Dolar 32,4982
%-0.13
Euro 34,9425
%0.33
Altın 2.431,010
%0.32
Bist-100 9.809,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Bakan'dan sert eleştiri: Başbakan muktedir mi değil

CHP'li Bakan'dan sert eleştiri: Başbakan muktedir mi değil

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın kapasitesinin artırılması ve İstanbul’dan sonra ikinci aktarma merkezi olması için mücadele eden CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Başbakan ile konuyla ilgili yaptıkları görüşmeyi hatırlattı ve “Başbakan’ın otoritesi mi yo? Yoksa muktedir mi değil'” diye sordu. CHP'li Bakan'dan havalimanı çıkışı

  • Ege Postası
  • 07.02.2017 - 10:10

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, geçen sene Nisan ayında dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve THY Genel Müdürü Temel Kotil ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın kapasitesinin artırılması ve ikinci aktarma merkezi olması için görüşmüştü. AK Parti İzmir milletvekillerinin de bulunduğu görüşmede, Binali Yıldırım THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı’yı telefonla arayarak konuyla ilgilenmesini rica etmişti. THY Genel Müdürü Temel Kotil ise “İzmir ile ilgili ayrıca bir çalışma yapacağız. Adnan Menderes Havalimanı’nı yurtdışı uçuşlarda daha etkin bir hale getireceğiz. Benim İzmir’e verilmiş bir sözüm var” demişti.

Yıldırım ve Kotil’den söz alan Bakan, geçtiğimiz Ekim ayında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a çalışmaların ne durumda olduğunu sorduğu yazılı önergesine halen cevap alamadı.

BAŞBAKAN’IN OTORİTESİ Mİ YO? MUKTEDİR Mİ DEĞİL'

Konuyu TBMM Genel Kurulu’nda yeniden gündeme getiren Bakan, şu şekilde konuştu: “Bundan bir yılı aşkın bir süre önce Sayın Başbakan Ulaştırma Bakanı iken, Adnan Menderes Havalimanı’nın gelişme potansiyeli üzerine kendisine bir rapor verdim. Bu rapor üzerine kendisi, o dönemin ve hâlen de Türk Hava Yolları’nın Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’yı telefonla arayarak ‘Türk Hava Yolları İzmir-Ankara kırmızı kuyruk uçuşları başlasın’ talimatını verdi. Ayrıca İzmir’den direkt uçuş, yurt dışı direkt uçuş sayılarının artmasıyla ilgili de talimat verdi. Bir yılı aşkın zamandır, Sayın Ulaştırma Bakanı da Başbakan olmuşken, bu konuda hâlâ bir gelişme yok. Sayın Başbakanın otoritesi mi yo? Yoksa buna muktedir mi değil'”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.