Dolar 32,5860
%0.34
Euro 34,6930
%-0.11
Altın 2.525,960
%1.67
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Erol'dan emniyet mensupları için kanun teklifi

CHP'li Erol'dan emniyet mensupları için kanun teklifi

CHP Tunceli Milletvekili İçişleri Komisyon Grup Başkanı Gürsel Erol, Emniyet Hizmetleri Sınıfı personelinin hak ettiği ek göstergeye kavuşması, özlük hakları, fazla mesai hakları ile emeklilik durumlarında ciddi bir iyileştirme yapılması için kanun teklifi verdi.

  • Ege Postası
  • 11.04.2017 - 11:19

Teklifin kanunlaşması halinde polislerin gerek çalışırken, gerekse emekli olduktan sonra rahat bir hayat sürdürebilmeleri amacıyla özlük hakları iyileştirmesi sağlanacaktır.

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, İçişleri Bakanlığı’na bağlı aynı faaliyet ve sorumluluk içerisinde görev yapan Kolluk Kuvvetleri arasındaki özlük hakları arasında eşitliği sağlayacak şekilde Emniyet Mensuplarının hak kaybını telafi etmek için harekete geçti. 

Erol, Emniyet Mensupları özlük haklarına yasal düzenleme yapılması amacıyla da hazırlamış olduğu kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Erol, hazırladığı kanun teklifinin gerekçesinde şunları ifade etti.
“İçişleri bakanlığına bağlı kolluk kuvvetleri Jandarma Genel Komutanlığı personeli ile Emniyet Genel Müdürlüğü personeli görev ve faaliyet alanları iç güvenliği sağlamakla sorumlu oldukları halde sosyal haklarda ve maaşlarında haksız uygulamalar bulunmaktadır.

Teklifimiz ile Ankara, İstanbul ve İzmir Emniyet Müdürlerinin ek göstergesi kıdemli albay rütbesine İl Emniyet müdürleri İl Jandarma komutanı albay rütbesine eşittir.

Örneğin; TSK personel kanuna göre yarbay rütbesi ve yukarısına makam ve görev tazminatı verilmekte ancak İçişleri Bakanlığına bağlı kolluk kuvvetlerine mensup Jandarma Genel Komutanlığına bağlı personelin 926 sayılı yasadaki emekliliğe esas ek göstergesi 3600 iken,  Emniyet teşkilatına bağlı personel 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabii olup, emekliliğe esas ek göstergesi 2200 olmaktadır. Aynı şekilde TSK personel kanununa göre İçişleri Bakanlığına bağlı kolluk kuvvetlerine mensup Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Albayın ek göstergesi 4800 iken Birinci Sınıf Emniyet Müdürleri ek göstergesi 3600’dür. Bu çelişki emniyet hizmeti sınıfında görev yapan personeline özlük hakları bakımından mağduriyet yaşatmaktadır.

Oysa Anayasanın “Ücrette Adalet Sağlanması” başlıklı 55 inci maddesi “ücret emeğin karşılığıdır” ve “Devlet, çalışanların yaptıkları işe uygun adaletli bir ücret elde etmeleri ve diğer sosyal yardımlardan yararlanmaları için gerekli tedbirleri alır” hükümlerine yer vermektedir. Anayasanın bu maddesi “eşit işe eşit ücret” ilkesini gerekli kılmaktadır. Sosyal ve hukuk devleti ilkesinin gereği evrensel hukukta budur.

Yani, aynı nitelikte iş yapan personel arasında ücret adaletsizliğinin giderilmesi hem anayasa bakımından hem de evrensel hukuk açısından en doğal gerekliliktir.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.