Dolar 32,5715
%0.3
Euro 34,7492
%0.05
Altın 2.493,560
%0.37
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den referandum startı

CHP İzmir'den referandum startı

CHP İzmir referandum çalışmalarının startını büyük örgüt toplantısıyla bugün Bornova Atatürk Spor Kompleksi'nden başlattı. Büyük coşku içinde geçen toplantıda rozet sürprizi yaşanırken kürsüye çıkanlardan önemli mesajlar geldi. Büyük buluşmada kim hangi mesajları verdi'

  • Ege Postası
  • 12.02.2017 - 12:13

EGE POSTASI - Anayasa değişikliği için 'hayır' diyen CHP'de, İzmir Örgütü referandum çalışmalarının topyekün startını Bornova Atatürk Spor Salonu'ndaki toplantıyla verdi.

Toplantıya Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Asuman Alİ Güven, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, il yöneticileri ve mevcut yönetici kadrolarının yanısıra geçmişte çeşitli kademelerde görev almış isimler ile partililer katıldı.

KOCAOĞLU-YÜKSEL-BÖKE

Geçtiğimiz Ağustos ayında il başkanlığı görevinden istifa eden Alaattin Yüksel'in, Kocaoğlu ve Böke'nin arasına oturması dikkat çekti. 

Salonun çeşitli noktalarında 'hayır' yazılı afişler ile Atatürk posterleri ve Türk bayrakları yer aldı. Ayrıca “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ve “Cumhuriyete sahip çıkmak boynumuzun borcudur” yazılı iki büyük pankart asıldı.

Toplantı öncesi salonda  'İzmir Marşı' ve Barış Manço'nun 'hayır' şarkısı dinletildi.

Partinin gençlik kollarında yer alan isimler üzerlerindeki Atatürk'ün fotoğrafının yer aldığı tişörtler ile salonda “Mustafa Kemal'in askerleriyiz” sloganı attı.

Salondaki partililerin tamamı ellerinde Türk bayrağı tuttu. Salonda uzun süre “Türkiye Laiktir, Laik kalacak” sloganı atıldı.

Anayasa değişikliği teklifine neden 'hayır' denildiğine yönelik slayt gösterisiyle bilgilendirme yapıldı.

ATİLA: BARIŞ İÇİN 'HAYIR' DEMEK ZORUNDAYIZ

Toplantıya ev sahipliği yapan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila konuşmasında şunları söyledi; “Bugün böylesine önemli bir toplantının Bornova'da yapılıyor olması bizim için büyük onur...Bu salon benden önceki belediye başkanımız, Sayın Genel Sekreterimiz zamanında başladı. Bizim dönemimizde bitti. Adını Bornova Atatürk Spor Kompleksi verdik. Çok anlamlı bir salon. 'Hayır' startını buradan veriyoruz. 'Hayır' kazanacak. Biz İzmirliler farkımızı ortaya koymak zorundayız. Bugün 81 vilayette insanlar bizden umut bekliyor. O nedenle bizler çok çalışıp en fazla 'hayır'ı İzmir'den çıkartıp büyük katkıyı vermemiz gerek. Seçim bitene kadar çalışıp sandıklara sahip çıkmamız gerek. Katılımı arttırmamız gerek. Herkesi sandığa götürmemiz gerek. Bu seçim kadınların seçimi. İsterlerse bu seçimi alırlar. Eşlerini çocuklarını herkesi sandığa götürecekler. Bu seçim hepimizin seçimi, doğmamış çocuklarımızın seçimi. Sandığa gidip 'hayır' oyu vererek geeceğimizi kurtarmak zorundayız. Barış için kardeşçe yaşamak için 'hayır' demek zorundayız.”

