Dolar 32,6317
%0.48
Euro 34,7493
%0.05
Altın 2.508,570
%0.97
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Konak'tan 'Silahşörlere karşı kalemşörler' eylemi

CHP Konak'tan 'Silahşörlere karşı kalemşörler' eylemi

Osmanlı Ocakları 1453 Genel Başkanı Emin Canpolat “Bizimle hareket eden tüm kardeşlerimize duyurumuzdur. Vatan için Bayrak için Erdoğan için silahlanın” açıklamasına bir tepki eylemi de CHP Konak'tan geldi. İzmir'de CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, "Silahsız da cesuruz" pankartı açtı. CHP Konak, Osmanlı Ocakları'nı hedef aldı:

  • Ege Postası
  • 25.10.2016 - 12:14

EGE POSTASI - Osmanlı Ocakları 1453 Genel Başkanı Emin Canpolat “Bizimle hareket eden tüm kardeşlerimize duyurumuzdur. Vatan için Bayrak için Erdoğan için silahlanın” açıklamasına bir tepki eylemi de CHP Konak'tan geldi. İlçe Başkanı Şakir Başak ve partililer Konak Meydan'ında 'Silahşörlere karşı kalemşörler' adı altında eylem gerçekleştirdi, vatandaşlara kalem ve karanfil dağıttı.

CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, Kemeraltı Çarşısı giriinde yaptığı basın açıklamasında üzerinde "Halka silahlanın diyenlere karşı Mustafa Kemal'iz, Mevlana'yız, Pir Sultan'ız, karanfiliz, kalemiz, kitabız, silahsız da cesuruz" yazılı pankart açtı. Başak, yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Siz tehlikeli, ateşten bir dil kullanıyorsunuz. Bu dil sizleri de, çocuklarınızı da, torunlarınızı da yakar. Geleceğimizi karartır. Gelin bu dilden vazgeçin yol yakınken bu dilden geri dönün aksi takdirde sonuçları çok acı olacaktır. Ülkemizin geçmişinde yaşanılan acı tecrübeler özellikle kardeşin kardeşi kırdığı dışarıdan gelen provokatörlerin ülkemizde cirit atıp insanlarımızı birbirine düşürdüğü 70 yıllara bir dönüp bakalım. Bu gün istenilen o gün yaşadıklarımızla aynı kan ve göz yaşı. Artık bu ülkeyi, insanlarımızı çıkarlarınıza bu kirli dile bu ateşten dile kurban etmeyin. Sınırlarımızın hemen yanı başında komşularımızı saran ateşten iç savaştan ders almak gerekmez mi bunu anlamak için bu acıları illa yaşamak mı gerekir. Bizce gerekmez. Tüm halkımıza sesleniyoruz bu dili kullananlara karşı kitapların, kalemlerin, karanfillerin dillerini kullanarak kardeşliğimizi birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirerek bu kirli ateşten dili cezalandıralım. Buna insan olarak bu ülkenin bir ferdi olarak kayıtsız kalmayalım"

Başak, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldığı bir televizyon programında silahlanma hikayelerinin kulağına geldiğini belirterek, 'bunu gizlemenin bir alemi yok' dedi. Hukukun adaletin üstünlüğü ilkesinden vazgeçmiş kendi askerine polisine güvenmeyen kendi çıkarlarından başka hiçbir şey düşünmeyen gözünü karartmış bu anlayış bu gün ne yazık ki bu kirli ve ateşten dili kullanmaktadır. Asıl önemli olan ise ne iktidar partisi AKP'den ne de hükümetten bu konuyla ilgili bir yalanlama karşı bir duruş bir karşı açıklama gelmemesidir bu da çok manidardır. AKP iktidarı 14 yıldır yürüttüğü politikalarla ne kadar yıpranmışsa da bizler adaletin hukukun üstünlüğüne inanlar olarak askerimize ve polisimize sonsuz bir güven duymaktayız ve bu kirli, ateşten dili ret ediyoruz, halka silahlanın diyenlere karşı kitap diyoruz, kalem diyoruz hepimiz birer karanfiliz diyoruz. Bizler Mustafa Kemalin, Mevlana'nın, Pir Sultan'ın kardeşlik anlayışını, birlik beraberliğini savunuyoruz. Halka silahlanın diyenler bu ülkenin milli birlik ve bütünlüğüne kendi çıkarları için bir darbe vurmak istiyor bizde buna bir dur diyebilmek için adaletin ve hukukun üstünlüğüne inanarak buradan savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz, adli makamları göreve çağırıyoruz. Cumhuriyet savcılarının harekete geçmeleri için yarın Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçelerimizi vereceğiz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.