Dolar 32,5692
%0.09
Euro 34,9345
%0.3
Altın 2.427,110
%0.16
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li vekillerden 'Hayırlı cumalar' etkinliği

CHP'li vekillerden 'Hayırlı cumalar' etkinliği

CHP milletvekilleri, İzmir'in Tarihi Kemeraltı çarşısında esnaf ve müşterilere, referandum kampanyasının son etkinliğinde üzerinde 'Hayırlı günler' ve 'Hayırlı cumalar' yazılı kırmızı karanfil dağıttı. CHP'li vekillerden tarihi çarşıda

  • Ege Postası
  • 14.04.2017 - 13:50

Konak Meydanı'ndaki Saat Kulesi önünde toplanan CHP'liler ellerinde Türk ve 'hayır' yazılı bayraklarla tarihi çarşıda demokrasi ve cumhuriyet için hayır turu attı.Yürüyüş sırasında çarşı esnafı ve alışverişe gelen vatandaşlarda desteklerini alkışlarla gösterdi.

CHP Konak İlçe Başkanlığı'nın 16 Nisan'da yapılacak Anayasa değişikliği referandumu öncesi son etkinliği Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yapıldı. Konak Meydanı'nda CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, CHP İzmir milletvekilleri Atilla Sertel, Mustafa Balbay, Tcettin Bayır, Özcan Purçu, Tuncay Özkan, Ali Yiğit, CHP İl Başkanı  Asuman Ali Güven,  Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve partililer bir araya geldi. CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, üzerinde 'Hayırlı günler', 'Hayırlı cumalar' yazılı kırmızı karanfilleri her seçim öncesi olduğu gibi yine birlik, beraberlik, barış için dağıtacaklarını söyledi. Başak, “Bu Konak ilçe örgütünü son etkiliğindir. Karanfillerin bize hayırlar getireceğini düşünüyoruz.  Siyaseten bir araya gelemeyen insanlar sandıkta bir araya gelecek. Birlik beraberlik kardeşlik ve bir millet oluş ortaya konulacak. Biz de hoş bir seda bırakmak için karanfil dağıtacacağız" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, ayrıştırmanın nefretin karşısında İzmir'in hoşgörüsünü, sevgisini, kucaklamasını ortaya koyuyoruz. Tüm yurttaşları 'Hayır' için bir kez daha selamlıyoruz. Çoğulcu demokrasi, parlamenter sistem için hayırla selamlama yapacağız" diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise Konak'a kentin  dört bir yanından gelen insanları selamlamak ve hayırlı bir gelecek için omuz omuza vermek istediklerini söyledi. 

CHP'li milletvekilleri ve parti yöneticileri Kemeraltı Çarşısı'nda İzmirliler'e karanfil dağıttı. Esnafın dükkanına giren CHP'liler hem 'Hayırlı işler" diledi hem de 'Hayırlı günler' yazılı karanfilleri verdi.

Balbay'dan şiirli son gün değerlendirmesi

CHP İzmir Milletvekili Balbay'ın, kendisinden yaşça büyük İzmirli bir kadının önünde diz çöküp karanfil vermesi etkinliğin en dikkat çeken görüntüsü oldu.

17 NİSAN'DA HAYIR'LI SABAHA UYANACAĞIZ 

Şimdiye kadar İzmir'in yanı sıra İzmir dışında da bir çok yerde 'hayır' çalışması yaparak vatandaşlara referandumda 'neden Hayır demek' gerektiğini detaylı olarak anlatan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş,  'hayırlı işler' dilediği Kemeraltı esnafından Türkiye'nin geleceği için referandumda hayır oyu vermelerini istedi. 16 Nisan'da yapılacak referandumda tüm Türkiye’nin hayır diyeceğini belirten Pekdaş, 17 Nisan günü hayırlı bir sabaha uyanacaklarını dile getirdi. Çarşı turu İzmir Demokrasi Evi’nde sona erdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.