Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li vekiller 'hayır' istedi

CHP'li vekiller 'hayır' istedi

İZMİR'in Aliağa ilçesinde referandum çalışmalarını sürdüren CHP milletvekilleri Zekeriya Temizel ve Musa Çam, anayasa değişikliğinde 'hayır' oyu kullanmaları için destek istedi. 

  • Ege Postası
  • 27.03.2017 - 18:31

İZMİR - CHP İzmir Milletvekilleri Zekeriya Temizel ve Musa Çam Aliağa'da bazı sivil toplum kuruluşları ile esnafı ziyaret etti. Temizel, son zamanlarda dış düşman kavramının parlatılmaya çalışıldığını öne sürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın durduk yere Avrupa Topluluğu'nun Vatikan'da toplantı yapmasını gündeme getirdiğini savunan Temizel, şunları söyledi:

"Bu aslında diplomasi nezaketine sığan bir davranış değildir. O nedenle ilişkiler büyük hızla kötüye gidiyor. Bir başbakan yardımcısı mesela tehdit unsuru olarak ‘İran'da 3 milyon kişi bekliyor Türkiye'ye geçmek için' diyor. Ne demektir b? İşgale mi uğruyoru? Zaten bir taraftan Suriye'nin işgaliyle uğraşıyoruz. Özellikle tatil yörelerinde inanılmaz şekilde gözlemleniyor bu. Tatil yörelerinin hepsinde seçmen kaydedilmiş Suriyeliler. Belgeleriyle ortaya konmaya başladı bunlar. Özellikle referanduma sayılı günler kala biraz daha dikkatli, teyakkuz halinde olmamız, uyanık kalmamız gerekecek" dedi. Bu anayasa değişikliğinin toplumun geleceğe dönük demokratik haklarını artıran bir anayasa düzenlemesi olmadığını savunan Temizel, "2010 referandumunda gerçek anlamıyla suistimalci anayasacılığın örneğini yaşadık. Yetmez ama evetçilerimiz, radikal solcularımız büyük ölçüde, içindeki bazı maddelere kanarak o anayasayı yüzde 58 ile onayladı. Daha sonra fark ettik ki biz meğerse sadece iki maddeyi oylayan bu insanların oyununa gelmişiz. O anayasayla yargı bir tarikata teslim edildi. Olay buydu. Ortaya konmuş elma şekerleriyle insanları kandırarak gerçek amaca ulaştılar." 

"HAYIR OYLARI OLDUKÇA ÖNDE" 

Referandumla ilgili yaptıkları çalışmalarda halkın 18 maddeyle ilgili görüşlerini aldıklarını dile getiren CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise "Halk bu anayasa değişikliğinin sadece bir kişiye imtiyaz tanıdığını ve onun ülkeyi tek başına yönetmekle ilgili taleplerini karşılamaya yönelik olduğunu görüyor. Bugün için hayır oyları oldukça önde. Bu konuda yapılan kamuoyu araştırmalarının neticelerini AKP yöneticileri cesaret bulup açıklayamıyor. Onlar 2-3 günde bir kamuoyu araştırması yaptırıyorlar ve ellerine ulaşan hayır oylarının yüksekliği nedeniyle de hem içeride hemde dışarıda düşman üreterek onların üzerinden siyaset yapıyorlar. Almanya ve Holllanda örneği ve son olarak Papa'nın ziyaret edilmesi dahil olmak üzere bunları bir siyasi malzeme yaparak yurttaşlarımızı inanç temelinde konsolide etmeye çalışıyorlar. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar vatandaş bunun ülkenin kaderinin belirleneceği bir referandum olduğunun farkında. Bunu da 16 Nisan'da kullanacağı oyu ile gösterecektir" dedi.

CHP İzmir Milletvekilleri Zekeriya Temizel ve Musa Çam, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan esnaf ve kahvehaneleri ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.