Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Bakan'dan Cumhuriyet çağrısı

CHP'li Bakan'dan Cumhuriyet çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, Maltepe Cezaevi’nde tutuklı bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu ziyaret etti. Bakan, 24 Temmuz Pazartesi günü İstanbul’da başlayacak olan Cumhuriyet davası için de çağrıda bulundu.

  • Ege Postası
  • 23.07.2017 - 09:32

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu ziyaret etti. Enis Berberoğlu’nun moralinin iyi olduğunu söyleyen Bakan, “Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun morali ve sağlığı gayet iyi. Herkese selamlarını iletti” dedi ve Cumhuriyet Davası’na çağrıda bulundu.

GAZETECİLİKLERİNİN TANIĞIYIZ!

Cumhuriyet Gazetesi’nin basında sansürün kaldırılmasının yıldönümüne denk gelen duruşması için çağrıda bulunan Bakan, “İnsanlar, parke döşettiği için para ödemesi yaptığı parke döşemecisinin oğlunun FETÖ bağlantısı olduğu düşünülen bir firmaya malzeme sattığı için FETÖ’cü olmakla suçlanıyor! Adeta aklımızla alay ediyorlar. İddianamesi FETÖ sanığı bir savcı tarafından hazırlanan bu Cumhuriyet’e kumpas davası Türkiye tarihine bir rezillik olarak geçiyor. Cumhuriyet Gazetesi, Cumhuriyet’in ve onun çocuklarının, yani bizlerin gazetesidir. Bizler, Cumhuriyet Gazetesi’nin yazar ve yöneticilerin yaptığı gazeteciliğin tanığız. Duruşma tarihi seçilirken verilmek istenen mesajın da farkındayız. Basında sansürün kaldırılmasının yıldönümünde, 24 Temmuz günü,  İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görülecek olan Cumhuriyet Davası’nda, Cumhuriyet’in yanındayız. Haber almak insan hakkıdır. Gazetecilik suç değildir” diye konuştu.

KADRİ GÜRSEL’İ ZİYARET TALEBİME YANIT ALAMADIM...

Bakan, Adalet Bakanlığı’ndan Kadri Gürsel’i ziyaret etme talebine yanıt alamadığını söyledi ve “Milletvekilimiz Enis Berberoğlu ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Kadri Gürsel’i ziyaret talebimi Adalet Bakanlığı’na ilettim. Enis Berberoğlu’nu ziyaret talebim, ertesi gün onaylanırken; Cumhuriyet Gazetesi yazarı Kadri Gürsel’i ziyaret talebime yanıt alamadım. Cumhuriyet Gazetesi’ni yok etmeye yönelik bu kumpası elbet çökecek. Ergenekon gibi, Balyoz gibi...” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.