Dolar 32,4774
%0.5
Euro 35,0075
%-0.16
Altın 2.328,740
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Balbay'dan ilginç 'Hayır' diyalogları

CHP'li Balbay'dan ilginç 'Hayır' diyalogları

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, "referandumda hayır" kampanyasını Bergama'nın içinde ve dağ köylerinde sürdürüyor. CHP'li Balbay'dan ilginç 'Hayır' diyalogları

  • Ege Postası
  • 11.03.2017 - 13:38

Balbay, devletin tek kişiye emanet edilmemesi gerektiğini bulunduğu ortamlardaki örneklerle anlatıyor. Bergama Kozak Yaylası Yukarıbey köyünde halı dokuma atölyesinde çalışan kadınlara hitap eden Balbay "Burada pek çok halı tezgahı var. Tüm halılar tek desen tek renk olsun deseler kabul eder misiniz" diye sordu. Kadınlar toplu halde, "hayır" karşılığını verince Balbay, "Devlet de öyledir. Tek kişiye teslim edilmez" diye konuştu.

Buradan pazar yerine geçen Balbay  "Bütün bu pazarda bir tek satıcı olacak, o da tek ürün satacak, deseler kabul eder misiniz" diye sordu. Pazarcılar toplu halde,"hayır" karşılığı verince Balbay, “Ülke yönetimi de öyledir. Tek kişinin tekelinde olmaz" dedi.

Yolda traktörünü tamir eden bir çiftçi ile karşılaşan Balbay "Bu traktör tek tekerlekle gider mi" sorusu yöneltti. Çiftçiden ilginç yanıt geldi. Bergamalı çiftçi, "Hayır gitmez ama ille de götüreceğiz diyorlar. Hatta tehdit ediyorlar. Hayır çok çıkarsa karışmayız gibi şeyler söylüyorlar. Böyle olmaz" dedi. Balbay da, "Mühür sende hiçbir şeyden korkma" yanıtı verdi.

Bergama'nın merkez çarşısında esnafı ziyaret eden Balbay, bir ayakkabı tamircisine "Ayakkabının teki bir işe yarar mı" dedi, tamirci,"hayır yaramaz" deyince Balbay şunları söyledi:

"Hah işte devlet de öyle. Sadece tek kişinin egemen olduğu bir yapı yürümez. 16 Nisan'da cumhuriyetin tüm kurumlarını altüst edecek bu dayatmaya hayır deyin."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.