Dolar 32,5696
%0.26
Euro 34,9942
%0.06
Altın 2.460,840
%1.01
Bist-100 9.896,00
%1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Başak'tan seçmene: Oku, elini vicdanına koy!

CHP'li Başak'tan seçmene: Oku, elini vicdanına koy!

CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, Radyo Egepostası'nda konuştu. Başak, anayasa değişikliği teklifi için vatandaşa seslenen Başak, "Bizler bütün gücün tek bir kişiye ait olmasına karşıyız. Vatandaşa diyorum ki: Metni oku, oku, oku... Elini vicdanına koy ve sonra sandığa git." CHP Konak İlçe Başkanı Başak vatandaşa seslendi:

  • Ege Postası
  • 09.02.2017 - 09:19

CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, Radyo Egepostası'na konuk oldu. Başak, Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Sercan Avcı ve köşe yazarı Mithat Umutoğulları'nın birlikte hazırladıklar Ege Postası ile Gündem programında yeni anayasa değişikliği teklifi ve referandum sürecine yönelik açıklamalarda bulundu.

Başak'ın programda öne çıkan konuşmaları şöyle;

OKU OKU OKU!

"Ülkenin geçmiş olduğu bu süreci iyi anlamak lazım. Bizler vatandaş olarak bu süreçte ülkemizin geleceği için mücadele ediyoruz. 7-8 ay öncesinde bu başkanlık sisteminin nasıl bir sistem olduğunu basına dile getirdim. Bugün geldiğimiz nokta onun da tam göstergesi. CHP’nin bir neferiyim. Ancak bugün partiler üstü bir anlayışla bunun yürütülmesi gerektiğine inanıyoruz. 'Evet' diyen vatandaşlarımıza siz neden 'evet' diyorsunuz diye bir çıkış yapmıyoruz. Sadece şunu söylüyoruz: 'Oku, oku, oku…' Elini vicdanına koy ve sonra sandığa git diyoruz.

BİR KİŞİLİK YÖNETİME KARŞIYIZ

Bir gökkuşağı yaratmamız gerekiyor. Geçmişte Kurtuluş Savaşı’nda bir beden olarak bu ülkeyi kuran atalarımız gibi olmalıyız. Bu ruhu yeniden diriltmek mecburiyetindeyiz. O yüzden ‘oku’ diyoruz. Konuyu saptırıyorlar. Bizler sadece Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığına karşıymışız gibi bir algı yaratıyorlar. Bizler 1 kişilik yönetime karşıyız. Bizler bütün gücün tek bir kişiye ait olmasına karşıyız. Gelecekte o kişinin nasıl bir insan olacağını bilemeyiz. Bunun dünyada örneği yok. Örneği olan ülkelerin sonu geldi. Vatandaşın evinde suyu kesilse Başkan’a hesap soracak. Bu şekilde hedef haline gelecek.

ANAYASAYI DÜZELTMENİN YOLU BAŞKANLIK DEĞİL!

Biz bu günkü anayasayı zaten savunmuyoruz. Gelin hep birlikte değiştirelim. Ama bu anayasayı düzeltmenin yolu başkanlık değildir. Biz coğrafik olarak da zor bir yerdeyiz. Sadece bir kişinin karar vereceği bir mekanizma bu ülke için olumlu olmayacak. Ülkemizin zararına olacak. Bu güne kadar iktidara oy vermiş kardeşlerimiz kendilerine sorsunlar: İktidar 14 yıl boyunca bütün olaylarda ‘kandırıldık’ dediler. Bundan sonra kandırılamayacağımızı nerden biliyorla? Biz kandıranlara hep karşı çıktık. Ama bizi dinlemediler. Evetçilere diyoruz ki vicdanınız el veriyorsa evet diyin. Hayırcılara da diyoruz. Öylesine hayır demeyin. Önce okuyun sonra hayır diyin. Bu ülkenin geleceği tek bir kişinin iki dudağının arasından çıkacak cümlelere mi bağlı olaca? Ben inanıyorum ki aklı-selim bir kararla biz bunu bertaraf edeceğiz.

