Dolar 32,3687
%0.16
Euro 34,9655
%-0.28
Altın 2.325,510
%0.22
Bist-100 9,13
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Güven: 'Buradan siyasi rant çıkmaz'

CHP'li Güven: 'Buradan siyasi rant çıkmaz'

İzmir’de 23 gündür süren İZDENİZ grevinin bitmesinin ardından CHP İl Başkanı Güven açıklamalarda bulundu. Güven, grev üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni her fırsatta eleştiren AK Parti’nin süreç içindeki açıklamalarına tepki gösterdi. CHP'li Güven'den sona eren grevle ilgili ilk açıklama

  • Ege Postası
  • 03.08.2017 - 13:28

EGEPOSTASI- İzmir’de 23 gündür süren ve yaşamı olumsuz etkileyen İZDENİZ grevinin sona ermesinin ardından CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven Egepostası’na açıklamalarda bulundu. Güven, “CHP demokrasiye inanan bir parti. Bu nedenle de grevlere, toplu sözleşmelere saygısı olan bir partiyiz. Grev üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni her fırsatta eleştiren AK Parti’nin olduğu yerlerde grev hakkı yok, demokrasi yok, sendikal haklar bile göstermelik” diyerek süreç içinde grevle ilgili açıklama yapan AK Parti’ye tepki gösterdi.

AKP’NİN OLDUĞU YERDE GREV HAKKI YOK

İl Başkanı Güven, “Grev işçilerin doğal hakkı ama bir taraftansa trafik ve insanların ihtiyacı var, İzmir’de büyük sıkıntı yaşandı. Ama tabii ki de bunlar olacak. Demokrasinin gereği sendikal hak var, toplu sözleşme ve grev hakkı var. AKP’nin olduğu yerde grev hakkı yok, demokrasi yok sendikal haklar bile göstermelik. Saydığım haklar çok kullanılmıyor daha doğrusu kullandırılmıyor. Ama CHP demokrasiye inanan bir parti. Bu nedenle yönetimler de grevlere, toplu sözleşmelere saygılı olan bir parti. Bu konuda partimizin belediyeleri ve başkanlarımız, yönetimde ve idarede saygılı davranıyor. Sendika ve işveren durumunda olan belediyelerimiz arasında bir uzlaşma süresi, pazarlıklar süreci oluyor. Görüşmeler sonunda anlaşma sağlanıyor” dedi.

BELEDİYE TOPLUMUN ÇIKARLARINI KORUMAK ZORUNDA

Güven, “Demokrasi olan ülkelerde bunlar yaşanıyor. Görüşmeler sırasında iki tarafta memnun olacak şekilde bir sonuç olmayabiliyor. Burada belediyenin görevi toplumsal çıkarları korumak ve bir ortak nokta bulmak zorunda.  Yoksa belediye işçilerin haklarını vermemek gibi bir arayış içerisinde değil, büyükşehir belediyemizin teklif ettiği ücret Türkiye’deki şuana kadar mevcut toplu sözleşmelerin üzerinde verilen rakamlardır. Ve her zaman bunun üzerinde veriyor” ifadelerini kulandı.

BUNDAN SİYASİ RANT ÇIKMAZ

Grev sürecinde özellikle AK Partililerin yaptığı açıklamaları eleştiren Güven, “Görüşmeler sırasında yapılan açıklamalar iyi niyetli açıklamalar değil, İzmir halkına yanlış bilgiler verildi. Yanlış yaptılar. Grevden siyasi rant beklemek çok doğru bir anlayış değil. Yanlış bir tavır, burada demokrasinin gereği yapılan karşılıklı pazarlık var.” dedi.

İZMİRLİ EN GÜZEL CEVABI VERDİ

Güven, “Çalışanlar grev hakkını kullanıyor, bu hakkı kullanırken görüşmelere saygı göstermek, demokrasinin gereğidir. Bundan siyasi rant beklemek çok doğru bir anlayış değil. Bundan AKP’ye siyasi rant çıkmaz. İzmir halkı demokrasiyi, özgürlüğü, grev hakkının ne olduğunu, sendikal hakların ne olduğunu bilen bir halk, demokrasiden yana olan bir halk. Bu nedenle buradan siyasi rant peşinde olanlara en güzel cevabı her zaman olduğu gibi yine verdi” dedi.

HOŞGÖRÜ İLE KARŞILANMALI

Güven, “İşçilerimiz haklarını kullandı. Karşılıklı görüşmeler pazarlıklar neticesinde iş tatlıya bağlandı, işçilerimiz daha bir heyecanla daha bir şevkle işlerine sarılacaktır. Bu tür sıkıntılar hemen unutulacaktır. Eğer bir ülkede demokrasi ve özgürlükler olacaksa bunlarda hoşgörü ile karşılanmalı” diye ekledi.

İTİRAZLAR BUGÜN KARARA BAĞLANACAK

Öte yandan bu akşam saatlerin de yapılacak yönetim kurulu toplantısının gündeminin yapılan itirazların olacağını ifade eden Güven,  “İlçelerimizden gelen itirazları kurduğumuz komisyona yollamıştık. Arkadaşlarımız gerekli incelemeyi yaptılar. Bugün son bir kez daha gözden geçirerek kesin karara bağlayacaklar.”dedi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.