Dolar 32,5103
%-0.09
Euro 34,9217
%0.27
Altın 2.443,920
%0.86
Bist-100 9.704,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Konak'ta tek listeli seçimde yumruklu saldırı

CHP Konak'ta tek listeli seçimde yumruklu saldırı

CHP'nin Konak, Göztepe Mahallesi'nde yapılan tek listeli delege seçiminde kimliği açıklanmayan bir şahıs CHP İzmir İl Başkanlığı Bilim Kültür Platformu Emekli Koordinatörü Haldun Sulanç'a yumrukla saldırdı. Sulanç, konuyu mahkemeye taşımayacağını belirterek "Konak İlçe Başkanımız Şakir Başak söz verdi. Ben ona inanıyorum. Bu kişiyi getirip özür diletecek" dedi. Tek listeli seçimde yumruklu saldırı

  • Ege Postası
  • 28.09.2017 - 13:49

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Örgütü'nde delege seçimleri hafta içinde sessiz sakin sürerken önceki gün Metropol ilçe Konak'ın merkez mahallelerinden Göztepe'de yumruklu saldırı skandalı yaşandı. Tarafların uzlaşarak tek liste çıkardığı Göztepe'de tüzüğe aykırı bir şekilde sandığın açılmadan alandan uzaklaştırılması konusunda İlçe Yöneticilerini uyaran CHP İzmi İl Başkanlığı Bilim Kültür Platformu Emekli Koordinatörü Haldun Sulanç partili olup olmadığını bilmediğini belirttiği bir şahıs tarafından yumruklu saldırıya uğradı. 

ÖNCE VURDU SONRA TARTAKLADI

Saldırı ardından Sulanç'ı tartakladığı belirtilen şahısın hakaret ve küfür ettiği, orada bulunan kişilerce alandan uzaklaştırıldığı öğrenildi. Konuyla ilgili Partiyi kamuoyunda tartışmalı hale getirmek istemediğini belirten Sulanç, şikayette bulunmadığını ama şahsız Konak İlçe Başkanı tarafından bulunarak kendisinden özür diletileceğini söyledi.

"SANDIKTA TUTANAK TUTULMADI"

Egepostası'na konuşan Sulanç "Partili olmayan bir kişinin saldırısı oldu. Partimizi ne hale getirdikleri meydanda. Tanımıyorum şahsı. Partiyi karakola mahkemeye taşımam 40 yıllık CHP'liyim. Çalışıyoruz koşturuyoruz" dedi.Seçim alanına oy vermek için son yarım saatte gittiğini ve sayım için beklediğini belirten Sulanç "Muhtarlık önünde yaşandı. Ben Göztepe mahallesinde otruan bir partili olarak seçim sonucu tutanağı istedim. Ancak tutanak tutulmadı. Sandık açılmadı. Tutanak tutulması için sandığın açılması gerekli. İlçe Yöneticilerini sayım yapmaları ve tutanak tutmaları konusunda uyardım. Çıkan sonucu imza altına almaları lazım. CHP'nin Tüzüğü, Anayasasıdır. Tüzükte yazan da budur. Maalesef arkadaşların tecrübesizliklerinden dolayı böyle bir durumla karşı karşıya kaldık" diye konuştu.

"ARKAMDAN SALDIRDILAR"

İlçe Yönteicisi Yasemin Menekon'u uyardıktan hemen sonra sırtına bir yumruk atıldığını aktaran Sulanç "İlçe Yöneticisi arkadaşımızı uyardıktan sonra bir kişi arkamdan gelerek sırtıma yumruk attı. Düşmedim yere. Sonra hakaretler etti. O sırada beni oradan uzaklaştırdılar. Plakası belli bir araçla seçim bitimine yakın bir zamanda oraya gelen bir kişiydi vuran" ifadelerini kullandı.

"BAŞKANA GÜVENİYORUM"

Konuyu İlçe Başkanı Başak'a bizzat  ilettiğini belirten Sulanç, Başkan Başak'ın "Nasıl olur böyle bir şey" diyerek konuyu hayretle karşıladığını ve kendisine o kişi bulma sözü verdiğini anlattı. Sulanç "Olaydan sonra Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ile görüştük. Kendisine durumu anlattım. Ben Başkanımıza güveniyorum. Bana bu kişinin bulunacağını ve özür diletileceğini söyleyerek söz verdi. Ben partimi mahkeme kapılarına taşımadım. İlk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum. Taşımayacağım da. 

Şakir Başak Başkanımız bu konunun peşini bırakmayacağını da söyledi. 'Ben Partilime yapılanı kar bırakmam bulup getireceğim söz veriyorum'dedi. Sözünde duracağına da inanıyorum. Partimdeki görevlerime devam edeceğim. Bu güne kadar hep haksızlıklarla mücadele ettik. Şimdi de devam edeceğim. TOMA'lar, biber gazları yıldıramadı bizi. Serseri bir mayın mı yıldıracak'" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.