GÜVEN: 16 NİSAN'DA SANDIĞA GÖMECEĞİZ

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Cumhurbaşkanı'nın imzasıyla referandumun kesinleşmesi sonrası, büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Güven, “Mutluyum çünkü 16 Nisan'da hesaplaşma fırsatını bu ülkenin güzel insanları yakalayacak. 16 Nisan'da 'Hayır' d,yerek bu anayasaya bu düzene geçit vermeyeceğiz. Bu üülkede demokrasinin yaşatılmasını, parlamenter sistemin sürdürülmesini sağlayacağız. İzmir ülkenin çağdaş ilerici yüzüdür. İzmir'İn duruşu tavrı ülkeye önemli etkileri olur. Böyle bir il de yaşamanın hepimiz için ayrıcalığı vardır. Bu ayrıcalığın kıymetini iyi biliyoruz.Bu anti demokratik bir anayasa, tek adam anayasasıdır. Bu çirkin anayasaya hepimiz 'Hayır' diyeceğiz. İzmir'de en güçlü desteği sağlayarak ülkede 'hayır' çıkmasını sağlayacağız. Sandıklarda görevli 16 bin arkadaşımız var. Partililerimiz mahalle temsilcilerimiz var. Hepbirlikte sandıklara güçlü şekilde sahip çıkacağız. Bu anayasanın bize layık olmadığını anlatacağız. Anayasayı anlatamıyorlar. Bu onların kötü bir anayasa yaptıklarını gösteriyor. Bu anayasanın kötülüğünü vatandaşa anlatalım. Bunu yapabilecek büyük bir organizasyon gücümüz var. Referandumda 'hayır' çıkardığımızda Başbakan'a görevini iade etmiş olacağız. Bu ülkenin Başbakan'ı kendini maalesef savunmuyor. Türkiye'nin en itibarlığı görevini yerden yere vurduruyor. CHP'yi eleştiriyorlar. Kendileri FETÖ'yle birlikte yürüdü. Biz barışçıl politikaların savunucusuyuz. Biz her koşulda teröre hayır demiş bir partiyiz. Onlar işlerine geldiğinde bu örgütlerle işbirliği yaptılar. 16 Nisan'da 'hayır' diyerek bu ülkeye büyük bir ders vereceğiz. İzmir bu dersi onlara vermeye hazır. Onları sandoğa gömeceğiz.Bu mesele hepimizin meselesi. Parti içinde tek yürek olacağız. 'Hayır' çıkmasını sağlamak için birlikte dayanışma içinde olmalıyız”

YÜZDE 70 İDDİASI

Güven konuşmasının sonunda İzmir'de yüzde 70 'hayır' çıkacağını, ülkede ise yüzde 60 'hayır' çıkacağını iddia etti.

ROZET SÜRPRİZİ

CHP'nin referandum çalışmasının startını verdiği toplantıda rozet sürprizi de yaşandı. AK Parti'ye üye olan 20'ye yakın kadın ve gençlerden oluşan gruba 'hayır' rozeti takıldı. Rozetler İl Başkanı Güven ve CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar taktı.

KOCAOĞLU: HAYIR DEMEK TEK ADAM YÖNETİMİNE KARŞIYIM DEMEKTİR

Geçtiğimzi günlerde 'hayır' açıklaması yapan ve kamuoyuna mesajlar verip, ilçe turuna da çıkan Kocaoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Konuşmamı kısa tutacağım. Zaten sahadayız. Köylerimizi ilçeleri gezip hayır için çalışıyoruz, çalışacağız. Hayır demek 80 milyon vatandaşın kurtuluşu demek. Hayır demek ben özgür yaşarım ben demorkasiye inanırım ben insan haklarına inanırım, bir kişinin tek adam yöntemine karşıyım demektir. Hayır demek, dostlarımızla komşularımızla barış demektir. Hayır demek atalarımızın dirhem dirhem biriktirdiği ülkenin servetini korumak demektir. Hayır demek kötü gidişe dur demektir. Hepinize 'hayır'lar diliyorum.”

İŞÇİLERDEN SELAM VE HAYIR

CHP İzmir Emek Bürosu Birimi Başkanı İsmet Basmacı, belediye işçileriyle birlikte salonu selamladı. İşçiler ellerinde “Taşeron düzene Hayır” yazılı pankart taşıdı. Kemalpaşa'dan gelen yörüklerde salonu selamladı.

VEKİLLER HANGİ MESAJLARI VERD?

