Dolar 32,3257
%0.23
Euro 35,0767
%-0.13
Altın 2.306,870
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Sertel Seferihisar'da kurulacak balık çiftliğini Meclis'e taşıdı

CHP'li Sertel Seferihisar'da kurulacak balık çiftliğini Meclis'e taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’in “sakin şehir” unvanlı ilçesi Seferihisar açıklarında kurulacak Orkinos çiftliğine karşı başlatılan mücadeleye Meclis’ten destek verdi. Seferihisar'da kurulacak balık çiftliğini Meclis'e taşıdı

  • Ege Postası
  • 19.01.2017 - 17:06

Sertel, Seferihisar’da kurulacak çiftliğin arkasındaki gücü sordu. TBMM Genel Kurulu’nda bir dakikalık söz alan İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi:

“Daha önce belediyemiz, halkımız, sivil toplum örgütleri, gazeteciler ve sanatçıların birlikte yürüttüğü mücadele ile yargıdan dönen Orkinos çiftlikleri şimdi yeniden yapılmak isteniyor. İzmir’in en güzel ilçelerinden biri olan Seferihisar’a 8 bin 850 ton kapasiteli balık çiftliğine izin veriliyor. Yargıdan dönen bir iş nasıl oluyor da tekrar gündeme geliyo? Yapılmak istenen bu çiftliğin arkasındaki güç kim veya kimlerdi? Dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Sığacık Körfezi ve bakir kalan koyların kim katletmek istiyo? Aynı zamanda İzmir Milletvekili olan Sayın Başbakan Binali Yıldırım’ın bu konuya el atmasını ve çözüme kavuşturmasını bekliyorum. Seferihisar’da yürütülen mücadele çevre mücadelesidir, doğa katliamına dur deme mücadelesidir. Bu katliama hep birlikte dur diyelim.”

'Sakin şehir' Seferihisar'da, orkinos çiftliği tepkisi Seferihisar'da yine balık çiftliği krizi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.