Dolar 32,3460
%0.3
Euro 35,1168
%-0.01
Altın 2.305,190
%1.21
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'liler ile polis arasında gerginlik

CHP'liler ile polis arasında gerginlik

CHP'liler Gündoğdu Meydanı'na girerken polisle tartıştı. CHP'liler ile polis arasında gerginlik

  • Ege Postası
  • 01.05.2017 - 15:23

CHP İzmir il örgütü üyeleri, Lozan Meydanı'nda toplanarak saat 13.00 sıralarında Gündoğdu Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Ellerinde pankart ve dövizlerle yürüyen grup, 1 Mayıs'ın kutlanacağı Gündoğdu Meydanı'na girişte polis tarafından arama noktasında kontrol edilerek içeri alındı.

Bu sırada pankartlar ve dövizlerdeki sopa ve boruların alana sokulmayacağını söyleyen polis ile CHP'liler arasında tartışma çıktı. Bir polis müdürü pankartı çekiştirirken araya CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay girdi. Bu sırada İstiklal Marşı okunmaya başlayınca, taraflar saygı duruşuna geçerek tartışmaya ara verdi. İstiklal Marşı'nın bitmesinin ardından tartışma daha da artarak arbedeye dönüştü. Pankartları çekiştiren iki taraf birkaç pankartın içeri alınmasıyla yatıştı.

Bayrama kadınların ve çocukların da yoğun katılımı gözlendi. Bir kadın iki aylık bebeğiyle alanda yerini alırken, bir başka kadın ise küçük kızayla çimlere oturarak, marşlara katıldı.

BALBAY GERGİNLİĞİ ANLATTI

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP örgütünün Kıbrıs şehitleri Caddesi'nden alana girdiği noktada polisin tahta sopalı dövizleri içeri almak istememesi nedeniyle partililerle yaşanan gerginliği şöyle anlattı:

"Gündoğdu'ya dört yerden giriş vardı. Hiçbirinde sorun oluşmadı. Polis normalde dövizin sapı tahta mı, plastik mi, demir mi bakmadan içeri aldı. Sadece bir yerde Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nden alana girişte bulunan Emniyet Amiri işgüzarlık yaptı. Hepsini toplamaya kalktı. 'Yapmayın bunu, provakasyon' dedim. İki geçiş penceresi koymuş. 'Öbür yerlerde 5-6 tane daha fazla koymalısın' dedim. 'Burayı sabah 8'de kurduk erken gelseydiniz', diyerek yanıt verdi. Ayıp bu sözleriniz, kutlamaya iki saat kala ya da bir saat kala insanlar gelirler dedim. 'Bu saatten sonra değiştiremem' dedi. Partililer, 'AKP bayraklarını böyle alabilir miydiniz' diye sordular. O sizi ilgilendirmez dedi. Polislere teşekkür ediyoruz, sağduyulu davrandılar ancak o noktadaki Emniyet Amirine teessüf ediyoruz çünkü provakasyona açık bir tutum içindeydi." (DHA)

İŞTE O VİDEO

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.