PARTİ SEÇİMİ DEĞİL

Klişe lafları bir tarafa bırakmak gerekiyor. Bugünkü seçim bir parti seçimi değil. Parti seçiminden öteye gitmemiz gerekiyor. Ben burada herkese sesleniyorum. Bu milleti millet yapan her insanın bir araya gelmesini istiyorum. Ortak paydalarımız üzerinden Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmalıyız. Görüyoruz Suriye politikasında 3.5 milyonu geçkin insan bizim ülkemizde. Sahip çıkmayalım demiyorum, biz bunları neden aldık demiyorum. Ama önce bunu altyapısını hazırlarsın. Bugün ayakkabıcılar Sitesi’ne gidip bakın bütün işçiler işten çıkarılıyor. Komşuda yangın yanarsa dumanından sen de etkilenirsin.

PARTİNİN CUMHURBAŞKANI OLACAK

Diyelim ki tamam Cumhurbaşkanı seçildi. Ben buna nasıl benim cumhurbaşkanım diyebilirim. Partinin cumhurbaşkanı olacak. Yani sonuç olarak millet ayrışacak. Cumhuriyet kurulurken bedel ödemiş atalarımıza borcumuz var. O insanların kemikleri sızlar. İyi günler yaşamıyoruz. Ben bu toplumun doğru karar vereceğine inanıyorum. Yüce Allah ‘oku’ demiş. Sen de oku ve öyle karar ver. Sadece Recep Tayyip Erdoğan özelinde karar verirsen ileride ne olaca? Ben gökkuşağının yeniden oluşturulacağını ve bir bütün olacağımıza inanıyorum. Biz bir milletiz. Biz birbirimizden ayrılamayız. Bu vatan bizim vatanımız. Biz ayrıştırma cümleleri kullanmayacağız. Bizim görevimiz uyandırmak. Parlamenter sistemin aksayan yerlerini değiştirelim. Bu sistemi güçlendirelim. Sadece bir bireyin kararlarıyla ülke yönetilemez. Bu sistemi deneyenlerin sonu hüsran oldu.

KİMSE O YÜKÜ KALDIRAMAZ

Bir bilgisayar düşünün 5 GB. Sen yüklüyorsun 10 GB. Kaldıramaz kardeşim o bilgisayar o yükü kaldıramaz. Aynı onun gibi bir sistem. Kimse o yükü kaldıramaz. Hepimiz için hüsran olur. Biz sadece kendimizi değil geleceğimizi düşünüyoruz. Bize dost da yok. Birbirimize sarılmamız lazım. Bizim bir bütün olup bu vatana sahip çıkmamız gerekiyor.

ÜLKÜCÜ HAREKET DUURŞ SEGİLEYECEKTİR

Bir yurttaş olarak MHP ile ilgili birkaç cümle söylemek istiyorum. Biz sosyal demokrat insanlarız ama ülkücü kardeşlerimizle ortak paydamız çok. İlkeleri var, onurlu ve şerefli bir duruşları var. Böyle bir yapının böyle bir sisteme onay vereceğine inanmıyorum. Devlet Bahçeli neden böyle bir hareketin içine girdi anlam veremiyorum. Ülkücü hareketin de bu noktada bir duruşu olacağını düşünüyorum. Onlar da güne göre hareket edecek insanlar değildir.

