Dolar 32,5884
%0.35
Euro 34,8737
%0.41
Altın 2.498,600
%0.57
Bist-100 9.659,00
%1.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir örgütü, kadın vekile şiddeti kınadı

CHP İzmir örgütü, kadın vekile şiddeti kınadı

Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştirilen Anayasa değişikliği hakkında görüşmelerde çıkan tartışmalarda, AKP'li vekillerin CHP Kocaeli milletvekili Fatma Kaplan'a uyguladığı şiddet CHP İzmir tarafından protesto edildi.  CHP İzmir'den AK Parti'ye topyekün protesto:

  • Ege Postası
  • 12.01.2017 - 15:34

İZMİR - CHP İzmir İl Başkanlığında gerçekleştirilen İlçe Başkanları toplantısı öncesinde gerçekleşen protestoya, İl Yönetim Kurulu üyeleri de katılırken, CHP'li kadınlar ellerindeki dövizlerle şiddeti kınadı.

Protestoya ilişkin açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven " AKP'lilerin gözü dönmüş durumda. CHP'nin cumhuriyeti ve parlamenter sistemi savunması, bunlar için direnmesini hazmedemiyorlar. Başkanlık uğruna mecliste, üstelikte bir kadın vekile bile şiddet uygulamaktan çekinmiyorlar" dedi.  Güven sözlerini şöyle sürdürdü.

BİR KİŞİNİN SALTANATINA VATANI KURBAN ETMEYECEĞİZ

Anayasa görüşmelerinin yapıldığı Türkiye Büyük Millet Meclisinde, AKP'nin başkanlık uğruna ülkeyi ateşe atmasına izin vermemek için direnen vekillerimizden, Kocaeli Milletvekilimiz Fatma Kaplan'a, AKP'li vekillerin uyguladığı şiddeti, İlçe Başkanlarımız ve İl Yönetimimizle birlikte kınıyoruz. Bu faşizan ve kabadayı tutumlar bizi yolumuzdan döndüremeyeceği gibi, Cumhuriyet ve halk uğruna verdiğimiz savaşta bize daha da büyük güç vermektedir. AKP bir kişinin saltanatı uğruna şiddeti meclise de taşımıştır. Tek başına iktidar olmak için tüm ülkeyi kan gölüne dönmesine göz yuman bir iktidardan da başka bir şey beklenmezdi. Bu şiddeti CHP İzmir örgütü olarak kınıyor, halkımızı ve vatanımızı bir kişinin saltanat emellerine kurban vermemek için direnmeye devam ediyoruz.

CUMHURİYETE VE KADINA DOKUNMA

İlçe Başkanları toplantısı öncesinde gerçekleşen protestoya CHP İzmir İlçe Başkanları ve İl Yönetim Kurulu üyeleri katılırken, kadın ilçe başkanları ve il yöneticileri ellerinde "AKP Şiddetine Son" ve "Cumhuriyete de, Kadına da Dokunma" dövizleriyle AKP şiddetini kınadı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.