Dolar 32,5725
%0.08
Euro 34,8901
%0.07
Altın 2.434,310
%0.17
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Tekin 'yokum' dedi ve ekledi: Dizayn etmeye kalkarlarsa...

CHP'li Tekin 'yokum' dedi ve ekledi: Dizayn etmeye kalkarlarsa...

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin , Sercan Avcı'nın hazırlayıp sunduğu Beyaz Masa programında parti içi önemli açıklamalarda bulundu. Yeniden aday olmayı düşünmediğini söyleyen Tekin, " Birileri çıkar 'ben Umut Tekin'in yokluğunda dizayn ederim' derse ona izin vermem" dedi. CHP Gaziemir İlçe Başkanı Tekin 'yokum' dedi ve ekledi:

  • Ege Postası
  • 12.06.2017 - 13:15

EGE POSTASI - Radyo Ege Postası'nda, Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Sercan Avcı'nın hazırlayıp sunduğu Beyaz Masa programında konuk CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin oldu. 

2012'den bu yana ilçe başkanlığı koltuğunda oturan Tekin, Gaziemir, ilçe örgütü, il örgütü ve kent siyasetine yönelik önemli mesajlar verdi. 

ENERJİYİ MOTİVASYONU ÖRGÜT VERİR

5 yıldır görevde çok sayıda parti içi ve dışı seçim yaşamasına yönelik sorulan 'Motivasyonu ve heyecanı nasıl sağlıyorsunuz" sorusuna Tekin, " Enerji ve  sinerji kendinizle alakalı değil. Bunu veren örgüt.  Birlikte çalışmayı seven hareketli bir ilçe örgütü var. Onların çok desteği var. Birlikte çalışma yapmanın keyfi, mücadelesi, ruhu, bize enerji veriyor" dedi.

Tekin geride kalan 5 yılını, " 5 yıl boyunca keyif aldım. Başarılar seçimle ölçülür. Her seçimde CHP Gaziemir'de oylarını yükseltti. Bu benim için en büyük mutluluk" diyerek özetledi.

GAZİEMİR KOLAY YER DEĞİL

Referandumda ilçede çıkan 'hayır' sonucu ekseninde Tekin, "Gaziemir CHP için 'kale' oldu mu'" sorusuna, " Konuşuluyor artık Gaziemir CHP'lileşti diye...Ancak Gaziemir zor bir yer. 'Referandumda Gaziemir'de çok yüksek oy beklemeyin. Bu işi anlatmadan kapı kapı dolaşmadan olmaz' dedim.  Sağ tandaslı bir yer. MHP ve AK Parti birlikte referanduma girdi. Biz CHP'nin gücüyle başlattık. Hesaplara göre yüzde 50-50 oyla başlıyorsunuz. İktidar gücü de var. Başbakan İzmir'de Gaziemir'de de miting yaptı. Dinamikleri hareketlendirmek istedi. Kolay bir süreç olmadı. Yüzde 68'le hayır cevabı verince sevindik gururlandık. Seçim olsa yine söylerim Gaziemir çok kolay bir yer değil. Bir gün çalışmazsanız dinamiği düşürürseniz ilçedeki 10 bin oy değişimi olur. Kale lafı da hava da kalır" yanıtını verdi.

PİRUS ZAFERİ ÇIKIŞI

Programda "Toplu üye yapmam" çıkışında bulunan Tekin, " Toplu üye yapayım da seçim kazanayım demem. Örgüt sizi takdir  ederse devam ederim. Öbür türlü parti içi seçim kazanımları Pirus zaferleridir. Kazanırsınız ancak bir kaç yıl sonra sıkıntı yaşarsınız" dedi.

"YOKUM DEDİ" VE EKLEDİ; "DİZAYN EDERLERSE..."

