Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Konak’ta çok bilinmeyenli denklem

CHP Konak’ta çok bilinmeyenli denklem

CHP İzmir’de delege seçimleri öncesi Konak’ta neler olacağı merak konusu. Ancak yükselen trendini Adalet yürüyüşü ile pekiştiren Başkan Başak, en güçlü aday olarak kulislerde konuşulurken,  Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve  Başkan Pekdaş’ın nasıl hareket edeceği ise bilinmezliğini koruyor.

  • Ege Postası
  • 04.08.2017 - 14:32

EGE POSTASI- İzmir’in 111 mahallesiyle en büyük ilçelerinden olan Konak’ta delege seçimleri tam anlamıyla kıran kırana geçecek gibi görünüyor.  4 cephenin üçünde ekiplerin seçimlerde nasıl hareket edeceği bilinmezliğini korurken, sadece mevcut İlçe Başkanı Şakir Başak’ın seçime iddialı şekilde hazırlandığı dikkat çekiyor.

Satranç oyunu gibi bir seçimin yaşanacağı Konak’ta, ekipler 417 delege içinden en fazla sayıya ulaşmak için tüm hızıyla çalışıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Alaattin Yüksel’in desteklediği ekip, mevcut İlçe Başkanı Şakir Başak ve İlçe Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ne yapacağı merak konusu.  2019 hesapları için kritik bir viraj olarak görülen ilçe başkanlığı seçiminde 25 gün boyunca adalet yürüyüşünde yer alan tek ilçe başkanı olmasıyla da adından sıkça söz ettiren Şakir Başak, en güçlü aday olarak kulislere yansıyor.  Başak’ın geçtiğimiz dönemden daha güçlü bir şekilde delege seçimlerine gireceği söylenebilir.

Özellikle örgütün desteğini alan Şakir Başak’ın nasıl bir yol çizeceği ise ayrıca merak konusu.

BAŞKAN PEKDAŞ KARARSIZ

Öte yandan Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak’ta rengini belli etmiyor. Başkan Pekdaş son dönemde Kocaoğlu ile yaşadığı sorunlardan dolayı sıkıntı yaşıyor.  Mustafa Kocaoğlu ile seçildiği günden beri yıldızı barışmayan Pekdaş’ın bu sebeple Kocaoğlu ile hareket eden ilçe Başkanı Şakir Başak’ı desteklemeye sıcak bakmıyor.

Ancak diğer taraftan ise, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun önümüzdeki dönem yakın siyasi arkadaşı olan Yekta Varnalı’yı Konak Belediye Başkan adayı yapmak istediği, bu nedenle  Belediye Başkanı Pekdaş’ın delege seçimlerinde Kocaoğlu ekibiyle çalışmayı düşünmediği ve destek vermek istemediği kulislerde konuşuluyor. Başkan Pekdaş’ın delege seçimlerinde pasif kalabileceği iddia ediliyor. Ya da son dakikada mecburen Aziz Kocaoğlu’na destek verebileceği kulislerde konuşuluyor.

YÜKSEL VE KOCAOĞLU EKİBİ SIKINITILI

Geçtiğimiz kongrede İlçe Başkanı Şakir Başak’ın yürüttüğü delege seçimlerinde etkili olamayan Kocaoğlu ve Yüksel ekibinin içinde olan Hüseyin Saygılı, Yekta Varnalı, Kazım Umdular’ın bu dönem ne yapacakları merak konusu… 2019 hesaplarının yapıldığı Konak’ta bu isimler için yapılacak delege seçimleri çok önemli. Bu isimlerin toplantılara başladıkları ve mahalle çalışmalarına devam ettikleri öne sürüldü. İşlerinin ise çok kolay olmadığı kulislerde konuşuluyor.

MURAT BAKAN NE YAPACAK'

Geçtiğimiz dönem Konak Belediye Başkan Adayı olan Murat Bakan’ın Kocaoğlu’nun Sema Pekdaş’ı desteklemesinden sonra Kocaoğlu ekibinden uzaklaşmış ve milletvekili ön seçimlerinden çıkmayı başarmıştı. Bakan’ın Konak’ta delege seçimlerinde kendi ekibini kurduğu ve çalışmalara başladığı kulislerden gelen son bilgiler arasında. Vekil Bakan’ın delege seçimleri ve ardından yapılacak ilçe seçimlerinde kimi destekleyeceğine ise henüz karar vermediği, ortaya çıkan tabloya göre hareket edeceği konuşuluyor.

ERGİNCİ ADAY OLMAYACAK!

Geçtiğimiz kongrede Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın desteğini alarak Şakir Başak’a rakip olan Murat Erginci’nin kesinlikle aday olmayacağı öğrenildi. Erginci’nin delege seçimleriyle birlikte mevcut İlçe Başkanı Şakir Başak’la birlikte çalışabileceği kulislerde konuşuluyor.

MUSTAFA KOCAOĞLU BAŞAK’LA DEVAM

Konak delegasyonunun ağır toplarından olan Mustafa Kocaoğlu ve beraber hareket ettiği ekibin ne yapacağı ise merak ediliyor. Kulislerden gelen bilgilere göre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile büyük sorunlar yaşayan ve mahkemelik olan Mustafa Kocaoğlu’nun bu yapıyla bir araya gelmesi neredeyse imkansız. Geçen süre içinde Başkan Pekdaş ile aralarında yaşanan kırgınlıkları gideremeyen Kocaoğlu ve ekibinin önünde tek yol kalıyor. O da birlikte uyum içinde çalıştığı mevcut Başkan Şakir Başak… Kulislerde Başak ile Kocaoğlu’nun delege seçimleri ve ardından ilçe seçiminde birlikte hareket edeceği yüksek sesle konuşuluyor.

ESKİ BAŞKAN TUNUS DELEGE SEÇİMLERİNDE PASİF OLACAK

Karşıyaka Belediyesi KENT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan İlçe eski Başkanı Aytekin Tunus’un, yeni başladığı görev nedeniyle delege seçimleriyle çok fazla ilgilenmediği ancak kongre sürecinde çalışmamalara katılabileceği ifade ediliyor.

CHP Buca tarihinin en rahat seçimi yaşayacak! Karşıyaka'da kıran kırana delege seçimleri CHP İzmir'de gözler Bornova'da Karabağlar CHP toz duman Bayraklı'da muhalefetin adı var! CHP İl Başkanı'ndan kadın ve gençlere çağrı Çiğli’de zafer hangi ekibin olacak CHP'de gençlerin başkanından kota çıkışı Başkanlardan sandık mesajları

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.