Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li üye elinde bayrak, çıplak ayakla 'adalet' aradı

CHP'li üye elinde bayrak, çıplak ayakla 'adalet' aradı

İzmir’in Menemen ilçesinde CHP’de delege seçim sürecinde adaletsizlikler yaşandığını belirten partili Ferhat Aksu elinde Türk bayrağı çıplak ayaklarıyla başlattığı yürüyüşünde CHP İzmir İl Başkanlığına gelerek hak, hukuk, adalet sloganı attı. İl yöneticilerinin toplantıda olduğu sırada yapılan eylemde Aksu, “Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP’ye yakışmayacak şekilde Genel Merkez talimatını hiçe sayarak örgüt içi seçimlere müdahale etti” dedi. CHP'li üye isyan etti

  • Ege Postası
  • 27.09.2017 - 17:24

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanlığına çıplak ayaklı yürüyüş sonunda gelen Menemen üyesi partili Ferhat Aksu Menemen'de delege seçimlerine Başkan Tahir Şahin’in müdahale ettiğini öne sürerek şunları söyledi;

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti üst yönetiminin tüm uyarılarına rağmen parti içinde yapılan seçimlerde Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP’ye yakışmayacak şekilde Genel Merkez talimatını hiçe sayarak örgüt içi seçimlere kendisi, başkan yardımcıları, müdürleri ve belediye çalışanları, muhtarları ile bizzat müdahale etmiş, çalışan personel ve yakınlarını işten atma tehditleri ve işsiz partili üyeleri de işe alma yolu ile delege seçimlerini manipüle ederek ‘emek en yüce değerdir’ sözünü ilke edinen partimizin tüm değerlerini yerle yeksan etmiştir”

ADALETSİZLİĞİ HAYKIRMAK İSTEDİM

Adaletsizliği haykırmak için yola çıktığını aktaran Aksu, “Bu adaletsiz ve demokratik olmayan tutumu gücümüz yettiğince haykırdık.Tüm bu feryatlara rağmen kamu olanakları ve imkanları kullanılarak parti dizayn edilmeye çalışılmıştır. Zaten Sayın Şahin’in basına verdiği demeçlerinden anlaşılacağı gibi bu işi 20 yıldır yaptığını ve yine yapacağını ifade ediyor. Halk ve örgüt için değil, şahsi ikbali için bir örgüt dizayn etti, ediyor. Bu gidişe “Dur” demek için yollara düştüm.  Sesimi duyurmak için mücadele ediyorum” diye konuştu.

Aksu, "Menemen CHP Örgütü, belediye başkanına göre değil örgütün ve halkın beklentilerine göre olmalı. Gençler, kadınlar ve nitelikli üyelerin siyaset yapacağı bir yapı oluşmalı. 2019 seçimleri ülke için kader seçimleri bu örgüt yapısı ile Menemen’de başarılı olma şansımız yok. Partimizin Genel Merkezi’nden Menemen CHP İlçe üyelerini rastgele aramak kaydı ile yaşananları araştırmasına ve gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ediyorum” açıklamasında bulundu.

Çıplak ayaklı protestocu Ferhat Aksu İl Başkanı Asuman Ali Güven ile toplantı sonrası görüşerek şikayetlerini iletti. Başkan Güven'in sorunları İl Yönetimi'ne yazılı olarak  sunarak gündeme aldıracağı bildirildi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.