Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li vekillerden 10 Ocak'ta tablolu mesaj!

CHP'li vekillerden 10 Ocak'ta tablolu mesaj!

CHP Medya Komisyonu Üyesi gazeteci milletvekilleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir basın toplantısı düzenledi. 2 İzmirli vekilin de yer aldığı CHP Medya Komisyonundan

  • Ege Postası
  • 10.01.2017 - 15:05

CHP Medya Komisyonu Üyesi gazeteci milletvekilleri Barış Yarkadaş, Eren Erdem, Atilla Sertel, Mustafa Balbay, Utku Çakırözer ve Yakup Akkaya 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir basın toplantısı düzenledi. Vekiller medya çalışanlarının yaşadığı sorunlara dikkat çekildi.

CHP Milletvekilleri, basın toplantısına üzerinde "Gerçekler Hapsedilemez" yazılı - kelepçelenmiş bir kalemin bulunduğu tabloyla katıldı. Toplantıda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “AKP iktidarı Türkiye’deki medya ortamını öyle bir hale getirdi ki 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nden bahsedebilmek artık absürd bir durum haline geldi. O yüzden bugünü 10 Ocak’ı çalışamayan ve tutuklanan gazeteciler günü olarak kutlamayı daha doğru buluyoruz” dedi.

“Bu Bir Dünya Rekoru”

İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “Hapiste 150 civarında gazeteci var. Bu bir dünya rekoru. Şu anda Türkiye’de çalışan gazeteci sayısının çalışmayan gazeteci sayısından daha az olduğu bir Türkiye’deyiz” dedi.

Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de, “Basın emekçilerinin cezaevinde olması sadece haber alma hakkımızı elimizden almıyor aynı zamanda ülkemizin demokrasi karnesini ki oldukça kötü durumda daha da kötüleştiriyor” diye konuştu.

Dokunulmazlık İstedi

İstanbul Milletvekili Eren Erdem de, “Gazetecilere Türkiye koşullarında mesleklerini icra edebilmeleri için Türkiye’nin normalleşmesi sürecine kadar dokunulmazlık verilmesi gerekir. Bu dokunulmazlık yargılamaların tutuksuz gerçekleşmesini kapsamalı” dedi.

“Kendi Diktatörlük Anayasalarını Getirmek İstiyor”

İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya da anayasa değişiklik teklifine işaret ederek, “Burada yapılan ilk önce basın üzerinde hakimiyet kurarak basın mensupları hapislere atarak ve beğenmedikleri gazetelere kayyum atayarak ya da onları kapatarak kendi diktatörlük anayasalarını getirmek istiyor” dedi.

İzmir Milletvekili Atilla Sertel de, “Gazetecinin düşüncesi ve yazdıkları hiç kimse tarafından sansür edilemez” dedi.

Sertel daha sonra Türkiye Gazeteciler Sendikasının bildirisini okudu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.