Dolar 32,3654
%0.15
Euro 34,9546
%-0.32
Altın 2.325,560
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'in kadınlarından 'cihat tepkisi'

CHP İzmir'in kadınlarından 'cihat tepkisi'

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları, Genişletilmiş kadın kolları toplantısı, ilçe kadın kolları başkanlarının katılımıyla yapıldı. Toplantıda, parti içi seçimler ve ilköğretim müfredatına yeni giren cihat kavramı ele alındı. CHP İzmir'in kadınlarından 'cihat tepkisi'

  • Ege Postası
  • 26.07.2017 - 13:22

Genişletilmiş Kadın Kolu toplantısın açılışında konuşan CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı konuşmasına, Adalet Yürüyüşü ve Maltepe Mitingine verdikleri destek için kadınlara teşekkür ederek başladı. "Adalet yürüyüşünde kadınlarımız bir kez farkını ortaya koydu. Yorulmak bilmeyen, adalet uğruna bu büyük yürüyüşe katılan tüm İzmirli kadınlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.    

BAŞARI ANCAK KADIN EMEĞİYLE GELİR

CHP'de başlayan kongreler süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Balcı " Delege seçimleri yaklaşırken kadınların siyaset içinde daha aktif olabilmesi yine biz kadınların elinde. Partimizin tüzüğünde yazan yüzde 33 Cinsiyet Kotasına mutlaka uyulması gerekli. Biz kadınlar bu kotanın takipçisi olmalıyız. Tüm listelerde geçerli olan bu kotayla da yetinmemeli, seçimlerde aktif rol almalıyız. Kadınların söz hakkının olduğu her yer aydınlanır, gelişir ve başarı ancak kadın emeğiyle gelir. Ancak biz kadınlarda sadece istemekle veya bu cinsiyet kotasıyla yetinmemeliyiz. Daha çok söz sahibi olmak için, daha çok çalışmalı, Türkiye'yi aydınlığa ve adalete kavuşturacak ve partimizi iktidara taşıyacak kadroları bizler oluşturmalıyız" dedi.  

ÇOCUKLARIMIZI ZEHİRLEYEMEYECEKSİNİZ

Türkiye' de OHAL süresi içinde demokratik ve özgürlükler üzerine her gün yeni olumsuzluklar ve adaletsizlikler yaşandığını söyleyen CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, hayatın her noktasında   halkın gün geçtikçe psikolojik ve ekonomik baskı altına alınması kabul edilemez. OHAL'i kendi hukuksuzluklarına ve zihniyetlerine siper eden anlayış, şimdide ilköğretim çağındaki yavrularımıza Cihat kavramını öğrenmeyi mecbur kılıyor.  Bu resmen cumhuriyet değerlerini yozlaştırmak, eğitimi dinselleştirmektir. Bunun bilimsel ve çağdaş eğitimle hiçbir alakası yoktur. İlkokul 1. sınıftaki bir çocuğa barışı, sevgiyi, demokrasinin güzelliğini anlatmak yerine savaşı, Cihat'ı ve ölümü anlatmak hangi akla sığar. Biz cumhuriyetçi ve Atatürkçü kadınlar bu zihniyetin çocuklarımızı zehirlemesine asla izin vermeyeceğiz. Çocuklarımızı zehirleyemeyeceksiniz, biz anneler onlara barışı, dostluğu, çağdaşlığı ve Atatürk'ü anlatmaya devam edeceğiz" dedi.   

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.