Dolar 32,3641
%0.14
Euro 34,9931
%-0.21
Altın 2.325,120
%0.2
Bist-100 9,12
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Bakan: 'Ey hükümet, göreve!'

CHP'li Bakan: 'Ey hükümet, göreve!'

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan terör örgütleri tarafından kaçırılan asker ve polisleri yeniden TBMM gündemine taşıdı. CHP’li Bakan, Milli Savunma Bakanı ile İçişleri Bakanı’na “Kaçırılan asker ve polislerimizin terör örgütlerinin elinden kurtarılması için ne yapıyorsunuz'” diye sordu.

  • Ege Postası
  • 23.09.2017 - 10:41

Milli Savunma ve İçişleri Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, terör örgütleri tarafından kaçırılan asker ve polislerin kurtarılmasıyla ilgili daha önce Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği iki soru önergesine halen yanıt alamadı.

Bakan, bu kez konuyu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’ye “Bakanlığınız bunca aydır akıbeti belirsiz ve teröristlerce kaçırılan asker ve polislerimizin terör örgütlerinin elinden kurtarılması için ne gibi çalışmalar yapmaktadır'” diye sordu.

CHP’li Bakan, kanser hastası annesini ziyaret etmek için görev yaptığı Rize’den memleketi Malatya’ya giderken 17 Eylül 2015 tarihinde teröristler tarafından kaçırılan astsubay Semih Özbey’in babası Gürsel Özbey’i Malatya’da ziyaret etti. Konuyla ilgili Gürsel Özbey’den bilgi alan Bakan, terör örgütleri tarafından kaçırıldığı bilinen asker ve polislerin sayısının 28 olduğu iddialarına dikkat çekti.

EYY HÜKÜMET, GÖREVE!

Terör örgütleri tarafından kaçırıldığı bilinen ve haklarında bilgi edinilemeyen asker ve polislerin kurtarılması için Hükümet’e seslenen Bakan, “Terör örgütlerinin kaçırdığı bu vatan evlatlarının sağ salim evlerine dönmeleri, başta aileleri olmak üzere hepimiz için mutluluk kaynağı olacak. Öte yandan devlet, bir emirle ölüme giden, üniforması kefeni olan ülkesi için canını feda etmekten kaçınmayan asker ve polisine her durumda ve koşulda, elindeki her olanağı kullanmak suretiyle sahip çıkmak zorundadır. Eyy Hükümet göreve!” dedi.

CHP’Lİ BAKAN İÇİŞLERİ BAKANI İLE MİLLİ SAVUNMA BAKANI’NA SORDU:

1-)Dünyanın birçok yerinde, 1 askeri veya 1 polisi kaçırıldığı andan itibaren tüm ülkeler sadece ulusal bazda değil uluslararası bazda seferber olmakta, kaçırılan askeri veya polisini kurtarmak için tüm imkanlarını ortaya koymaktayken, Bakanlığınız bunca aydır akıbeti belirsiz ve teröristlerce kaçırılan asker ve polislerimizin terör örgütlerinin elinden kurtarılması için ne gibi çalışmalar yapmaktadır'

2-)Aradan bunca ay geçmesine rağmen kaçırılan asker ve polislerin aileleriyle kavuşamamasının sebebi nedi? Ailelerin yardım çağrılarına Bakanlığınız neden sessiz kalmaktadır'

 3-)7 Haziran 2015 tarihinden bu yana kaç askerimiz, polisimiz, korucumuz ve sivil vatandaşımız terör örgütleri PKK ve IŞİD tarafından kaçırılmıştı? Kaçı serbest bırakılmış, kaçından halen haber alınamamaktadır'

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.