Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Tanal, TRT’yi RTÜK’e şikayet etti

CHP’li Tanal, TRT’yi RTÜK’e şikayet etti

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TRT Haber’i RTÜK’e şikayet etti.

  • Ege Postası
  • 04.10.2017 - 07:09

Tanal’ın şikayetinin nedeni ise kanalda yayınlanan ‘Kuklagiller’programının bir bölümü.

Programda doktorların aşağılandığını ve şiddetin özendirildiğini öne süren Tanal, halkın vergileriyle işletilen bir kanalda, vergilerin hakaret olarak dönmesini istemediklerini kaydetti.

Tanal, programda iki kuklanın, doktor döven bir vatandaşı canlandırarak, sağlık çalışanlarına şiddeti olağanlaştırdığını kaydetti.

CHP’li vekil şu eleştirilerde bulundu: “TRT’nin sözde mizah programı, sağlık personelimize yönelik şiddeti haklı göstermeye çalışıyor. Doktorlarımız aşağılanıyor, sağlık çalışanlarına karşı şiddete başvurulmasını toplum nezdinde meşru gösteriyor. Doktorlarımızı küçük düşürmeye çalışan, alçaltıcı ifadelerle, dalga geçen, doktorlarımıza şiddetin toplumda olağan hale geldiğini anlatan bir yayınla eleştiri sınırlarını kasten aşmıştır. Kamu görevlisi olan doktorlarımıza kasten yaralama suçunun meşru bir alışkanlık haline geldiği ifade edilerek, kasten yaralama suçu TRT tarafından yayınlanan sözde mizah programı ile övülmüştür. ‘Kuklagiller’isimli programda paylaşılan yayının, şiddeti teşvik edici olduğu da açıktır. Video izlenildiğinde görülecektir ki, Türkçemiz düzeysiz, argo ve kaba şekilde kullanılarak, özellikle çocuklarımız özendirilerek, dilin yanlış kullanılması, öğrenilmesine, marifetmiş gibi şiddetin meşrulaştırılmasına çalışılmıştır.”

Programda bir hasta yakınının “Biraz önce doktoru başarılı bir operasyonla çok pis dövdük. Kulak burun boğaz dağıttık, valla benim elim acıdı ya dövmekten. Bir ben tokatladım bir dayıoğlu” demesi bazı kesimlerin tepkisini çekmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.