Dolar 32,5626
%0.07
Euro 34,9290
%0.29
Altın 2.427,850
%0.19
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Bakan öğretmen şiddetini Meclis'e taşıdı!

CHP'li Bakan öğretmen şiddetini Meclis'e taşıdı!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Bayındır’a bağlı Yusuflu köyünün taşımalı eğitim veren köy okulundaki bir öğretmenin çocuklara şiddet uyguladığına dair şikayet ve iddiaları meclise taşıdı. İzmir'in o ilçesinde yaşandı

  • Ege Postası
  • 14.05.2017 - 10:47

İzmir’in Bayındır ilçesine bağlı Yusuflu köyünde taşımalı eğitim veren köy okulu Yusuflu İlköğretim Okulu’ndaki bir öğretmen hakkında çocuklara şiddet uyguladığına dair iddialar ortaya atıldı.

Öğretmen Bayram Ali Timur’un çocuklara uyguladığı şiddeti aktaran veliler, bazı öğrencilerin korkutuğu için sesini çıkaramadıklarını, şiddet gören bazı çocukların ise okulun rehberlik servisine ifade verdiği ve rehberlik öğretmeninin konudan haberdar olduğunu söyledi.

Öğretmen Bayram Ali Timur hakkında daha evvel de ‘öğrencilere şiddet uyguladığı’ gerekçesiyle soruşturma açıldığını söyleyen veliler, çocuklarına şiddet uyguladığı gerekçesiyle öğretmen Bayram Ali Timur hakkında Bayındır Kaymakamlığına şikayet dilekçesi verdi.

Konuyu TBMM’ye taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

OKUL ÇAĞINA GELMEMİŞ ÇOCUKLARIN’ OKULA KAYDI İDDİASI

Öğretmen Bayram Ali Timur’un bir dönem müdür vekilliği yaptığı ve o dönemde ‘okulun eğitim verebilmesi için yeterli öğrenci sayısına ulaşabilmek’ amacıyla henüz okul çağına gelmemiş küçük yaştaki çocukların okula kaydını yaptığı da iddia edildi. Özellikle şu an 3. sınıf öğrencisi olan ama bu yıl 1. sınıf olması gereken bir öğrenciden bahseden veliler, söz konusu öğrencinin ‘okula erken kayıt’ sebebiyle öğrenme zorluğu yaşadığını, bu nedenle psikolojisinin bozulduğunu ve özel eğitim okuluna gönderildiğini, ancak oraya da adapte olamadığını ifade etti.

MİLLİ EĞİTİMDE DAYIM VAR, BANA GÜCÜNÜZ YETMEZ’

Veliler, öğretmen Bayram Ali Timur’un “Benim Milli Eğitim’de dayım var. Hiçkimse hiçbir şey yapamaz bana, gücünüz yetmez. Emekli olana kadar buradayım” şeklinde beyanlarda bulunduğunu da iddia etti.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI’NA 3 SORU

“Veliler, öğretmenin çocuklarına uyguladığı şiddeti bize aktardı. Ancak tedirginler ve detayların basına yansımasını istemiyorlar. O nedenle detaylarını paylaşmıyoruz. Taşımalı eğitim veren bu okulda yaşananların açığa çıkarılması gerekiyor. Çocukların psikolojisiyle, eğitimiyle ve geleceğiyle oynanıyor. Veliler ne yapacağını bilemiyor, çocuklarıyla ilgili kaygı içindeler. Bu okulda olanların açığa çıkarılmalı ve gereken yapılmalı” diyen CHP’li Bakan, Milli Eğitim Bakanı’na şu soruları sordu: “1)Bayram Ali Timur adlı öğretmenle ilgili velilerin Bayındır Kaymakamlığı’na ve İzmir Valiliği’ne ilettikleri şikayet dilekçesi işleme alınmış mıdı? 2)Bayram Ali Timur’un müdür vekilliği yaptığı dönemde Yusuflu İlköğretim Okuluna kaç öğrenci kayıt yaptırmıştı? Bu öğrencilerin doğum tarihleri nedi? 3)Bayram Ali Timur adlı öğretmenle ilgili yukarıdaki iddialara ilişkin açılmış bir idari soruşturma var mıdı? Yoksa başlatmayı düşünüyor musunuz'”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.