Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Yıldız: Türk halkı ‘hayır’da kararlı

CHP’li Yıldız: Türk halkı ‘hayır’da kararlı

CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız, 16 Nisan'da yapılacak referanduma sayılı günler kala çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

  • Ege Postası
  • 13.04.2017 - 17:12

Son olarak İzmir’in Dikili ilçesine gelen CHP PM Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız, burada mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev dolaşarak tüm vatandaşlara referandumda 'Hayır' oyu verilmesinin gerekçelerini anlattı. Dikili ziyareti kapsamında İsmetpaşa Mahallesi’nde gerçekleştirilen “Hayır Pilavı” etkinliğine de katılan Yıldız, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purcu ve Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ile birlikte Roman vatandaşlara tavuklu pilav ve ayran ikramında bulundu.

GÜNEŞ YENİDEN DOĞACAK 

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un konuğu olarak CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ile Dikili’nin mahallelerinde vatandaşlarla buluşan CHP PM Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız referandumda 'Hayır' çıkmasıyla, Türkiye'ye güneşin yeniden doğacağına ve demokrasinin güçleneceğine inandığını söyledi. Yıldız, ortada çok net bir tablonun olduğunu belirterek, toplumun her kesiminin Türkiye’yi belirsizliğe sürükleyecek tek adam anayasasına ve onun 18 maddesine karşı olduğunu ifade etti.  

CHP’li Yıldız açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“16 Nisan Turkıye’nin geleceği açısından kritik bir dönemeçtir. Yaptığımız araştırmalarda ve gözlemlerde Türk halkının yönelimi bugün Dikili’de de olduğu gibi Hayır istikametinde olduğudur. Ülkesinin, çocuklarının geleceğini düşünen her vatandaşımız bir arada yaşamamızın temel taşı olan parlamenter sisteminin devamından yana tavır sergilemektedir. Bunu sadece İzmir’de, Ege’de değil ülkemizin her köşesinde, her siyasi görüşten insanda görmekteyiz. Tüm vatandaşlarımızın ortak görüşü; ülkede onca sorun varken, ekonomi çökmüşken, işsizlik alıp başını gitmişken, dış politikada bunca risk varken dayatılan bu kutuplaşmanın, bu tek adam anayasasının ülkeyi daha da karanlığa götüreceğidir. Bu düşünce gerçekten doğrudur. Ülkemizin daha da karanlıklara sürüklenmemesi için tüm halkımıza sesleniyorum ve diyorum ki; 16 Nisan’da mutlaka sandığa gidelim.  16 Nisan’da egemenliğimizi, özgürlüğümüzü tek bir kişiye teslim etmemek için Hayır oyu verelim. Verilecek her hayır oyu daha özgür, daha demokratik, daha zengin Türkiye’ye güç verecek, ülkemizi de muasır medeniyetlerin ötesine geçirme mücadelesine büyük katkı sunacaktır” 

PURÇU: CUMHURİYETİMİZ İÇİN HAYIR

İsmetpaşa Mahallesi’nde gerçekleştirilen ‘Hayırlı Buluşma’ya katılan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purcu da 16 Nisan da yapılacak referandumun önemine değinerek, "Ben içinizden biriyim ve sizleri de Atatürk'ün kurduğu Mecliste temsil ediyorum. Bu referandum çok önemli, bunu siyasi bir seçim olarak düşünmeyin. Farklı partilere de oy veren vatandaşlar aramızda olabilir ancak bu seçimde Cumhuriyetimizin ayakta kalabilmesi için Hayır oyu vermeliyiz" dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.