Yakın zamanda ilçe kongresi için 'yokum' diyen Tekin kararının değişmediğini söyledi. Tekin, şunları söyledi;

"Kararın  nedeni iki dönem geride bıraktık.Çok seçim yaşadık. Kolay işler değil. Bir noktada da '2 dönem yap sonra yol aç' dediğimiz şeyleri yapmamız gerek. Emek verdim iki dönem. Güzel bir örgüt kurduk. Bu örgüt illa 'Umut Tekin devam etsin' dediğinde devam ettirebilir saolsunlar emekleri çok ama bu sefer yeni pencereler açamayız. Bunu geçen kongrede de denemiştik. Geçen kongrede  dediğim noktadayım. Dizayn etmeye kalkılırsa önlerim. İlkeler prensipler etrafında toplanırım. Birileri çıkar 'ben Umut Tekin'in yokluğunda dizayn ederim' derlerse ona izin vermem. Partide ilçe kongrelerini dizayn etme noktasına gelen kişiler olursa bunu tüm arkadaşlarla engelleriz. Dizayna izin vermeyiz. İlçe başkanı olmama taraftarıyım. Çok küçük bir pencere açık bırakarak yokum diyorum. Bu delege seçimi bir önceki delege seçimlerine benzetmeye kalkarsanız o zaman sadece parti içinde iktidar olmanın keyfini bile süremezsiniz. Çünkü 2019’da yerel seçimi milletvekili seçimini kafaya takarsak buna göre bir yapılandırma içine gireyim bütünü ele alayım işte ben kazanayım yanımda durdurtayım diye bakarsak 2019’un asıl en sonunda yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimi o başkanlık seçimi dediğimiz seçimi unuturuz."

"ÖRGÜT GEREKEN CEVABI VERİR"

Gaziemir'de aktif olan emek veren herkesin kadın genç ayrımı yapmadan delege olacağını söyleyen Tekin, "Geçmişte bunu yaptık. Peki birileri ben liste çıkartacağım derse o da demokratik hak çıkartabilirsin delege listesi... Biz bunu önleme noktasına gidemeyiz. Ama buna da örgüt gerek cevabı verir. Söylüyorum bütün herkes kucaklanacaksa birlikte olunacaksa ve dert 2019'da ki cumhurbaşkanlığı seçim olacaksa hepimizin derdi ortak kaygısı çocuklarımızın geleceği Türkiye’nin geleceği olacaksa liste kavgası yanlış olur" dedi.

"GENÇ YOK"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "partide genç yok'" çıkışının sorulması üzerine Tekin, "Evet genç yok. Tespit doğru yönetim tarzımız yanlış" dedi.

Tekin şunları söyledi;

"Gençliğin neden olmadığının suçunu onlarda bulmanın tespiti ortaya koymanın faydası yok. Bir dönem siyaset yapan gençler var ama süreklilik yok. Bir dönem yapılıyor siyasi hayattan çekiliyor. Siyasette  2-3 dönem sonrası devam eden ilçe başkanı olan belediye başkanı olan milletvekili olan bir gençlik hareketi uzun zamandır İzmir Örgütü'nde yok. Tercih edilmemelerinin nedenleri üzerine  öz eleştiri yapmalıyız. Yerele indiğimizde İzmir'de gençler geldiklerinde gençlik kollarında emek veriyorlar ama hayatlarını devam ettirme kaygıları başlıyor. Aileleri tasa kaygı duyuyor. Okumalarını istiyor iş sahibi olmalarını istiyor. Ayakları üstünde durmalarını istiyor. İşsizlik durumu ortada. Kolay değil siyasetle birlikte iş konusunda yükselmek. İşine emek zaman harcayınca parti geri planda kalıyor. Partide önü açık olan gençlere bu anlamda sahip çıkılmalı. Sadece istihdam anlamında değil. Sorumluluk verilmeli. Gençler de kendilerini geliştirmeli. Kendini kabul ettirmeli. Okumalı, zaman harcamalı."

"KIRGINLIK YARATACAK ŞEYLERE İZİN VERİLMEMELİ"

Parti içi yarışa yönelik mesajlar veren Tekin, " Kongre takvimi 8-9 ayı kapsıyor. Bu süreçte parti içinde birbirine kırdırılırsa, 2018'de bu kırgınlıklarla yola çıkarsak, 2019'daki asıl önemli seçimde bu kırgınlıkları toparlayalım derken ülkenin düzelmesi gerektiğini unuturuz. Bu 8-9 aylık sürede en büyük iş ilçe başkanlarına düşüyor. Kırgınlığa kavgaya küslüğe gerek yok diyecek. Ne yapacak. Kırgınlık yaratacak şeylere izin verilmemeli. Aktif görev yapan herkesi eski yeni bir arada tutacak listeler hazırlanabilir. Vefa da gösterilir. Partiyi de bütünleştirirsiniz. Bu sadece Gaziemir projesi değil. İzmir Türkiye projesi olmalı" dedi.

