Dolar 32,5745
%0.09
Euro 34,8891
%0.07
Altın 2.434,650
%0.19
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'in 'adalet yürüyüşü'nde üçüncü gün: Adres Saruhanlı!

CHP İzmir'in 'adalet yürüyüşü'nde üçüncü gün: Adres Saruhanlı!

CHP İzmir İl Örgütü'nün İzmir'den İstanbul'a başlattığı 'adalet yürüyüşü'nün üçüncü gününde Güzelbahçe, Narlıdere ve Gaziemir ilçe örgütleri Manisa Saruhanlı'da yürüdü. CHP İzmir'in adalet mesaisi tam gaz

  • Ege Postası
  • 19.06.2017 - 12:35

EGE POSTASI - CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, MİT TIR'ları davasında yargılanıp, 25 yıl hapis cezası verilmesi ve tutuklanmasından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı ‘adalet yürüyüşü’nün beşinci günü geride kalırken, CHP İzmir İl Örgütü’nün İzmir'den İstanbul'a başlattığı yürüyüşte ise üçüncü gün yaşandı.

3 ÖRGÜT YÜRÜDÜ

CHP İzmir İl Örgütü'nün 'adalet yürüyüşü'nün üçüncü gününde yürüyüşü ilçe örgütleri sürdürdü. Yapılan program çerçevesinde Güzelbahçe, Narlıdere ve Gaziemir ilçe örgütleri Manisa Saruhanlı'da yürüdü. 

Yürüyüşte CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fıtrat, il yöneticileri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ve partililer yer aldı. Yürüyüşe izinde olan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol katılmadı.

Yürüyüş esnasında partililer ellerinde adalet dövizleri tutarken, en önde üzerinde 'adalet' yazılı büyük bir afiş yer alıyor. Yürüyüş esnasında "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı.

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ, yürüyüş öncesi yanında getirdiği altı beyaz güvercini, CHP'nin altı oku için gökyüzüne saldı.

İl Başkanı Güven Saruhanlı’da yaptığı açıklamada, “Adalet mülkün temeli değilse o ülkede büyük sıkıntı var demektir. Adaletin olmadığı hiçbir yer anlamlı olamaz” dedi.

Güven şunları söyledi: "Adaletin olmadığı hiçbir yer anlamlı bir yer olamaz. Eğer bir ülkede adalet yoksa, adalet güvenilirliğini yitirmişse adalet mülkün temeli değilse o ülkede büyük bir sorun ve büyük bir sıkıntı var demektir. Son yıllarda yargı sistemimiz çok zor şartlarda, olumsuz yönde görev ve sorumluluğunu yapmaya çalışmaktadır. Bu şartlar altında adaletin yürütülmesi, adaletin var olması, insanların hakkının ve hukukunun korunması mümkün değildir. Bağımsız Türk mahkemelerinin görevini, sorumluluğunu yerine getirecek koşullar yaratılmalıdır. Bugün Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı İstanbul'a yürüyüşü, işte bu temelde bir yürüyüştür. Adaletin tekrar Türkiye'de var olmasının mücadelesidir. Kavgasıdır. Bu yola çıkışın amacı budur"

Yürüyüşün dördüncü gününde Menemen ve Aliağa ilçe örgütleri Akhisar'da yürüyecek.

CHP İzmir’in 'Adalet Yürüyüşü'nde ikinci gün: Manisa’dan start aldı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.