Dolar 32,5550
%0.03
Euro 34,8451
%-0.06
Altın 2.434,670
%0.19
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li vekil için şok tutuklama kararı

CHP'li vekil için şok tutuklama kararı

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili görüntülere ilişkin davada tutuklama kararı çıktı. Berberoğlu'na 25 yıl hapis cezası verildi.

  • Ege Postası
  • 14.06.2017 - 15:47

Tutuklama kararı sonrası Enis Berberoğlu, adliye koridorunda yaptığı açıklamada "Olmadık bir işten böyle bir mağduriyet yarattılar. Bunu yaratanlar utansın" dedi. CHP tutuklama sonrası olağanüstü toplantı kararı aldı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Meclis'te yaptığı konuşmada karara tepki gösterdi. Özel'in konuşmasının ardından tüm CHP'li vekiller Genel Kurul'u terketti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile gazeteci Erdem Gül katıldı. Yurtdışında olan Can Dündar ise duruşmaya katılmadı.

Gizli yapılan ve izleyici alınmayan duruşmada kararını açıklayan mahkeme Beberoğlu'nun "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadiyla açıklamak" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Cezada indirime giden mahkeme 25 yıl hapis cezası verdiği Berberoğlu'nun kararla birlikte tutuklanmasına karar verdi.

ADLİYEDEKİ POLİS MERKEZİNE GÖTÜRÜLDÜ

Hüküm açıklanırken çevik kuvvet polisleri de duruşmada hazır bulundu. Tutuklanmasına karar verilirken Berberoğlu ile birlikte duruşmayı izleyen çok sayıdaki CHP'li vekilin yaşadığı şaşkınlık yüz ifadelerine yansıdı. Kararın ardından Enis Berberoğlu, polis tarafından tutuklama işlemlerinin yapılması için adliye binasında bulunan polis merkezine götürüldü. CHP'li milletvekilleri de polis merkezine gitti. Kararın ardından CHP olağanüstü toplanma kararı aldı. 

ADLİYE KORİDORUNDA AÇIKLAMA YAPTI

Tutuklama kararı sonrası Enis Berberoğlu, adliye koridorunda yaptığı açıklamada "Adaletle hiç alakası olmayan odalarda, hukukun katledildiğini defalarca gördük. Mahkemeler seri katil gibi masumları yargıladı, içeri attı, unutmaya çalıştı. Biz buraya mağdurlar için geliyorduk, şimdi kendimiz için geldik. Siz beni unutmayacaksınız, ben de sizi unutmayacağız. Olmadık bir işten, haberden böyle bir mağduriyet yarattılar. Bunu yaratanlar utansın" dedi.

Aynı dava kapsamında yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül hakkında ise karar vermeyen mahkeme iki sanık hakkındaki dosyayı ayırdı. Gül ve Dündar hakkıdaki yargılama devam edecek.

ENİS BERBEROĞLU'NUN AVUKATI KONUŞTU

Enis Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergül, yaptığı açıklamada "Buradan Türk milletine söylüyorum. Az önce mahkeme tarafından müebbet hapis cezasına çarptırılan Enis Berberoğlu haksızlığa hukuksuzluğa uğramıştır. Ben yıllarca Silivri’de FETÖ ile mücadele etmiş bir avukat olarak müvekkilim FETÖ ile mücadele etmiş bir basın mensubu olarak, FETÖ'cülükle suçlanıp mahkum olmaktan utanç duyuyoruz. Hukuk adına utanıyoruz. Söylediği son söz "Memleket için hayırlı olacaksa bir kere değil on kere müebbet yemeye hazırım" dedi. 

EŞİNDEN İLK AÇIKLAMA

Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu karar sonrası, "Ben zaten şok oldum, dosyada delil yok. Belki vicdanlara da hitap eder mahkeme heyeti diye umuda kapılmıştım. Son sözüm şu, protesto ediyor ve kabul etmiyorum. Böyle bir suç yok. Bir şey kanıtlayabilmiş değiller. İddianamede iki şey var, FETÖ'ye üye olmak ve yardımcı olmak gibi bir şey. Onu da ispat edemediler. İkincisi de haber... Zaten her yerde olan bir haberdi." diye konuştu.

CHP GENEL KURULU TERKETTİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Bu davanın savcısı da hakimi de müdahale edeni de aynı kişidir. Bu dava, saray rejiminin kendisine hayır diyenlere karşı yürüttüğü bir karardır. Alınan karar faşizmdir. CHP bu faşizmle tarihi boyunca ettiği mücadeleyi gösterecektir. Enis Berberoğlu de halkın seçtiği vekiller de bu saray rejimine hayır diyenler emin olsun, biz güçlüyüz, biz kazanacağız" dedi.

Özel'in konuşmasının ardından tüm CHP'li vekiller Genel Kurul'u terketti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.