Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li ilçe başkanına 'büyük' şok!

CHP'li ilçe başkanına 'büyük' şok!

2015 Kasım ayında partilisi Erol Soyuer'in vefatı sonrası Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan CHP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez'in meclis üyeliği, il seçim kurulu tarafından iptal edildi. İtirazı yapan MHP'li Anıl Selek, Dönmez'in yerine Büyükşehir Meclis Üyesi olacak. İl seçim kurulundan flaş karar

  • Ege Postası
  • 21.02.2017 - 09:19

EGE POSTASI - 2015 Kasım ayında CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ödemiş Belediye meclis üyesi Erol Soyuer’in vefatının ardından yerine  aynı zamanda CHP'den Ödemiş İlçe Başkanlığı görevini yürüten Nazan Dönmez Büyükşehir meclis üyesi oldu.

Seçim kurulu CHP içindeki yedek sıralamayı dikkate alarak Dönmez'in Büyükşehir Meclis Üyesi olduğunu taraflara o dönem tebliğ etti.

MHP'Lİ SELEK İTİRAZ ETTİ

Aradan 15 ay geçtikten sonra flaş bir gelişme yaşandı. MHP'den Ödemiş Belediye Meclis Üyesi olan Avukat Anıl Selek, il seçim kuruluna itiraz etti. Selek itirazında kendisinin Büyükşehir için ilk yedek üye olduğunu, Büyükşehir için istifa eden veya vefat eden kişinin yerine aynı partiden birinin geçme şartının bulunmadığını öne sürdü. 

İL SEÇİM KURULU İTİRAZI HAKLI BULDU

İl seçim kurulu flaş bir karar imza attı. Ege Postası'nın edindiği bilgiye göre il seçim kurulu Selek'in itirazını haklı buldu.  2015 Kasım ayından bu yana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi görevini yürüten Nazan Dönmez'in meclis üyeliği iptal edilirken, itirazı yapan MHP'li Selek, Dönmez'in yerine Büyükşehir Meclis Üyesi olacak.

Gün içinde taraflara kararın yazılı olarak tebliğ edilmesi bekleniyor. 

Dönmez'in bir üst merci olan YSK'ya itiraz etme hakkı bulunuyor. 

MHP'DE BİR İLK

Öte yandan Selek'in Büyükşehir meclis üyesi olması beraberinde bir ilki de getiriyor. Selek, Ödemiş'te MHP'den Büyükşehir meclis üyesi olan ilk isim olacak. 

PARTİMİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİM

Selek yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“2014 mahalli idareler seçimi sonrasında Ödemiş ilçesini temsilen biri kontenjan olmak üzere altı Büyükşehir Belediye Belediye Meclis üyesi görevlendirilmiştir. Sayın Erol Soyuer’in vefatı üzerine sıradaki meclis üyesi sayın Cumhur Şener görev almıştır. Şener’in istifası ile de yerine, Ödemiş İlçe Seçim Kurulu tarafından sayın Nazan Dönmez hanımefendi  getirilmiştir. Ancak yaptığımız inceleme ve araştırmalar sonunda 2972 sk’nun 24. maddesi gereğince Büyükşehir Meclis üyeliğine seçiliş sırasında bulunan ben Anıl Selek’e görev verilmesinin uygun olduğu kanısıyla ve ilçe başkanımız sayın Metin Kırlı’nın ilçe teşkilatı adına yaptığı yazılı müracaatı ile başlattığımız hukuk mücadelesi maalesef Ödemiş İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedilmiştir. Red kararı üzerine İzmir İl Seçim Kurulu’nun 20.02.2017 tarihli ve 2017/09 sayılı kararı ile itirazımız kabul edilmiş ve Ödemiş İlçe Seçim Kurulu’nun red kararı kaldırılmıştır. Gerekli prosedürlerin tamamlanmasından sonra yeni görevime başlayıp gerek ilçemi gerekse MHP’ni İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde en iyi şekilde temsil edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Yasanın açık hükmü karşısında bizlerin adeta tırnaklarımızla kazıyarak kazandığımız bu onurlu mücadele sonunda elde ettiğimiz İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliğinin gururunu taşıyor, teşkilatım ve ilçem adına üzerime yüklenen sorumlulukların bilincinde olduğumu ifade etmek isterim. Bu mücadeleyi birlikte yürüttüğümüz ilçe başkanım sayın Metin Kırlı’ya ve bu süreçte maddi manevi desteğini esirgemeyen belediye meclis üyemiz sayın Sedat Turman’a da teşekkürü borç bilirim.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.