Dolar 32,4430
%-0.13
Euro 34,7323
%-0.68
Altın 2.441,360
%0.21
Bist-100 9.934,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP liderinden Anayasa Komisyonu kararı

CHP liderinden Anayasa Komisyonu kararı

Kılıçdaroğlu: "Komisyondan çekilmek doğru olmaz. Komisyon çalışmalarına katılalım. Komisyonda, teklifin maddeleri üzerinde hiçbir değişiklik önergesi vermeyeceğiz."

  • Ege Postası
  • 26.12.2016 - 07:36

TBMM Anayasa Komisyonu’nda cumartesi günü yaşanan önerge kavgası CHP'de kırmızı alarm verilmesine neden oldu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, önce TBMM Anayasa Komisyonu'nun CHP'li üyeleriyle biraraya gelerek komisyonda yaşanan tartışma ve bundan sonra atılacak adımları masaya yatırdı.

Grup Başkanvekillerinin de hazır bulunduğu toplantının ardından Kılıçdaroğlu bu kez Merkez Yönetim Kurulu'nu olağanüstü topladı. Toplantıda önce komisyon toplantısında yaşananlar CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan tarafından ayrıntılı bir şekilde MYK üyelerine aktarıldı.

BAZI ÜYELER ‘BOYKOT’ ÖNERİSİNDE BULUNDU

Komisyon hakkında bilgi aktarılmasının ardından MYK üyeleri tek tek söz alarak görüşlerini dile getirdi. Edinilen bilgiye göre bazı MYK üyeleri, komisyonda yaşananların AK Parti’nin niyetini ortaya koyduğunu belirterek, “Madem biz komisyonda değişiklik önergesi vermeyeceksek ve bu değişikliği rejim değişikliği olarak nitelendiriyorsak, o zaman orada bulunmamızın anlamı yok. Anayasa Komisyonu, çalışmalarından çekilelim” önerisini dile getirdikleri öğrenildi.

‘BOYKOT KARARI DOĞRU OLMAZ’

Bazı MYK üyelerinin ise Anayasa Komisyonu’ndan çekilmenin doğru olmayacağını dile getirerek, “Bu aşamada böyle bir hamle doğru olmaz. Komisyona katılarak görüşlerimizi sonuna kadar dile getirelim, kayıtlara, tutanaklara geçirelim. Bu değişikliğin neden rejim değişikliği anlamına geldiğini sakin bir şekilde anlatalım” görüşünü dile getirdi.

KILIÇDAROĞLU YOLA DEVAM KARARI VERDİ

MYK’da yapılan durum değerlendirmesinin sonunda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Komisyondan çekilmek doğru olmaz. Komisyon çalışmalarına katılalım. Komisyonda, teklifin maddeleri üzerinde hiçbir değişiklik önergesi vermeyeceğiz. Yani rejim değişikliğine yol açan bu değişikliğe ‘meşruluk’ kazandıracak adımlardan özenle kaçınacağız. Arkadaşlarımızın komisyonda yapacakları konuşmayla tarihe not düşecekler. AK Partililer arkadaşlarımızı ne kadar tahrik ederlerse etsinler biz doğru bildiklerimizi anlatmaya devam edeceğiz” talimatı verdiği öğrenildi.

"ANKARA’DAN AYRILMAYIN"

Bu arada Anayasa Komisyonu’nda yaşanan tartışma üzerine CHP Grubu’ndan tüm milletvekillerinin yarın yapılacak komisyon toplantısında hazır bulunmaları istendi. Mesajda, CHP’li milletvekillerinin anayasa komisyonu çalışmaları tamamlanana kadar Ankara’dan ayrılmamaları da istendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.