ATATÜRK HAKKINDA NE DÜŞÜNDÜKLERİNİ İYİ BİLİYORUZ

Bu millet balık hafızalı değil. 'Atatürk'ü CHP'den kurtaracağız' diyorlar. '2 ayyaş' diyen benim dedemdi. '90 yıllık reklam arası' diyen benim babamdı. 'Lozan başarızız' diyen benim ninemdi. Değil m? Bu insanların aklıyla dalga geçmesinler artık. Biz onların Atatürk hakkında ne düşündükllerini iyi biliyoruz. Atatürk heykellerinin kaldırıldığını, T.C’nin kaldırıldığını unutmadık. Biz bunları yemeyiz, bize bunları anlatmasınlar. Bu yasalar bu ülkeye neler getirecek onları anlatsınlar.

FUTBOL TAKIMI TUTAR GİBİ SANDIĞA GİTMEYİN

Ben AK Parti’ye oy veren kardeşlerime söylüyorum. Biz bir milletiz, biz bir bütünüz. Bu parti konusu değil. Israrla ‘okuyun’ diyorum. Bir futbol takımı tutar gibi sandığa gitmeyin. 14 yıldır bizi millet olarak nasıl hüsrana uğrattılarsa yine hüsrana uğratacaklar. Ecdadın torunları yeniden bir araya gelecek. Başka alternatifimz yok. 14 yıldır zaten başkanlık gibi yönetiyorlar. Ne istediler de olmad? Ellerini vicdanlarına koysunlar ve desinler ki biz istediğimizi yapamadık… Zaten istedikleri hep oldu. Sonra çıktılar hep özür dilediler, biz yanlış yaptık dediler.

YURTTAŞ OLARAK ÇALIŞACAĞIM

CHP çok akıllıca, Genel Başkanımızın tavırlarıyla, milletvekillerimizin çalışmalarıyla ellerinden geleni yapıyorlar. Elimizdeki imkanları kullanarak çalışıyoruz. Medyanın durumu ortada. Örneğin TRT bizim vergilerimizle geçinen bir kurum ama bu anayasayla ilgili hiçbir açıklama yapmadılar.Benim yüzlerce diğer partilere oy veren dostlarım var. Biz düşman değiliz ki. Biz alanda CHP rozeti bile taşımayacağız. Bu parti meselesi değil. Ben bu ülkenin bir yurttaşı olarak çalışacağım ve anlatacağım. Allah’ın akıl verdiği, kişilik verdiği insansın sen. Oku diyeceğim sadece oku. Yarın bu millet bu ülke çekecek bundan. Bunun geri dönüşü yok. Bir kez sorulacak, sonra bir daha sormayacaklar. Bunun bilinciyle gitsinler sandığa. Yarın öbür gün kim başkan olacak bilemem.

AYRIŞTIRMAK İHANET OLUR

Bu süreci sağduyuyla götürdük. Bundan sonraki süreçte de ayrıştıran değil birleştiren bir düşünceyle sokakta olacağız. Ayrıştırmak bu millete ihanet olur. Ülkeyi kuran parti noktasında değerlendirdiğimizde biraz daha farklı olmalıyız. Bütün milleti uyandırmalıyız. Bizim için tarihi bir sorumluluk bu.

PAZARTESİ ALANLARA İNECEĞİZ

İl örgütünde kenetlenmişlik var. Herkes nasıl katkı koyarım diye düşünüyor. Biz örgütler olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bizim örgütsel olarak Anadolu'da zayıf olduğumuz noktalar var. İller arasında bu noktalara başka illerden kordinasyon ekipleri gidecek. Pazar günü 30 ilçenin yöneticilerinin katılacağı geniş bir toplantı yapacağız ve pazartesi düğmeye basıp alanlara ineceğiz.

BİRLİKTELİĞİN TEMEL TAŞI CUMHURİYET

Allah bizim birlikteliğimizi bozmasın. Ortak paydalarımız hep olsun. Biz Kurtuluş Savaşı’nda bir millet olduk. Bir Suriye gibi bir Irak gibi değiliz. Ne kadar bizim içimizi karıştırmaya çalışsalar da başaramadılar. Bu birlikteliği kimse yıkamaz. Bu birlikteliğin temel taşı da Cumhuriyet’tir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.