Dolar 32,3111
%0.19
Euro 35,0577
%-0.18
Altın 2.277,800
%0.01
Bist-100 8,99
%2.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Bakan hükümete yüklendi

CHP'li Bakan hükümete yüklendi

Milli Savunma Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan geçtiğimiz günlerde IŞİD’in boğazını keserek infaz ettiği İranlı askere yapılan cenaze törenini anımsatarak, Hükümet’e yüklendi: "22 ay sonra cihatçı katillerin 2 askerimizi yakarak infaz ettiği, bunu da tüm dünyaya izlettiği doğrulandı! Hükümet’e bakıyoruz hiçbir açıklama yok, sorumluluk hisseden yok, hesap veren yok! Anıt yapacaklarmış! Ne anıt? 2 yıldır susuyorsunuz."

  • Ege Postası
  • 11.10.2017 - 10:23

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, IŞİD tarafından kaçırılan ve yakıldığı iddia edilen asker hakkında önemli açıklamalarda bulundu. CHP'li vekil Bakan, Sefer Taş adlı erin yakılarak infaz ettiğinin doğrulandığını belirterek, hükümetin iki yıl boyunca sessiz kalması ve bugüne kadar bu durumu yalanlamasını sert bir dille eleştirdi.

Terör örgütü IŞİD, kaçırdığı iki askeri, Sefer Taş ve Fethi Şahin’i yakarak infaz ettiğini 22 Aralık 2016 tarihinde 19 dakikalık infaz videosunu sosyal medya üzerinden yayınlayarak duyurmuştu. Videoda, asker kamuflajı içindeki bir kişi Türkçe konuşarak isminin Sefer Taş olduğunu söylemişti. Kilis Sınır Karakolu’nda görev yapan er Sefer Taş, 1 Eylül 2015 tarihinde IŞİD tarafından kaçırılmıştı. 

Toplumda korkunç bir infial yaratan bu görüntülerle ilgili Hükümet hiçbir açıklama yapmamış, gece yarısından itibaren internet yavaşlatılmıştı. Sonrasında Genelkurmay Başkanlığı görüntülerin incelendiğini söylemiş, Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri ise görüntülerin gerçek olup olmadığına ilişkin tespit yapılmasını beklediğini ifade etmişti. Oğlunun durumuyla ilgili Hükümet’ten ve ilgili mecralardan 2 yıldır hiçbir cevap alamayan er Sefer Taş’ın babası Aydın Taş, oğlunun hayatta olup olmadığıyla ilgili olarak gaiplik davası açmıştı. Baba Taş, duruşma öncesi Garnizon Komutanı ve Kaymakam’ın Taş ailesinin evine gelerek Sefer Taş’ın ‘şehit olduğunu’ bildirdiğini, yakılma videosunun doğru olduğunu ve köy mezarlığına anıt mezar yapılacağını duyurdu.

'SORUMLULUK HİSSETMEYEN DE HESAP VERMEYEN DE İKTİDAR!'

“Profesyonel kameralarla farklı açılarla çekim yapıldığı ve sonradan özel bir kurgu yapılarak oluşturulduğu belli olan videoda iki askerimiz, IŞİD denen cihatçı katiller tarafından diri diri yakılıyor! Hiçkimse çıkıp hiçbir şey söylemiyor. Sefer Taş ile ilgili, IŞİD’in 2 askerimizi yakarak infaz ettiği bu görüntülerle ilgili ve terör örgütlerinin kaçırdığı askerlerimizle ilgili verilen soru önergeleri cevapsız bırakıldı! O zaman dönemin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş çıkıp ‘Medyadaki bazı arkadaşlar da ayaklarını denk alsınlar. Uyduruk görüntülerle halkı galeyana sürükleyemezler’ deyip medyayı tehdit etmişti. Bizler defalarca hükümete seslendik! Defalarca çağrı yaptık. Bu vatan evlatları nered? Hükümet neden bu vatan evlatlarını kurtarmıyo? dedik… Tüm sorularımız, tüm çağrılarımız karşılıksız kaldı. Her ülke kendi askerini, polisini kurtarmak için elinden gelen her türlü tedbiri alıyor, diplomasi ve operasyon dahil her yola başvuruyor. Devlet, bir emirle ölüme giden, üniforması kefeni olan, ülkesi için canını feda etmekten kaçınmayan asker ve polisine her durumda ve koşulda, elindeki her olanağı kullanmak suretiyle sahip çıkmak zorundadır. Bu devlet olmanın gereğidir, bu devlet onurunun gereğidir! Daha geçen hafta İran, IŞİD’in boğazını keserek öldürdüğü İranlı asker Muhsin Hoceci için bir cenaze töreni yaptı. Bu törene İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, birçok üst düzey siyasi, askeri erkan ve binlerce İranlı katıldı. Bu hem devlet olma örneğidir hem de IŞİD’e karşı ortak ve net bir tavırdır! Peki biz ne yaptı? IŞİD’in yayınladığı o vahşet görüntülerinin doğru olduğunu da Sefer Taş’ın anısına anıt dikileceğini de babasından öğreniyoruz. Hala askerlerimiz polislerimiz terör örgütlerinin elinde. IŞİD terör örgütüne ‘bir grup öfkeli genç’ diyen iktidar. Daha dün yıl dönümü olan IŞİD’in yaptığı Ankara Garı Katliamı sonrası çıkıp, ‘oyumuz yükseldi’ açıklamasını yapan da iktidar. Sorumluluk hissetmeyen de hesap vermeyen de iktidar!”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.