Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0907
%-0.09
Altın 2.298,580
%0.92
Bist-100 9,04
%2.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Güven: Hedefi yakaladık

CHP'li Güven: Hedefi yakaladık

Referandum oylaması Türkiye'den yüzde 51.4 ile geçerken İzmir'de yüzde 68.8 oranıyla çıkan 'Hayır' oyları CHP'ye buruk bir sevinç yaşattı. CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, "Hedefimiz, yüzde 70 idi, bir puan gerisinde kalarak yakaladık" dedi. Güven'den referandum sonrası ilk açıklama:

  • Ege Postası
  • 17.04.2017 - 15:01

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, 30 ilçenin tamamında 'hayır' oyu çıktığını belirterek, yüzde 70 oy hedefini 1 puan farkla yakaladıklarını söyledi. Güven, şöyle konuştu:

"İzmir ve Ege Bölgesi referandumda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdi. 30 ilçenin 30'unda da 'hayır' çıktı. Bizim yüzde 70 hedefimiz vardı. Karşımızda devletin gücü vardı. Son bir ay İzmir'de hükümet kamp kurdu. Her şeye rağmen 68.8 oy oranıyla ciddi hayır oyu yakaladık. Türkiye'nin diğer bölgelerindeki şartlar çok farklıydı. Referandumun üzerine diğer bölgelerde gölge düştü. Ege illeri olarak üzerimize düşeni yaptık. Sağduyu ile devam ediyoruz. Örgütüm, milletvekillerim çok başarılı bir performans sergiledi. İstedik ki bu sonuç Türkiye'de gerçekleşsin ama olmadı. Ülkemiz için iyi şeyler olmasını diliyoruz." (DHA)

SMS'LE TEŞEKKÜR
Öte yandan CHP İzmir İl Başkanlığı üyuelere ve İzmirlilere  SMS attı. Mesajda, " Referandumda, devletin tüm imkanlarının, tersine kullanılmasına rağmen, İzmir'in çağdaş duruşunu ezici bir farkla "hayır" diyerek ortaya koyan tüm İzmirlilere, görevini layıkıyla yerine getiren tüm sandık görevlileri ve müşahitlerimize, canla başla çalışan tüm örgütümüze canı gönülden teşekkür ederiz. Şaibeli referandum sonuçlarının sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.