Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Altıok, Hoşcoşkun’un açığa alınmasını Meclis gündemine taşıdı

CHP'li Altıok, Hoşcoşkun’un açığa alınmasını Meclis gündemine taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Ege Üniversitesi’nde yaşanan soruşturmalar, cezalar, ihraçlar ve okuldan uzaklaştırmalar çerçevesinde Rektör Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun’un açığa alınmasını Meclis gündemine taşıdı. CHP'li vekil, Hoşcoşkun’un açığa alınmasını Meclis'e taşıdı

  • Ege Postası
  • 02.03.2017 - 10:13

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun'un Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafıdan açığa alınmasıyla ilgili, Başbakan Binali Yıldırım'ın yazılı yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Altıok, "Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun hakkında yürütülen soruşturma nedi? Kamuoyu bunun FETÖ soruşturması olduğunu iddia etmektedir. Bu iddia doğru mudu? Bu bir FETÖ soruşturması ise nasıl olur da 12 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ'cü olduğu iddia edilen bir isim Ege Üniversitesi gibi köklü bir kurumun başına getirilir" diye sordu.

Sendikadan flaş çağrı: Hoşcoşkun'un tüm işlemleri geri çekilsin

TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi veren CHP Milletvekili Zeynep Altıok, Ege Üniversitesi’nin son rektörlük seçimlerinde 4'üncü sırada yer alan Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tarafından 12 Temmuz 2016 tarihinde rektör olarak atandığını hatırlattı. Prof. Dr. Hoşcoşkun'un göreve gelir gelmez neredeyse tüm üst yönetimi, yardımcılarını, daire başkanlarını değiştirdiğini belirten Altıok, "Gelişiyle birlikte Ege Üniversitesi tarihinde görülmedik bir baskı dönemi başlamış, 50’den fazla öğrenci 6 döneme kadar okuldan uzaklaştırılmış, YÖK’e ilettiği listelerle, Barış İçin Akademisyenler Bildirisi imzacısı 11 akademisyen ihraç edilmiştir. Neredeyse en küçük demokratik eylem ve etkinliğe bile soruşturma açan Rektör Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun, kimi öğrencilerin uzaklaştırma sürelerinden dolayı okulu tamamen bırakmasına ve eğitim hayatından vazgeçmesine neden olmuştur. Rektör Hoşcoşkun 10 Ekim Ankara katliamı anmasına katılan, hocalarının ihraç edilmesini protesto eden öğrencilere soruşturma açıp okuldan uzaklaştırmıştır. Rektör Hoşcoşkun, ihraç edilen akademisyenlerin odalarının kapısına kilit vurmuş, üniversite koridorlarını kriminalize etmiş ve sivil polislerle özel güvenlikler gözetiminde, akademisyenlerin birer suçlu gibi odalarını boşaltmalarına ancak müsaade etmiştir. Tam bir istibdat yönetimi sergileyen Rektör Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun 28 Şubat 2017 günü hakkında yürütülen bir soruşturmanın selameti açısından açığa alınmış ve yerine YÖK tarafından Prof. Dr. Beril Dedeoğlu atanmıştır" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle bir önerge veren Milletvekili Altıok şu soruları yöneltti: 

"Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun hakkında yürütülen soruşturma nedi? Kamuoyu bunun FETÖ soruşturması olduğunu iddia etmektedir. Bu iddia doğru mudu? Hoşcoşkun FETÖ soruşturması selameti açısından mı açığa alınmıştı? Bu bir FETÖ soruşturması ise nasıl olur da 12 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ’cü olduğu iddia edilen bir isim Ege Üniversitesi gibi köklü bir kurumun başına getirili? Hakkında yürütülen soruşturmanın selameti açısından görevine devam ettirilmeyeceği düşünülen bir ismin, öğrencilere ve akademisyenlere karşı yürütmüş olduğu soruşturmalar meşru mudur, hukuki midi? Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun göreve geldiği günden itibaren 50 öğrenciye 6 döneme kadar okuldan uzaklaştırma cezası vermiştir. Bu cezalar gözden geçirilecek midi? FETÖ’cü olduğu iddia edilen bir rektörün kararttığı gencecik hayatlar kaderine mi terkedilecekti? Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun görev süresi boyunca 9 imzacı akademisyenin ismini YÖK’e bildirerek ihraç edilmesine neden olmuş, 2 imzacı akademisyeni de doğrudan kendisi ihraç etmiştir. Bu akademisyenlerle ilgili verilen ihraç kararı gözden geçirilecek midi? Rektörün ihraç ettiği ve ettirdiği akademisyenler tekrar görevlerine dönecek midi? Vicdan ve adalet gereği bu sorunla ilgili çözüm arayışına hükümet olarak yönelecek misini? Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun’un göreve geldiği günden itibaren gerçekleştirdiği kurum için atamaları incelemeye alacak mısını? Yardımcılarını, üst yönetimini araştıracak mısını? Hakkında FETÖ soruşturması yürütüldüğü iddia edilen bir ismin görevlendirdiği yöneticiler ne kadar güvenilirdi? Bu yöneticilerin açtıkları soruşturmalar ne kadar meşrudu? İnceleyecek misiniz'"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.