Dolar 32,5874
%0.35
Euro 34,8475
%0.33
Altın 2.503,520
%0.77
Bist-100 9.682,00
%1.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den çarpıcı 'miting' iddiası!

CHP İzmir'den çarpıcı 'miting' iddiası!

CHP İzmir İl Başkanlığı resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın 9 Nisan İzmir mitingi için hastanelerde çalışan taşeron işçilerle memurlara katılmaları yönünde baskı ve tehdit yapıldığı iddia edildi. Sosyal medya aracılığıyla çarpıcı 'miting' iddiası:

  • Ege Postası
  • 07.04.2017 - 17:08

EGE POSTASI - CHP İzmir İl Başkanlığı'nın resmi sitesinden İl Başkanı Asuman Ali Güven adına yapılan açıklamada, 9 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir'de yapacağı miting için hastanelerde çalışan taşeron işçilerle memurlara mitinge katılmaları yönünde baskı ve "işinize son verilir" tehdidi yapıldığı iddia edildi.

İl başkanlığı, mitinge katılmaya zorlanan kişilere her türlü hukuki desteği vereceklerini duyurdu.

İl başkanlığının resmi Twitter hesabından atılan 9 mesajda şu ifadeler yer aldı.

 1- AKP, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın katılacağı İzmir Mitingi için baskıyla, zorla İzmirlileri mitinge getirmeye çalışıyor.

2- Hastanelerde çalışan taşeron işçiler, memurlar "işinize son verilir" tehdidiyle AKP Mitingine gelmeye zorlanıyor.

3- Kendi seçmenlerini "Evet" demeye ikna edemeyenlerin, İzmir Mitingi için baskıyla, korkutarak insanları gelmeye zorlamaları da normaldir.

4- Vatandaşlarımızın AKP'nin İzmir mitingine gelmeye mecbur bırakılmak istenmesi, AKP'nin nasıl bir çaresizlik içinde olduğu gösteriyor.

5- İşte İzmir bu baskılara, özgürlüğüne müdahalelere ve parti devletine Hayır diyor.

6- Bu referandumu hala iktidar ve parti seçimleri olarak görenlerden, İzmir'in "Neden Hayır" dediğini anlamalarını beklemiyoruz zaten.

7- Anlamayanlar için bir kez daha anlatalım. Biz istiyoruz diye değil, İzmir sizi ve amacınızı biliyor, 'Tek adamı' istemiyor ve Hayır diyor.

8 -AKP'nin İzmir mitingine katılmaya zorlanan tüm vatandaşlarımızın yanında olacak ve her türlü hukuki desteği vereceğiz.

9 -İzmir sizin babanızın çiftliği değildir

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.