Dolar 32,5391
%0
Euro 34,8826
%0.16
Altın 2.425,730
%0.11
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP liderinden Darbe Komisyonu talimatı

CHP liderinden Darbe Komisyonu talimatı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun aralarında İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın da olduğu Darbe Komisyonu'nun CHP'li üyelerine, "Komisyonun işi sulandırdığı anlaşılıyor. Kendi raporunuzu hazırlayın" talimatı verdiği öğrenildi Kılıçdaroğlu Darbe Komisyonu üyeleriyle özel görüştü

  • Ege Postası
  • 23.12.2016 - 11:16

Komisyonun CHP'li üyeleri Aykut Erdoğdu, Aytun Çıray, Sezgin Tanrıkulu ve Zeynel Emre, komisyonun geldiği noktaya ilişkin görüşlerini CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu'na aktardı.

Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmede, "komisyonun başlangıç amacından saptığı" değerlendirmesi yapılarak, CHP'li üyelerin kendi raporlarını hazırlamaları kararı çıktı.

Meriç Tafolar'ın Milliyet'teki haberine göre; Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde 15 Temmuz darbe girişimini araştırmakla görevli araştırma komisyonunun CHP'li üyeleri Aykut Erdoğdu, Aytun Çıray, Sezgin Tanrıkulu ve Zeynel Emre'yi TBMM'deki makamında kabul etti. Yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda komisyonun geldiği aşamaya ilişkin olarak komisyon üyeleri Kılıçdaroğlu'nu bilgilendirdi.

Alınan bilgilere göre komisyonun ilk kurulduğu günlerde darbe girişimini gerçekleştiren Gülen cemaatinin devlete ne zaman yerleştirildiği noktasında önemli isimler dinlediğini, Gülen cemaatine yönelik MGK kararının alındığı toplantıda yapılan sunumları edindiğine dikkati çeken komisyon üyeleri, bir süredir komisyonun "çalışmayı savsakladığı" izlenimi edindiklerini, bu çerçevede İstanbul ve Marmaris'te yapılan Ankara dışı programlara da bu gerekçeyle katılmadıklarını aktardı.

Kendi raporunuzu hazırlayın

Darbe girişiminin tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmasının engellenebileceği izlenimini paylaşan CHP'li üyelere Kılıçdaroğlu'nun, "Anlatıklarınızdan komisyonun işi sulandırdığı anlaşılıyor. Kendi raporunuzu hazırlayın. Darbe girişimine neden olan koşulları kamuoyuna sunalım" talimatı verdiği belirtildi.

Bu çerçevede, bazı tutuklu generallerin cezaevinde izlenmesine yönelik CHP'li komisyon üyelerinin Adalet Bakanlığı'na yaptığı başvuruya ise henüz yanıt gelmediği ifade edildi. Raporun komisyon raporuyla eş zamanlı olarak duyurulabileceği ifade ediliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.