Dolar 32,3217
%0.22
Euro 35,1296
%0.02
Altın 2.298,910
%0.94
Bist-100 9,06
%2.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Çam: 'Köylünün referandum kararı net'

CHP'li Çam: 'Köylünün referandum kararı net'

İzmir’in ilçeleri Torbalı ve Selçuk’ta ilçe örgütleriyle köyleri gezen CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, köylü ile referandum sohbeti yaptı. Köy kahvelerinde sık sık görmeye alışık oldukları milletvekili ile samimi sohbetler gerçekleştiren köylüler, ‘Köydeki sandıktan tek bir evet oyu çıkmaz’ dedi.

  • Ege Postası
  • 06.02.2017 - 09:43

‘Hayır’ için Meclis’in tatile çıktığı günden beri köy ve mahalle ziyaretleri yapan, İzmirlilerle buluşan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Torbalı ve Selçuk’ta yüzlerce el sıktı, köylülerle kahve sohbetleri yaptı. Çam, başkanlık sisteminin demokrasiyi, cumhuriyeti, Anayasa’yı, ülkenin tüm milli ve manevi değerlerini, adaleti, hukuk devletini yok sayan; tüm yetkiyi bir kişiye veren bir sistem olduğunu anlattı. Referandumun bir parti meselesi olmadığını vurgulayan Çam, Cumhuriyet ve demokrasiye sahip çıkmak isteyen herkesin ‘hayır’ demesi gerektiğini dile getirdi.

‘MEZARDAN ATATÜRK GELSE, ONA VERİLSE DE YANLIŞ!’

Çam, “Bir kişiye bu kadar çok yetki verilmesi kabul edilebilir değildir. Geçtiğimiz günlerde Trump ABD’ye mültecileri ülkeye sokmayan kararname imzaladı. Bunun üzerine bir Müslüman çocuğa bile kelepçe vurularak ülkeye alınmadı. Bunlar bir kişiye verilen yetkiden kaynaklanıyor. Kemal Kılıçdaroğlu’na verilse de yanlıştır, mezardan Atatürk gelse ona verilse de yanlıştır, Süleyman Demirel’e, rahmetli Özal’a, Türkeş’e, Menderes’e verilse de yanlıştır. Bunun şimdiki Cumhurbaşkanı ile de alakası yok. Bu bir rejim değişikliğidir, cumhuriyet rejimine kastı olanların, demokrasiyi, halkın egemenliğini yok etmeye çalışanların kendi sistemlerini getirme çabasıdır” diye konuştu.

Çam’a alkışlarla destek veren köylüler de bunun demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıkma meselesi olduğunu, hayırcıları terör örgütleriyle aynı kefeye koymaya çalışan propagandaların başarılı olamayacağını, bu meselenin memleket meselesi olduğunun bilincinde olduklarını, milleti korkutarak ‘evet’ çıkaramayacaklarını söylediler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.