Dolar 32,5114
%-0.09
Euro 34,9486
%0.34
Altın 2.436,150
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir Gençlik Kollarında 1 istifa, 2 görevden alma!

CHP İzmir Gençlik Kollarında 1 istifa, 2 görevden alma!

CHP İzmir'de 'gençlik' krizinin yaşandığı Narlıdere'de geçtiğimiz günlerde yönetimi görevden alınan ilçe gençlik kolu başkanı Şahanlı, 'karma yönetim' önerisine sıcak bakmayınca görevden alındı. Kemalpaşa İlçe Gençlik Kolu Başkanı ise istifa etti. İl yönetimi de ilçe yönetimini görevden aldı. CHP İzmir Gençlik Kollarında

  • Ege Postası
  • 30.11.2016 - 11:15

EGE POSTASI - Narlıdere CHP İlçe Başkanı Şahin Fırat'ın aktif olmadıkları gerekçesiyle il başkanlığına şikayet ettiği ilçe gençlik kolu başkanı Ferhat Şahanlı ve yönetimi için İl Gençlik Kolu Başkanı Sinan Sarıküse 'karma yönetim' şıkkını devreye sokmuştu. 

Sarıküse, 'görevden al' baskısına rağmen Şahanlı'nın devam etmesinden yana tavır göstermiş, Şahanlı başkanlığında ilçe kongresinde kaybeden listeden ve yeni isimlerin de yer alacağı bir yönetim için düğmeye basmıştı.

Ege Postası'nın edindiği bilgiye göre Şahanlı, uzun süren görüşmeler sonucu karma yönetim noktasında Sarıküse'yle uzlaşamadı.

Yaşanan gelişme üzerine il gençlik kolları yönetimi, dün gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısında oybirliğiyle Şahanlı'yı görevden aldı. Narlıdere'ye önümüzdeki günlerde yeni başkan ve yönetim atanacak.

KEMALPAŞA'DA İSTİFA
Öte yandan Kemalpaşa'da da istifa ve görevden alma yaşandı. İlçe yönetimiyle uyum problemi yaşayan Kemalpaşa İlçe Gençlik Kolu Başkanı Rüştü Güngör istifa etti. Güngör'ün istifası sonrası il yönetimi de ilçe yönetimini görevden aldı. Kemalpaşa'ya da önümüzdeki günelrde başkan ve yönetim atanacak. 

ŞAHANLI:MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİM

Şahanlı görevden alınmasının ardından şu açıklamayı yaptı;

"Ülkemizin bu denli sıkıntılı ve zor koşullar da olduğu, siyasi ve ekonomik sorunların artık ağır şekilde hissedildiği, toplumsal değerlerin örselendiği, hak ve hukuk mücadelesini daha da fazla vermemiz gereken zaman da partimin Gençlik Kolları İl Başkanı, "bizi" seçimle gelenin seçimle gitmesi" gerektiğini ısrarla bir demokrasi ilkesi olduğu için savunan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemine rağmen bu zorlu süreci hiç sayan bir şekilde görevden alması elbette tarihe not düşürülmesi gereken bir durum olacaktır. Ben önemli değilim ancak; 19 yaşında Narlıdere Gençlik Kolları İlçe Sekreteri, 21 yaşında İl Gençlik Kolları Yöneticisi/Başkan Yardımcısı, 23 yaşında ise İlçe Gençlik Kolları Başkanlığına seçimle gelerek Cumhuriyet Halk Partisi'nin genç bir neferi olmayı şeref saydım..Bu ve bunun gibi hem tüzüğe hem de demokratik teamüllere uymayan bu davranış en başta partimize zarar vermiştir. Gençlik kollarının kendi özgün yapısında kalması gerekirken ve her vakit geleceğe taşınması için önem verilmesi gerekirken; üzülerek görüyoruz ki, hiçe sayılması bir yana, yine Gençlik Kolları marifeti ile yıpratilmaktadır. Uzunca bir vakittir ortaya proje ve mücadele örneği koyamayanlar bu tarz-ı siyaset ile kendini ve gücünü kanıtlamaya çalışmaktadır.Bu süreçte herşeye ve herkese rağmen Cumhuriyet Halk Partisi ve ülkemizin geleceği adına çalışmaya ve mücadele etmeye ve elbette parti içi bu yanlışlara karşı da dik durmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz.Tarihte yanlışlara ve hukuksuzluklara değil ona karşı direnen ve mücadele edenlerin ismi geçmiştir. Biz de bu tarihi sorumluluk ve bilinçle hareket edeceğiz ve kazanacağız.."

SARIKÜSE'DEN MANİDAR PAYLAŞIM

CHP İl Gençlik kolu Başkanı Sinan Sarıküse, Twitter'dan yaptığı açıklamada, görevden alınması nedeniyle kendisini hedef alan Şahanlı'ya gönderme yaptı. 

Sarıküse, Twitter'dan şu ifadeleri kullandı;
 "Cumhuriyet Halk Partisi terbiyesi ülke bu haldeyken susmayı, sinmeyi değil; parti ve ülkesi için katkı koymayı gerektirir. Bu terbiyeyi dikkate alanlar aylarca ülkesini düşünür, örgütsel toplantılarını yapar ve eylemsellik ortaya koyar. Zira bu onurlu partinin bir mevkisine geldiyseniz o şerefe ve sizi destekleyen her kişiye karşı sorumluluğunuz daha da çok çalışmaktır. Olası bir referandum veya erken seçim öncesi hiçbir CHP'li genç mücadelesini bir kenarı bırakıp başka hesaplarla uğraşmaz. Unutmayınız bu parti ve bu ülke bizlere Atamızın emanetidir, görevlerimizi yerine getirmek bizim asli vazifemizdir. Atatürk'ün bize emanet ettiği bu onurlu partide siyaset yapıyorsanız unutmayacaksınız 'Vazifeyi İhmale Sürükleyen Merhamet Vatana İhanettir'."


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.