Dolar 32,3469
%0.3
Euro 35,1453
%0.07
Altın 2.301,620
%1.06
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li vekillerden 'oy yavaşlatma' eylemi

CHP'li vekillerden 'oy yavaşlatma' eylemi

Meclis'te, anayasa değişiklik teklifinin görüşmelerinde maddelerin hızlı geçmesi tartışma konusu oldu. AK Parti’nin teklifin tamamını bitirmek istemesine, CHP oy kullanmayı yavaşlatarak karşılık verdi.

  • Ege Postası
  • 15.01.2017 - 12:05

TBMM Genel Kurulu'nda anayasa teklifi görüşmeleri devam ediyor. Bugün gerçekleştirilen görüşmelere HDP'li milletvekilleri Garo Paylan'a verilen disiplin cezasını protesto etmek amacıyla Genel Kurul'a girmedi. MHP ise Saffet Sancaklı'nın eşinin sağlık durumu nedeniyle önergelerini geri çekme ve aktif olarak görüşmelere katılmama kararı aldı. HDP ve MHP'nin kararının ardından maddelerin görüşme süresinin kısalması nedeniyle planlananın dışına çıkılarak 15. madde de gündeme alındı.

15. maddenin görüşmelerinin tamamlanmasından sonra oy verme işlemine geçildi. Oylama sırasında ismi okunan CHP milletvekilleri önce oy kullanmaya gitmedi.

AK Parti ve MHP milletvekilleri oyunu kullandıktan sonra ise oy kullanmak için kabinlere hep birlikte gitti. Oy kabinlerine giren CHP milletvekilleri oylamayı yavaşlatarak kabinlerden çıkmadı ve kabin önünde uzun kuyruk oluşturdu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.