Dolar 32,3651
%0.15
Euro 34,9645
%-0.29
Altın 2.325,480
%0.22
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li vekillerden Laiklik çıkışı

CHP'li vekillerden Laiklik çıkışı

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok İstanbul Ortaköy'deki silahlı terör eylemi öncesi ve sonrasında sosyal medyada yapılan laiklik karşıtı paylaşımları Meclis'e taşıdı.CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise laiklik çağrısı yapan Başar'ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. CHP'li vekillerden

  • Ege Postası
  • 02.01.2017 - 14:48

CHP'nin İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği önergede, ilk olarak, yılbaşında İstanbul Ortaköy'deki silahlı terör eylemi öncesi ve sonrasında sosyal medyada yapılan laiklik karşıtı paylaşımlara dikkat çekti. Altıok, "Yılbaşı gecesi İstanbul Ortaköy'de gerçekleştirilen terör eylemi sonucu 39 insan öldürülmüş, aralarında ağır yaralıların da bulunduğu 69 insan yaralanmıştır. Göz göre göre gelen bu katliam ve bu katliamın ardından buna övgüler dizen sosyal medya hesapları görülmüştür. İsimsiz, anonim onlarca hesabın dışında kendisine 'gazeteciyim' diyen kimi isimlerin de daha katliamdan birkaç saat evvel yılbaşı kutlayanları hedef gösterdiğine tanıklık edilmiştir" dedi.

Bayır'dan Laiklik çıkşı

'LAİKLİK KONULU KAHVEHANE TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRMEK SUÇ MUDUR'' 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Altıok, Türkiye'de laikliği savunmanın suç olup olmadığı yönündeki sorusunun yanısıra şu soruları yöneltti:

"Türkiye'de laikliği savunmak suç mudu? Laiklik konulu kahvehane toplantıları gerçekleştirmek suç mudu? Okmeydanı'nda Halkevleri üyelerinin yaptıkları laiklik konulu açıklamada suç unsuru bulunan ifadeler hangileridi? İçişleri Bakanlığı resmi hesabından böylesine provokatif bir paylaşımda bulunan, toplumu dindar-laik eksende ayrışmaya ve çatışmaya yönlendiren, toplumun bir kesimini bizzat Bakanlığın attığı tweetten dolayı rencide eden bu skandal paylaşımı gerçekleştiren görevliler hakkında yasal işlem başlatılmış mıdı? İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü hesapları ve mailleri aracılığıyla bugüne kadar kaç sosyal medya hesabı ve paylaşımı hakkında ihbar alınmıştı? Bunların kaçı, hangi terör örgütleriyle ve terör eylemleriyle ilgilidi? Bunların kaçıyla ilgili soruşturma başlatılmıştı? İçişleri Bakanlığı sosyal medyada cihatçı paylaşımlar eşliğinde laikleri, Alevileri, Atatürkçüleri, solcuları hedef gösteren, tehdit eden kaç sosyal medya kullanıcısı hakkında işlem başlatmıştı? Bu soruşturmaların sonucunda kaç kişi ceza almıştır'  İçişleri Bakanlığı tarafından Ortaköy'deki vahşi terör eyleminden sonra, bu terör eylemini ve teröristi öven sosyal medya kullanıcılarıyla ilgili işlem başlatılmış mıdır'"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.