Dolar 32,3666
%0.15
Euro 34,9429
%-0.35
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,12
%0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Altıok Aliağa'dan 'hayır' dedi

CHP'li Altıok Aliağa'dan 'hayır' dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, 16 Nisan anayasa değişikliği referandum çalışmaları kapsamında İzmir'in Aliağa İlçesi'ne geldi.

  • Ege Postası
  • 30.03.2017 - 19:32

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, CHP Aliağa İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Partililere 'hayır' kampanyaları yürütülürken izlenmesi gereken yolları anlattı. CHP Aliağa Kadın Kolları Başkanı Seçil Adalet Durukan Işık'ın üzerinde 'hayır' yazan bir atkı hediye etmesinin ardından İlçe Başkanı Özcan Durmaz, kısa bir sunum konuşması yaparak sözü Zeynep Altıok'a devretti.

Hayır kampanyası yürüten bazı kişilere yönelik baskı ve şiddet içeren uygulamalar yapıldığını öne süren Altıok, "Öyle bir zamandayız ki, daha iki gün önce Narlıdere'de partili gencecik bir kızımız gözaltına alındı. Onun gibi 11 kişiyle birlikte gözaltında tutuluyor. Bu sayının artacağı da söyleniyor. Buna gelene kadar, biz bir rapor hazırlıyoruz; hayıra yönelik baskıların her geçen gün nasıl arttığını belgeliyoruz. Buna mukabil, tarafsız olması zorunlu olan mevkilerden evetin nasıl yüceltildiğini de görüyoruz. Yani bir yanda haklı ve meşru olan hayır gerekçesini açıklayanlara yönelik şiddet, bir yanda hukuksuz ve usulsüz şekilde evet diyenlere geniş bir müsamaha ile karşı karşıyayız" dedi.

"NORMALLEŞME SÜRECİNE İHTİYAC VAR"

Konuşmasının ardından Altıok, katılımcıların sorularını yanıtladı. 17 Nisan sabahı her iki sonuçta da nasıl bir durumun yaşanacağının sorulması üzerine Altıok, "Şu an evet çıkarsa diye düşünmek yerine hayırın büyümesi için efor sarf etmeliyiz. Ancak hepimiz biliyoruz ki evet ya da hayır çıktığında, ertesi gün bu ülkenin üzerine sihirli bir değnek değmeyecek. Ülkenin bir normalleşme sürecine zaten ihtiyacı var. Hayırın çıktığı yerde elbette ki olması gereken, hak edilmiş bir sonuç ve normalleşmek için gerekli olan sürecin başlangıcı olacaktır. Ama bu süreç hala OHAL'in olduğu, OHAL'in bir sistem olmasını isteyen anlayışla, daha şimdiden hayır diyenleri bu kadar baskılayanların hayır çıktığında o yenilginin yarattığı bakışla da iktidarın nasıl bir tutum alacağını sezebiliyoruz. Bizler evet de çıksa hayır da çıksa daha aydınlık ve normalleşen bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Bizim yapmamız gereken, her koşulda tam bağımsız, eşitlikçi, adil bir Türkiye için bağımsız ve adil yargıyı düzenlemek, eğitim sistemini toparlamak, ekonomiyi kalkındırmak. Bunun için de iktidar olmak gerekli. Her koşulda bir sonraki seçimde iktidara talip olduğumuz çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. 

Daha sonra partililerle birlikte saha çalışmalarına katılan Altıok, Aliağa'nın Kafeler Sokağı'nda esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek anayasa değişikliği referandumunda neden hayır oyu vermeleri gerektiğini anlattı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.