"AMAÇ KRİZE YOL VERMEMEK"

Yakın geçmişte belediye meclis üyelerinin belediye başkanı ile yaşadığı krizin sorulması sonrası Tekin, " İç krizleri basına yansıtmadan çözmeye çalışıyoruz. Basına çıkmayanlar da bir bu kadar var. Bitmeyen kriz yoktur. Son bulmayan kriz yoktur.  Amaç krize yol vermemektir. Krizlerin onarılması kolay değil, iz kalır. Kolay kolay silinmez. O dönem de öyle bir kriz yaşandı. Bu dönemde bakarsanız komisyon seçimlerine herkes yer arıyor. Kucaklayıcı bir tablo var. Geçen senelerde aday olmayanlar vardı. Ben komisyon yazma görevini istemiyordum. Kendi aranızda toplanın anlaşın diyordum. Kimi zaman aday olmayan oldu seçilemeyen oldu. Hiçbir meclis üyemizin bunu sorun edip parti bilincinden uzaklaşmasını görmedim. Krizler devam ettirilirse yara açar. Kimileri alttan alacaktır. Bu tarz kriz yönetirsiniz. Her iki taraf da dediğim dedik olursa olmaz" dedi.

İL BAŞKANI PROFİLİ ÇİZDİ

İl başkanlığı için profil tartışmalarına da değinen Tekin, " İlla 50 üstü biri olacak diye bir şey yok. 30-40 aralığında biri de yapabilir. Son tartışmalara bakıyorum. 'Kadın olsun, genç olsun.' Sarışın olsun mavi gözlü olsun diye bir il başkanı bulunmaz. 2019'da 3 seçim var. Bu 3 seçimi birlikte götürecek örgütü toparlayacak krizleri göğüsleyecek, ağırlığı olacak CHP'nin oyunu arttıracak bir kriter olmalı" dedi.

"YAKIŞTIRILMAK ONUR VERİCİ"

İl başkanlığına yakıştırıldığının sorulması üzerine Tekin, " Şuan önemli olan delege seçimleri ve ilçe kongreleri. Yakıştırılmak onur verici. Aday olmak yerine istenilmek güzel. Gaziemir'den metropol dışı bir ilçeden olması mutluluk verici. Gaziemir ilçe Örgütü de gururlanıyor bu durumdan. Delege seçimleri ve ilçe kongreleri sonrası daha net konuşulur" dedi. 

"BELEDİYE BAŞKANLARI MÜDAHİL OLUR AMA KAMU GÜCÜNÜ KULLANMAMALI"

"Belediye başkanları kongre sürecine karışmalı mı'" sorusuna Tekin, şu yanıtı verdi;

"Ben şu ayrıma katılmıyorum. 'Belediye başkanları müdahale etmemesi lazım milletvekilleri etmesi lazım' bu yanlış. Biz hep birlikte güzeliz hep birlikte iyiyiz. Belediye başkanımızda siyasidir. Biz belediye başkanının dışarıdan gelmemesini söylüyoruz. Bir laf bile söyleme ya da müdahil olmademek  yanlış. Evet, belediye başkanlarımız bizim bu örgütün aynalarıdır.  Yerel seçimden sonra yaptıklarıyla katkılarıyla partinin oyunu arttırıp azaltan kişileridir. Belediye başkanı nasıl müdahale eder; görüşünü fikrini söyleyerek. Biz neye karşıyız 'Seni işten çıkartırım, burada olursan işe alırım, kenara koyarım' denmesine karşıyız.  'Kamu gücünü kullanırım' noktasına gelirlerse karşı koyarız. Çünkü o kamu gücü örgüte karşı kullanılmamalı.Kamu gücü dizayn noktasında kullanılmaz. Baskı aracı olmaz."

Tekin program sonunda kendisine sorulan 3 isim için birer cümle kullandı.

Aziz Kocaoğlu: Büyük başkan.

Halil İbrahim Şenol: İyi başkan.

Alaattin Yüksel: Bizim aramızda geçen dönem aday yapılan en genç başkan.

BEYAZ MASA 1.BÖLÜM BEYAZ MASA 2.BÖLÜM BEYAZ MASA 3.BÖLÜM

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.