Dolar 32,3126
%0.19
Euro 35,1059
%-0.04
Altın 2.279,320
%0.08
Bist-100 8,97
%1.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir İl Başkanı Güven kürsüye yürüdü!

CHP İzmir İl Başkanı Güven kürsüye yürüdü!

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, partisinin Bornova İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen danışma kurulu toplantısında kürsüde konuşan bir partili gencin üstüne yürümesiyle ilgili Ege Potası'na konuştu. Bornova İlçe Başkanı Kavalar'dan da yaşanan tatsız olay için sert bir açıklama geldi. Kavalar'dan o partiliye: Utanıyorsan istifa et!

  • Ege Postası
  • 17.05.2017 - 14:19

EGE POSTASI - CHP Bornova İlçe Danışma Kurulu Toplantısında tansiyon yükseldi. 

Toplantıda kürsüde sürpriz bir isim söz aldı. Karabük'te bir dönem gençlik kolu başkanlığı yapmış olan Levent Ahmet Gündüz isimli partili, kürsüde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimini hedef alan sözleri nedeniyle tepki çekti. Gündüz salondan gelen tepkilere rağmen konuşmasına devam etti. 

Gündüz konuşmasının devamında "Nazlı Ilıcak ve Atatürk düşmanı olan Altan kardeşlere sahip çıkan bir genel başkanımız olduğu için de sonuna kadar utanıyorum” demesi üzerine toplantıda yer alan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, yerinden kalktı ve kürsü önüne gelerek Gündüz'e tepki gösterdi. Güven, "Kürsüden in. Dışarı çık diye" diye bağırdı.

Güven'in tepkisi üzerine Gündüz kürsüden indi ve salondan ayrıldı.

ELEŞTİRİ OLABİLİR HAKARETE MÜSADE ETMEM

Güven, Bornova'da yaşanan olay ve kendisinin gösterdiği tepkiyle ilgili olarak Ege Postası'na şunları söyledi;

"Eleştiriye bir şey demeyiz saygılıyız ancak hakaret etmek ayrı bir şey. Kürsüde konuşan çocuk yanlış yaptı.  Danışma kurulunun bir usulü var. Usul çerçevesinde konuşma hakları var. Genç biri çok daha dikkatli konuşması gerek. Özen göstermesi gerek. Davranışı bir gence yakışmadı. Atatürkçü CHP'li bir gence yakışmayan bir davranıştı. Bir anda sinirlendim. Kürsüye yürüdüm. Tepkimi gösterdim. Öyle konuşulmaz. Müdahale etmek gerekirdi. Bende müdahale ettim.  Ben il başkanı olayım olmayayım o an sıfatım ne olursa olsun o tepkiyi gösteririm. Ben gençlere her türlü desteği veriyorum. Cuma günü referandumda çalışan gençlere kahvaltı vereceğiz. Bende genç oldum partide. Partide konuşma hakkımız var ama hakaret etme hakkımız yok. Bu arkadaşın parti terbiyesi alma noktasında eksikliği var galiba."

KAVALAR'DAN SERT TEPKİ

İlçe danışma kurulu toplantısında yaşanan tatsız olay nedeniyle Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’dan da sert bir açıklama geldi.

Kavalar şunları söyledi;

“Danışma kurulunda yaşanan bir olay var. Biri çıkıyor kürsüye Genel Başkan’dan utanıyor. Genel Başkan’dan utanan biri CHP’de durmasın. Bu gençler bu şekilde mi CHP’de siyaset yapacak. Konuşanlar adaplarını bilecek. Genel Başkan’ın bazı söylemlerini doğru bulmadığını söyleyebilirsin ama utanıyorsan CHP’de durmayacaksın. Utanıyorsan CHP’den istifa edeceksin. Örgütün tamamına açık danışma kurulu yapıyoruz. Karabük’te gençlik kolu başkanlığı yapmış. Toplantıya geliyor. Konuşma yapmak istemiş. Biz de parti içi demokrasi nedeniyle söz verdik kendisine. Genel Başkan’a hakaret etsin diye söz vermedik. Kalktı danışma kuruluyla hiç alakası olmayan laflar sarf etti. Ben ve il başkanımız müdahale ettik. Kürsüden indirdik. Orada Genel Başkan’a hakaret ettirmeyiz. Bu danışma kurulunda yaşanan bu olayı videoya çekip de sosyal medyaya servis edenlerinde CHP’liliği sorgulanmalı. Bu terbiyesizlik ahlaksızlık. Sesimizi çıkarmasak belki de videoya çekip Bornova’da bunlar konuşturuluyor diye Genel Merkez’e yollayacaklar. Videoyu çekenin tespitini yapacağım. Gerekli disiplin işlemi yapacağım. Bir partili böyle bir terbiyesizlik yapar mı'"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.