Dolar 32,5308
%-0.03
Euro 34,9822
%0.44
Altın 2.431,570
%0.35
Bist-100 9.809,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li kadınlardan İzmir'de çarpıcı mesajlar

CHP'li kadınlardan İzmir'de çarpıcı mesajlar

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, referandumda 'hayır' oyu veren 24 milyonluk kitlenin içinde en çok kadınların bulunduğunu öne sürerek, partisinin yetkili organlarında daha çok kadın olması için mücadele edeceklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 10.05.2017 - 15:49

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Kemalpaşa'da bir otelde 81 ilden gelen kadın kolları başkanlarının katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, halk oylamasının sonuçlarını değerlendirmek ve bundan sonraki yeni yol haritasını belirlemek amacıyla bir araya geldiklerini belirtti. Halk oylaması sürecinde başarılı olduklarını dile getiren Köse, "Sonucun yüzde 51 'evet' çıkmasının hiç bir önemi yok. Biz en az yüzde 49-50 olduğumuzu gördük. 'Evet' oyu veren kitleyi de artık kendi cephemize çekmek zorundayız. Bu asla kaybedilmiş bir seçim değildir" dedi. 

Köse, 'Hayır' oyu veren 24 milyonluk kitlenin içinde en çok kadınların bulunduğunu savundu. Köse, "Partimizin yetkili organlarında daha çok kadın olması için mücadele edeceğiz. Bizi engellemeye çalışan erk yapıyla birlikte mücadele edeceğiz. Kadın örgütü hak ettiği yerde hak ettiği makamlarda olacaktır" dedi. 

"ÖZELEŞTİRİ YAPMAK ZORUNDAYIZ"
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise parti içi demokrasiye inandığını ve özeleştiri yapılması gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: 

"Bu süreçte maalesef fırsatçılar olacaktır. İfadesi yanlış yerlere giden, bu mücadeleye zarar veren, partimizi kamuoyu önünde tartışılır haline getiren kişiler de çıkacaktır ama bu demek değildir ki biz de gerçekleri ifade etmeyelim. Bu demek değildir ki öz eleştiri yapmayalım. Bunları da hep beraber yapacağız. Evet, bazı yanlışlar var çok çalıştık ama çok koordineli bir şekilde çalışamadık. Ben kendi adıma söylüyorum bunu. Bir çok yerde de öyle. Maalesef ara sıra partilinin partiye, hayırcının hayırcıya çalışması şeklinde bir süreç de yönettiğimiz oldu."  

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven de partiyi kurultaylar partisi yapmaya kimsenin hakkı olmadığını, örgütün tavrını net bir şekilde ortaya koyacağını belirtti.

Güven şunları söyledi;

"Kadınlarımız, hayır kampanyasında da sandıkta da bu referandumun ana aktörleri olmuşlardır. Kadın hareketi nerede etkin ise, başarı orada artıyor. İzmir’den yüzde 68.8 oy alındıysa burada kadınların başarısı büyük. CHP'nin iktidarı ve ülkenin kurtuluşu, kadınların sayesinde olacaktır. Sıra kadınlarda, söz kadınlardadır. Zaman AKP'nin ülkemizi düşürdüğü duruma karşı birlik zamanıdır. Zaman küçük hesaplar yapma zamanı değildir. Zaman büyük CHP ve güçlü Türkiye için, birlik içinde çalışma zamanıdır. Kim olursa olsun, Partimizi kamuoyu önünde kendi içinde tartışan, kısır çekişmelerin ve makam kavgalarının yaşandığı bir parti gibi göstermeye hakkı yoktur. Şimdi, başta kadınlarımız olmak üzere, hayır kampanyasında yakalanan birliği ve ortak mücadeleyi büyütme vaktidir" 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.