Dolar 32,5863
%0.34
Euro 34,7861
%0.16
Altın 2.509,270
%1
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir siyasetini hareketlendiren kare

CHP İzmir siyasetini hareketlendiren kare

2011'de Aziz Kocaoğlu'na karşı bayrak açan ve 'mahşerin 8 atlısı' diye adlandırılan isimlerden 6'sı yıllar sonra yeniden yan yana geldi. Verilen fotoğraf karesi parti içinde "Referandum sonrası İzmir siyaseti fokurdayacak" şeklinde yorumlandı. CHP İzmir siyasetini hareketlendiren kare

  • Ege Postası
  • 14.04.2017 - 11:32

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -  2011 yılında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na karşı yeterli hizmet alamadıkları nedeniyle bayrak açıp, imece usulü hizmet hareketine giriştikleri için 'mahşerin 8 atlısı' diye adlandırılan isimler yıllar sonra yeniden yan yana geldi.

O dönem Kocaoğlu'na karşı birleşen belediye başkanlarından görevine devam eden tek isim olan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 'mahşerin 8 atlısı' olarak adlandırılan grupta yer alan Buca Belediye Eski Başkanı Ercan Tatı, Karabağlar Belediye Eski Başkanı Sıtkı Kürüm, Çiğli Belediye Eski Başkanı Metin Solak, Menderes Belediye Eski Başkanı Ergun Özgün ve Karşıyaka Belediye Eski Başkanı Cevat Durak'ı yeni hizmet binasında ağırladı.  

Eski başkanlar Karabağ'a yeni hizmet binası nedeniyle 'hayırlı olsun' dedi. 

6 başkan hem referandum hem de parti içi siyaset noktasında fikir alışverişinde bulundu. Başkanlar referandum sürecinde gerçekleştirdikleri  'hayır' çalışmasında elde ettikleri izlenimleri birbirleriyle paylaştı. Başkanların CHP'nin güçlenmesi noktasında önerileri masaya yatırdıkları, özellikle partideki küskünlerin bir araya gelmelerine yönelik adım atılması yönünde görüş birliğine vardıkları belirtildi. Bir süredir bir araya gelen isimlerin buluşmaları sıklaştırma kararı aldıkları ifade edildi. 

Verilen fotoğraf karesi İzmir'de "Referandum sonrası CHP siyaseti fokurdayacak" şeklinde yorumlandı.

Mahşerin 8 atlısı diye adlandırılan grupta yer alan Bornova Belediye Eski Başkanı Kamil Okyay Sındır, şuan da CHP Genel Sekreterlik görevi yürütüyor. Konak Belediye Eski Başkanı Hakan Tartan ise aktif siyasete mola verdi. 

Başkanların 2011 yılında özel toplantılarda bir araya gelmeleri  geniş yankı uyandırmıştı. 8 başkan ilçe belediyelerinin iş makinelerı ve personeliyle bazı ilçelerde çöpler toplayıp, yollara asfaltlama çalışması yapmıştı. O dönem başkanların girişimi, "Kocaoğlu'na 'Sensiz de yaparız' mesajı yolladı"lar şeklinde yorumlanmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.