Dolar 32,5192
%-0.06
Euro 34,8732
%0.13
Altın 2.432,040
%0.37
Bist-100 9.775,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Çıray'dan 19 Mayıs için sert çıkış

CHP'li Çıray'dan 19 Mayıs için sert çıkış

CHP İzmir Milletvekili ve 15 Temmuz FETÖ Darbesi Araştırma Komisyonu Üyesi Dr. Aytun Çıray İzmir’deki 19 Mayıs Kutlamalarının 13 Mayıs’ta Muğla Sakar Geçidinde yaşanan feci trafik kazasında 24 Bucalı'nın hayatını kaybetmiş olması gerekçesiyle iptal edilmesini eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 19.05.2017 - 10:46

Çıray, açıklamada şunları söyledi:

"Geride bıraktığımız Anneler Gününün hemen öncesinde Muğla’da meydana gelen korkunç kaza bütün İzmir’i  acıya boğdu. Başta kadınlar olmak tüm İzmirliler Anneler Gününü sevinci ve mutluluğunu büyük bir ıstırap ve keder duygusuyla yaşadılar.  Derin bir hüzün Buca’dan yükselip tüm İzmirlilerin kalplerine işledi.  Kaybettikleri hemşerilerine karşı son görevlerini gerçek bir vefa ve yas duygusuyla yerine getirdiler.

İzmirlilerin kendi medeniyetlerine yakışan bir saygıyla trajik kazanın yasını tutmaya devam ettiklerini” belirttikten sonra “ancak İzmirliler kalplerinde yaşamayı sürdürdükleri bu yasın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucu fikirlerini ve ideallerini sembolleştiren 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramının kutlanmasının engellenmesi için bahane kılınmasını derin bir üzüntü ve kızgınlıkla karşılıyorlar.

MİLLİ BAYRAMLARIMIZI SİLMEK İSTEYEN FETÖCÜ DİNBAZLAR... 
Kurucu ruhtan ve değerlerden duydukları nefretle Türkiye Cumhuriyeti'ni var eden tarihi noktaları sembolize eden milli bayram günlerini Türk Milletinin hafızasından silmek Fetöcü dinbazların selefi ideolojilerine uygun olabilir, ancak devletin valilerine düşen görev uyduruk bir tarihle özellikle genç kuşakların zihinlerini zehirlemek isteyenlere izin vermemektir.

Türk Milleti milli bayramlarımızın gözden düşürülmek, itibarsızlaştırmak ve resmen ortadan kaldırılmak istenmesiyle Gazi  Mustafa Kemal’e ve onun sonsuza kadar İzmir’in bağrına emanet ettiği Türk Milletinin annesi Zübeyde Hanıma yönelik iğrenç iftira ve hakaretleri arasındaki dehşet verici ilişkiyi bütün çıplaklığıyla görmüştür. İzmirliler ve Türk Milleti 19 Mayıs’a ve her biri bizim için sonsuz bir onur ve umut kaynağı olan bütün milli bayramlara büyük kararlıkla sahip çıkacaklardır"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.