Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Güven'den 'Jübile' yorumu: Erken buldum!

CHP'li Güven'den 'Jübile' yorumu: Erken buldum!

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Ege Postası İle Gündem programına konuk oldu. Güven, 2019'da Büyükşehir adaylığı noktasında "Doğrusu benim jübile yapmam" diyen Kocaoğlu'nun erken bir açıklama yaptığını söyledi, Büyükşehir'e talip olan isimlere mesaj gönderdi. CHP'li Güven Kocaoğlu'nun 'jübile' açıklaması için

  • Ege Postası
  • 30.12.2016 - 14:09

EGE POSTASI - CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Ege Postası İle Gündem programına konuk oldu. Güven, Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Sercan Avcı ve köşe yazarı Mithat Umutoğulları'na konuk oldu.

AÇIKLAMAYI ERKEN BULDUM

Güven, Ege Tv'de katıldığı programda 2019'da Büyükşehir adaylığı noktasında "Doğrusu benim jübile yapmam" ifadelerini kullanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun erken bir açıklama yaptığını savundu. Güven, "Aziz Bey bizim partimizin şuan kamusal alandaki en üst temsilcisi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı kendi takdiri saygı duyuyorum ancak açıklamayı erken buluyorum.Bu konuda düşüncemi söylemiş olayım. Yani şuan zamanlaması bana göre erken. Doğru değil. Daha önce '6 ay kala açıklayacağım' demişti. Bu tip açıklamalar kendisininde söylediği gibi 6 ay kala olsaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Çünkü sorumluluğu çok büyük İzmir gibi bi kentin Türkiye'nin 3. en büyük şehri ve sosyal demokrat hareketin en öndeki kenti İzmir'in belediye başkanlığı stratejik bir görev. Erken talepler başlayabilir, arkadaşlar arasında erken bir yarışa girme yaşanabilir. Tabi bu çok doğru olmaz. Arkadaşların erken yarışa girmeleri böyle bir makamı talep etmeleri şuanda çok erken...Onun için bunu bir şekilde düzeltiriz" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

"Herkesin görev ve sorumluluğu var. 2019'da yapılacak seçimlerde şimdiden bir başka göreve talip olup asıl görevini ihmal etmek sıkıntı yaratır" diyen Güven, partili belediye başkanlarına mesaj verdi. Güven şunları söyledi;

" Önümüzde 2 yıl süre var. Dikkatli olunması gerek. Hizmetler aksamamalı. Genel Başkanımız İzmir'deki toplantıda belediye başkanlarına " Belediye başkanlarımız işine gücüne baksın. Siyaseti örgütler yapsın. Siz hizmet üretin. Hizmetlerinizi arttırın" mesajı verdi. "Zamanı geldiğinde Ankara MYK takdir edecektir. Hizmetlerini değerlendirecektir. Önseçimde örgütsel yapıyla görevdeki arkadşalarımızın seçimini yapmayacağız." diye söyledi. Önseçim olacak gibi müdahale olmamalarını istedi. Mesaj ortada. Herhangi bir belediye başkanımız Büyükşehir'i düşünüyorsa kendi ilçesinde en başarılı çalışmaları yapmalı. Türkiye çapında işler yapmalı. Aynı şekilde vekiller için de geçerli. Büyükşehir'i düşünüyorlarsa parlamentoda iyi işlere imza atmalılar. Kamuoyunda marka bir hale gelmelidirler." 

YÜKSEL GÖLGE ETMİYOR

İl eski Başkanı Alaattin Yüksel'in il başkanlığı üstünde gölge başkan durumunun olmadığını söyleyen Güven, " Alaattin Yüksel ben siyasetin bugünkü pozisyonda değilken de dostumdu arkadaşımdı görüşüyordum konuşuyordum. Siyasette olmadığım zamanda yine herzaman görüşürüz, konuşurum. Yani böyle bir sınırlama yok. Böyle birşey olamaz. Biz partiliyiz... Hep birlikte bu partiyi daha başarılı noktalara taşımaya çalışıyoruz. Alaattin Yüksel de bu siyasetin bir değeridir. Önemli bir İzmir siyasetçisidir. Katkısı olabilecek bir siyasetçidir. İstediği zaman istediği yerde CHP'ye katkıda bulunabilir. Bizim kapılarımız kendisine sonuna kadar açıktır. Bu tamamen kendisiyle ilgili bir şeydir. Biz seve seve her zaman onun katkı yapmasını isteriz, bekleriz davete gerek yok. Onun anlayışında duruşunda kültüründe gölge etmek asla olmaz. Uzaktan kumandalı bir siyaseti ahlak olarak kendisine kabul edecek bir siyaset tarzı değildir. Ne onu ben kabul ederim ne de o kabul eder. Yani ikimizde onu iyi bilecek olgunlukta yaşta siyasi deneyimi olan insanlarız. Dediğim gibi biz dostuz arkadaşız kardeşiz aynı partinin unsurlarıyız "ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'YE YAKIŞMIYOR

Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemi için "Dileğimiz Meclis'te geçmemesi" diyen Güven, " Bu anayasa yakışmıyor Türkiye'ye...21. yüzyıla yakışmayan bir anayasa. Maalesef bir şekilde Meclis'ten geçirilmeye çalışılıyor. MHP Lideri daha önce söylediklerini unuttu. Bu işe destek veriyor. Sayısal anlamda iki parti çözüyor gibi ama olağan koşullar altında gizli oylamayla yapılması gerek. Yapılsa çıkmaz ama değişik şekillerde kullandırılacak. Normalde gizli oylamada geçmez. Farklı bir kontrol sisteminde gerçekleştircekler. Bu da ülkeye yakışmıyor. Geçtiğinde biz halkın oyuyla geçirmemeye çalışacağız. Bu mesele CHP'nin meselesi değil sadece. Türkiye'nin meselesi...Hem yüm partililerimizi kucaklamalıyız hem de diğer seçmene iyi anlatmamız gerek. Halkın izin vermeyeceğini düşünüyorum" dedi.  

SOYLU'YA: DAHA ÇOK ŞAŞIRACAK!

Bir gün önce Radyo Egepostası'na konuşan ve CHP'nin Menderes'teki topyekün alan çalışmasını eleştiren Menederes Belediye Başkanı AK Partili Bülent Soylu'ya yanıt veren Güven, " İlçe belediye başkanı siyaseti iyi bilmiyor herhalde. Biz seçim çalışması yapmaya gitmedik. Siyaset yapmaya gittik. Seçim yok ki daha. Ben CHP'nin gücünü duruşunu göstermeye gittim. Halkla olan ilişkisini göstermeye gittik. Gideceğiz tabiki. Daha çok şaşıracak...Köylere de gideceğiz. Biz yokken de ilçe örgütü çalışlacak. Yok öyle yağma. İzmir'de seçimden seçime değil sürekli sahada olan bir CHP yaratmaya çalışıyoruz. Halkta görücek. Neden geldiğimizi anlayacak. Gidilmesi gereken zaten halk...Biz halkın önerisini eleştirisini alacağız. Belediye başkanı bundan güç alsın. Gitsin Menderes'e daha iyi hizmetler yapsın. Biz yerelde orada muhalefetiz. Elbetteki yapacağız ki, bizden gördüklerinden duyduklarından daha çok işine sarılacak. Bizden çekindiği için daha fazla hizmet edecek" dedi.

SİYASETTE HEDEFİM CHP'NİN İKTİDARI

Güven,  "Siyasetteki hedefiniz nedir'" sorusuna, " Siyasette bir hedefim var CHP'yi iktidar yapmak gerisi teferruat" yanıtını verdi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.