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “ Eleştirmeyi severiz. Siyasal sorunlara çözüm için eleştirmek yetmez. Cesaret göstermek gerek. Buraya gelerek o cesareti gösteren herkese teşekkür ediyorum. Halk neylerse hayırlı eyler güzel eyler” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “ Anayasa değişikliği ne getiriyor, nasıl bir ortamda referanduma gidiyoruz. Bizi ne bekliyor. Dostlar bu anayasa dğeişikliği için krallık padişahlık lütuftur. Bu ağalıktan başka bir şey değildir. Herşeyi tek adama verip birazcıkta gençlere farklı kesimleremesdaj vermek istemişler. Biz 7 yaşındaki İdil Biret için 12 yaşındaki Suna Kan için yasa çıkardık dünya sanatçısı yaptık. Gençlere böyle önem veren partiyiz. Bütün maddeler kandırmacadır. 16 Ninsa'dan sonra başbaşka bir Türkiye yapacaklar. Buna dur diyecek tek parti CHP'dir. Bu sorumluluğunuz çok önemlidir.” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, “ 16 Nisan'da referandum olacak. Bu geçtiğimiz günlerde TBMM'de sabhalara kadar tartışılan bir metin değil. Referandum anayasa değişikliği teklifi değil. 100 yıllık rejimi değiştirmek istiyorlar. O nedenle sizlere tarihi bir görev düşüyor. Bu görevi 16 Nisan'da yerine getireceğiz. Cumhuriyet'İn kurucusu Atatürk'ü yok etmek isteyenlere karşı mücadele edeceğiz. Namuz ve onur borcumuz var. Bu borcu yerine getireceğiz.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “ 94 yıl önce 7 düvele baş kaldıran Atatürk ve silah arkadaşları bize bu Cumhuriyeti emanet bıraktı. Bu Cumhuriyeti yıktırmaya Müsaade edecek misiniz! O boyu uzun eli uzun dili uzun adamın halife olmasına izin verecek misiniz. İşte İzmir işte CHP...Referandum sürecinde teknik ve taktik olarak yapmamız gerekenler var. Eski bir il başkanınız olarak sizlerden bir tek şey istiyorum. Bu seçim normal bir seçim değil. Bu seçimin 5 yıl sonra tekrarı yok. Cumhuriyetçiler ve Cumhuriyet karşıtları. Ya Cumhuriyet'ten vazgeçeceksiniz ya da Atatürk'ün aydın çizgisinden devam edeceksiniz” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit,, “ TBMM'de üstümüze düşeni yaptık. İkinci raundta sizlerle birlikte olacağız ve kazanacağımızı düşünüyorum. Biz saraya karşı savaşan bir grubuz. Yetkiyi saraya vermeyeceğiz. Çalışacağız, çok çalışacağız... 16 Nisan hayırlı olsun” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu kürsüye elinde Türk bayrağı ile geldi. Purçu, “ Ülkesini seven milletini seven bayrağını seven kimse 'evet' diyemeyez. Bu ülke atalarımızın canlarıyla kanlarıyla kuruldu. İnanıyorum ki vatandaş 'hayır'ı basacak. Bu anayasa terörü bitirecek m? Hayır...Bu referandum ekonomiyi düzeltecek m? Hayır...Bu referandum özgürlük adalet getirecek m? Hayır...O yüzden neden 'evet' diyeceksiniz. Onun için herkes 'hayır' demeli. Allah yardımcımız olsun” dedi.

