Dolar 32,3658
%0.15
Euro 35,0442
%-0.06
Altın 2.325,090
%0.2
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yiğit: 'Türkiye yol ayrımındadır'

CHP'li Yiğit: 'Türkiye yol ayrımındadır'

Referandum çalışmalarını İzmir’de sürdüren önümüzdeki hafta da Van, Bitlis ve Amasya’da görevlendirilen CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, “Türkiye yol ayrımındadır” dedi. Yiğit, hayırcılara karşı yürütülen baskı ve sindirmelere de dikkat çekerek, bir de evet çıkarsa ülkemizin vay haline dedi. CHP'li Yiğit baskı ve sindirmelere dikkat çekti

  • Ege Postası
  • 22.03.2017 - 12:25

Referandum çalışmaları kapsamında İzmir’de çeşitli sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla bir araya gelen Ali Yiğit “Türkiye yol ayrımındadır” dedi. Ülkemizin cumhuriyetin ilanından bu yana tarihinin en ağır, en vahim tehditlerinden biriyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Yiğit, şunları söyledi.

“Bizim geçmişten gelen 141 yıllık bir parlamenter deneyimimiz vardır. Türkiye Cumhuriyetini kuran Gazi Mustafa Kemal de parlamenter sistemi benimsemiş, bir dikta yönetimini ya da başkanlık sistemini düşünmemiştir. Parlamenter demokrasimiz zaman zaman kesintiye uğrasa da kör topal bugüne kadar gelinmiştir. Ve çok değil bundan 15 yıl öncesine kadar, saygınlığı olan, coğrafyasındaki ülkeler için model oluşturan bir konuma erişilmiştir. Şimdi biz bunların tamamını çöpe atalım, rejimi değiştirelim diyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Mevcut uygulamalar göz önüne alındığında amaç, başkanlık sistemi de değildir.

Doğrudan “Tek adam” yönetimidir. Bu zihniyetin bizlere dayatmış olduğu 16 Nisan Referandumuyla Türkiye adeta bir yol ayrımına sürüklenmek istemektedir. Bu yolun sonunda ya Cumhuriyet ve demokrasi ya da tek adam ve otokrasi kazanacaktır.  Ancak, Anayasal bir hak olan tercih konusunda bile hayır diyenlere katlanamayan, her türlü baskı, tehdit ve sindirmeyle kitleleri toptan suçlu gibi gösteren bir yapıya karşı mücadele edildiği unutulmamalı, bir de evet çıkarsa neler yapılacağı göz önünde bulundurulmalıdır.  Bu nedenle bizlere, çok büyük bir sorumluluk düşmektedir. Bizler bu süreçte, demokrasiyi, hukuk devletini, temel hak ve özgürlükleri, kadın – erkek eşitliğini, adaletin bağımsızlığını, yargının tarafsızlığını, refahın hakça paylaşımını, yurtta ve dünyada barış ilkesini koruma sorumluluğuyla baş başayız. Bunun gereğini yapacağımızdan da hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. İnanıyorum ki bu millet 16 Nisan’da yapacağı hayır tercihiyle Cumhuriyete ve demokrasiye olan bağlılığını gösterecektir.”

Ali Yiğit, 27 – 29 Mart tarihlerinde Van ve Bingöl’de,  daha sonra da Amasya’da vatandaşlarla bir araya geleceğini ve 16 Nisan’a kadar çalınmadık kapı bırakmayacaklarını belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.