste 39 oy aldı. İlçe Kadın Kolları Başkanı Sema Kürk seçim sonuçlarına şerh koydu. Kürk, seçimin usulüne uygun yapılmadığını, il başkan yardımcısının müdahil olduğunu, zarfların sayılmadığını ve tutanak tutulmadığını gerekçe gösterdi.

Esentepe'de beyaz liste 64 oyla sandıktan zaferle çıktı. Mavi liste 42 oy aldı. 

Yakakent'te 190 oy alan mavi liste seçimi kazandı. Kırmızı listeye 182 oy çıktı. 

Atatürk Mahallesi'nde beyaz liste 87, mavi 82 oy aldı. Seçimin galibi beyaz liste oldu. 

Aydınlıkevler'de tek liste 94 geçerli oy aldı. 

Tek listeyle gidilen Balatçık'ta da seçim bitti, listeye 173 oy çıktı. 

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan önce parti binasına gidip üyelerle selamlaşıp sohbet etti, ardından Küçükçiğli'ye oy kullanmaya gitti.

Çiğli mahallelerinde oy kullanacak üye ve seçilecek delege sayıları şöyle:

ÖNSEÇMEN                                DELEGE

 Yakakent 19……………………….…58

Ataşehir, 58………………...........…186                        

Evka-2, 12………………………....…37

Küçükçiğli31……………………….…98

Balatçık 14………………………...…43

Yenimahalle,16………………..….…50

 Atatürk,19……………………….......59

Köyiçi,8…………………………........24

Aydınlıkevler,11………………...……31

Esentepe, 6…………………….…….16

KARABAĞLAR:   Selvili, Karabağlar, Sevgi, Barış, Aşık Veysel, Özgür, Salih Omurtak, Reis, General Asım Gündüz, İhsan Alyanak,

KONAK:  Kadifekale, Ballıkuyu, Pazaryeri, Ülkü, Sakarya, Süvari, Ali Reis, İsmet Kaptan, Hurşidiye, Yeni Mahalle, Altınordu, mahallelerinde seçim var. Hurşiyede ve İsmet Kaptan mahallelerinde, tek listeyle gidilen seçimler tamamlandı. 

 BAYRAKLI: Cengizhan, Fuat Edip Baksi... Bu iki mahallede partililer erken saatlerden itibaren sandık başına gitti.

Diğer ilçelerden Urla, Güzelbahçe, Menemen, Beydağ ve Bergama’da seçim yapılıyor.

KARABAĞLAR'DA SEÇİM BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAMLANDI
Karabağlar ilçesinin Karabağlar, Barış, Aşık Veysel, Özgür, General Asım Gündüz, Reis mahallelerinde tek liste ile seçime gidildi. Çift listeyle seçime gidilen İhsan alyanak Mahallesi'nde 56 oy alan mavi liste 32 oy farkla seçimi kazandı. Çift lstenin yarıştığı Sevgi Mahallesi'ndeki seçimler ise 19.00'da sonlanacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.