Dolar 32,5485
%0.01
Euro 34,8593
%-0.02
Altın 2.430,150
%0
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Bakan 'Sefer Duası'nı sordu!

CHP'li Bakan 'Sefer Duası'nı sordu!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, THY’nin daha önce yalnızca Suudi Arabistan’a yapılan Hac uçuşlarında kullandığı ‘Sefer Duası’ uygulamasının kapsamının genişletildiğine dair basına yansıyan haberleri önergeyle sordu.

  • Ege Postası
  • 28.01.2017 - 10:11

Kar yağışı sebebiyle okulların tatil olması, uçak seferlerinin iptal edilmesi, karayolu ulaşımının güvenli bir şekilde sağlanamaması gibi sorunlardan dolayı vatandaşların yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, temel sorunun ‘altyapı sorunu’ olduğunu ifade eden CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. Bakan, THY’nin ‘Sefer Duası’ uygulamasını da sordu.

DEVLET ÇÖZÜMÜ TATİLDE BULUYOR!

Altyapının yeterli olmadığını vurgulayan Bakan, “Kış aylarında aşırı soğuk ve yoğun kar yağışı altında olan Doğu ve Kuzey Avrupa ile Amerika Birleşik Devletleri’nin doğu ve kuzey eyaletlerinde hayat olağan akışına devam ediyor. Bizim ülkemize 5 santim kar yağıyor, hayat duruyor. Karayollarının karlı ve buzlu havalarda sadece tuzlanması yeterli olmuyor. Kar küreme araçları kentlerin tüm mahallelerine yeterli gelmiyor. Doğu’da köylerde hastalar yollar kapalı olduğu için hastanelere yetişemiyor ve çaresiz kalıyor. Karayollarını güvenli bir şekilde ulaşıma açacağına güvenemeyen devlet, çözümü okulları tatil etmekte, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli vatandaşlara izin vermekte buluyor” diye konuştu ve “Kış aylarında kar yağışının, buzlanma oranının meteorolojik verilere göre önceden belirlenebildiğini varsayarsak, neden 21. yüzyılda önlem alınmak yerine doğal hava şartlarına teslim olunmaktadı? Bu konuda altyapı geliştirme yatırımları planlanmış mıdı? Ne zaman hayata geçirilecektir'” diye sordu.

ÇÖZÜMÜ İPTALDE, DAMACANADA ARIYORLAR!

Son günlerde hava şartları nedeniyle yüzlerce uçuşun iptal olmasının sebebinin de ‘altyapı’ olduğunu belirten Bakan, “Çoğu havaalanımızda en yüksek ve son teknoloji makine ve teçhizatların hazır bulundurulduğu söylenmesine rağmen uçak kanadındaki buzların damacana ile özel sıvı dökülerek çözülmeye çalışıldığını gördük! Ve gördük ki, düşük sıcaklık, aşırı buzlanma ve yoğun kar yağışı durumları için havalimanlarımızda da gerekli altyapı yok” dedi.

SEFER DUASI’

THY’nin daha önce yalnızca Suudi Arabistan’a yapılan Hac uçuşlarında kullandığı ‘Sefer Duası’ uygulamasının kapsamının genişletildiğine dair basına yansıyan haberleri de önergesine ekleyen Bakan sordu: “Hava muhalefeti” gerekçe gösterilerek iptal edilen yüzlerce uçak seferi, aslında bu altyapı eksikliği sebebiyle iptal edilirken; uçuşlarda uçak içindeki “son teknoloji” Led ekranlarda “Sefer Duası” yayınlanması, sağ salim varış noktasına ulaşmak için tek çaremizin dua olduğunu mu anlatmaktadı? Uçuşlarda “Sefer Duası” uygulamasının amacı ve hedefi nedir'”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.