SINDIR: GİZLİ HESAPLARI TEK ADAM REJİMİ

CHP Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır konuşmasında şunları söyledi; “Bu vatanı kuranlar 7 düvele karşı mücadele etti. Şehitlerimiz bu vatan bu bayrak bu millet için canlarını verdiler. Başta Atatürk olmak üzere bu Cumhuriyeti kurarak egemenliği saltanattan alıp millete devrettiler. Bu Cumhuriyet tarihinde çok dalgalanmalar gördük. Bugün içine düşürüldüğümüz referandum süreci aslında Cumhurşiyete demokrasiye kurucu değerlere karşı Cumhuriyet kurulduğundan bugüne hilafet özleminde olanların en ciddi darbesidir. Demokrasimizin Laikliğin sosyal hukuk devletin varolabilmesi için önümüzde konan bir sandık referandum. Bu hareket karşı devrim hareketidir. Bu mesele sadece CHP'nin meselesi değil. Bu mesele Cumhuriyeti kuran Atatürk ve şehitlerle omuz omuza yurdun dört bir yanında savaşan ve Cumhuriyeti kuran büyük Türk milletinin meselesidir. Dün terör örgütleriyle kol kola olan masalara oturan onların devletin içinde yapılanmasına göz yuman zihniyet bugün bunu inkar ediyor. Sistem değişikliği diyorlar. Korkmayın diyorlar. Biz Cumhuriyeti seviyoruz diyorlar. Bugün bunu diyenlere inanacak mısını? Dün yaptıklarını bugün nasıl inkar ediyorlarsa bugün söylediklerini de yarın inkar edecekler. Bu anayasa değişikliği teklifi demokrasiyi ortadan kaldıracak barış özgürlükler insan haklarını elimizden alacak bir rejim değişikliğidir. Buna izin verecek miyi? Eğer ki yurtaşımıza getirilmek isteneni anlatabilirsek ben yürekten inanıyorum bu millet 1 avuç karşı devrimcinin hesaplarının karşısında dimdik duracaktır. Bu millet yüzde 99 'hayır' diyecektir. Evet diyenlerin bir tane gerekçesi yok. Sadece gizli hesapları var. Tek adam rejimi...Bu referandumda 'hayır' demek bütün yurttaşların asli görevi...”

BÖKE: İZMİR KALK AYAĞA ÇİÇEK AÇTIR

“Gideceğimzi sandık bir son değil başlangıç olacaktır” diyerek konuşmasına başlayan CHP Parti Sözcüsü Böke, şunları söyledi; “ Gideceğimzi sandık aydınlık Türkiye hikayesinin ilk günü olacak. Anayasa teklifini önümüze koydularç. Esasında bize tek soru soruyorlar. Siz düzenin karanlığının devam etmesini istiyor musunu? Biz aydınlık bir gelecek yaratmak istiyoruz. İki farklı geleceğin arasında tercih isteniyor. Siz özgür özgüvenli gözünü geleceğe dikmiş bağımsız Türkiye mi istiyorsunuz yoksa cesaretini kaybetmiş sürekli korku yaratan bir Türkiye mi istiyorsunuz. Siz hukuka dayanan 80 milyon vatandaşın hakkının korunduğu hukuk devleti mi istiyorsunuz, yoksa siz tek bir kişinin keyfiyle yönetilen bir ülke mi istiyorsunuz. Bizim ne istediğimiz çok açık. Biz aydınlık kalkınan hukuka dayanan bir ülke istiyoruz. Hangi siyasi partiye oy veriyorssak olalım, nmerede doğmuş olursak olalım biz başkanlık sisteminin ne yaşatacağını biliyoruz. Sizlerden isteğim tanımadığınız kişilerin kapısını çalın sorun. Dinleyin onları. 2,5 yıllık fiili başkanlık düzeninin sonunda geldiğimiz nokta ortada. Ekonomi ortada. Kişi başı gelirimiz düştü. Fiili başkanlık hepimizin cebinden dört bin lirayı çaldı.Fiili başkanlığın başladığı 2014'ten bugüne işsizlik arttı. 700 bin kişi daha arttı. Bu düzen kadını yok sayıyor. Bu düzen insana insan gözüyle bakmıyor. 2,5 yıllık fiili başkanlık döneminde 447 bin kadın işsiz kaldı. Bu düzen kadını hor gördüğü gibi genci de yok sayıyor. 2,5 yıllık dönemde gençler arasında işsizlik yüzde 18'den yüzde 21'e çıktı. Tanımadığınız komşunun kapısını çaldığınızda göreceksiniz ki ortak noktalarınız var. İzmir kalk ayağa elindeki bayrağı salla. Bu düzeni değiştir. Bu düzenin değişmesini istiyorsan 'hayır' diyeceksin. İzmir kalk ayağa İzmir'in dağlarında çiçeği açtır.”

Toplantı sonunda partide görev alan isimler ve geçmişte emek vermiş isimler hep birlikte ellerinde Türk bayrakları ile salondakileri selamlayarak birlik beraberlik fotoğrafı verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.