Dolar 32,4483
%0.12
Euro 34,5039
%0.03
Altın 2.474,580
%-0.35
Bist-100 9.577,00
%-1.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Tuncay Özkan'dan ilçe başkanlarıyla iki ayrı buluşma!

CHP'li Tuncay Özkan'dan ilçe başkanlarıyla iki ayrı buluşma!

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir'de partisinin ilçe başkanlarıyla birinci ve ikinci bölgede iki ayrı buluşma gerçekleştirdi. Özkan'ın ilçe başkanlarına referandum süreci ve genel siyasete yönelik önemli mesajlar verdiği iki özel toplantı parti kulislerini hareketlendirdi. CHP'li Özkan'dan parti kulislerini hareketlendiren adım

  • Ege Postası
  • 06.04.2017 - 07:48

SERCAN AVCI/ HABER SERVİSİ -CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'dan referanduma sayılı günler kala sürpriz bir adım geldi. Özkan, İzmir'de birinci ve ikinci bölge ilçe başkanlarıyla ayrı ayrı bir araya geldi.

CHP İzmir Milletvekili Özkan, birinci bölgedeki ilçe başkanlarıyla Balçova'da, ikinci bölge ilçe başkanlarıyla Karşıyaka'da iki ayrı gün yemekli buluşma gerçekleştirdi.

22 BAŞKAN KATILDI

İl Başkanı Asuman Ali Güven her iki buluşmaya da davetli olmasına rağmen katılmazken, Özkan önce birinci bölge ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Torbalı, Karabağlar ve Balçova ilçe başkanları dışındaki 11 ilçe başkanı bu buluşmada yer aldı. Karşıyaka'da gerçekleşen ikinci bölge ilçe başkanları buluşmasına ise 16 başkandan 11 'i katıldı. Kiraz, Tire, Ödemiş, Bornova ve Beydağ ilçe başkanları ise yer almadı.  

ANADOLU RAPORU

Uzun süredir Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da referandum çalışması yapan Özkan'ın ilçe başkanlarına burada edindiği referandum izlenimlerini aktardığı öğrenildi.

Özkan'ın her iki buluşmada da genel siyasete ve referanduma yönelik görüş aktardığı, yerel siyaset konuşmadığı belirtildi.

KILIÇDAROĞLU ÖVGÜSÜ

Referandum sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu çok başarılı bulduğunu söyleyen Özkan'ın,  Kılıçdaroğlu'nun olumlu performansının 'hayır' kampanyasına büyük katkısı olduğunu ifade ettiği öğrenildi.

Referandum çalışmaları kapsamında il il dolaştığı Anadolu'nun kendisini çok etkilediğini dile getiren Özkan'ın bazı yerlerde Cumhuriyetin temel değerlerinden çıkıldığını bu duruma çok üzüldüğünü ilçe başkanlarına aktardığı ifade edildi. 

Özkan'ın 16 Nisan'da kesinlikle 'hayır' çıkacağını iddia ettiği ve referandum sonrası Cumhuriyet değerlerinin onarılması gerektiğine vurgu yaptığı öğrenildi.

ANKET AÇIKLADI

İzmir'de iki anket yaptırdığını ilçe başkanlarıyla paylaşan Özkan, ilk yaptırdığı ankette İzmir'de 'hayır' oylarının yüzde 69 çıktığını yakın zamanda yaptırdığı ikinci ankette ise bu oranın yüzde 73 olduğunu açıkladı. Özkan'ın Türkiye genelindeki bir çok ankette 'hayır'ın yüzde 53 ve üstünde olduğunu, 'evet' oylarını önde gösteren anketlerin ise manipülasyon amacı taşıdığını ifade ettiği belirtildi.

“ZAYIF YER VARSA ÇALIŞALIM” MESAJI

Özkan'ın ilçe başkanlarından İzmir'deki çalışmalar hakkında bilgi aldığı, son bir hafta kentte olacağını söylediği, “Zayıf gözüken yerler varsa söyleyin. Son hafta gece gündüz oralarda birlikte çalışalım” mesajı verdiği öğrenildi. 

KOCAOĞLU İÇİN ÇARPICI İFADELER

Özkan'ın il kongresinde karşı karşıya geldiği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'yla ilgili ilçe başkanlarına söyledikleri ise dikkat çekti. Özkan'ın “Aziz Bey'in referandum sürecinde kırsalda yaptığı çalışma çok önemli. Kırsalın kalkınması için gerçekleştirdiği projeler çok değerli. Buralarda CHP'yle ilgili çok olumlu görüşlerin oluşmasına neden oluyor. 16 Nisan'da İzmir'de Aziz Bey'in kırsalda yaptığı çalışmaların katkısı en az yüzde 5 olacaktır.  Bu oran Türkiye sonuçlarına ciddi katkı koyacaktır” dediği belirtildi.

Özkan'ın ilçe başkanlarına İzmir Örgütü'nün dinamiklerinin daha fazla bir araya gelmesi, genel siyaset ve kent sorunları üzerine görüş alışverişinde bulunmaları gerektiğini söylediği ifade edildi.

KULİSLER HAREKETLENDİ

Aralık 2015'teki il kongresinde Alaattin Yüksel ve Aziz Kocaoğlu'na karşı yer alan ve kürsüde Kocaoğlu'yla atışan Özkan'ın ilçe başkanlarıyla gerçekleştirdiği iki ayrı buluşma parti kulislerinde masaya yatırılmaya başlandı. Kongre sonrası İzmir siyasetini uzaktan izleme politikası izleyen Özkan'ın ilçe başkanlarına yönelik hamlesi referandum sonrası “İzmir siyasetinde önemli aktör olacak” şeklinde yorumlandı.

Öte yandan Özkan'ın davetine 22 ilçe başkanının iştirak etmesi dikkat çekti. İl kongresinde ilçe başkanlarının büyük bölümü Kocaoğlu'nun tam desteğini alan Alaattin Yüksel'in yanında yer almıştı.

Buluşmalara katılmayan ilçe başkanları arasında yer alan Karabağlar, Torbalı, Ödemiş gibi ilçeler Yüksel-Kocaoğlu ikilisine yakınlığıyla biliniyor. İl Başkanı Güven'in de katılmaması "Yüksel-Kocaoğlu ikilisinden çekindi" yorumlarını getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.