Dolar 32,5225
%-0.05
Euro 34,9729
%0.41
Altın 2.435,830
%0.52
Bist-100 9.775,00
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'liler sandık başında: İşte ilk sonuçlar

CHP'liler sandık başında: İşte ilk sonuçlar

CHP İzmir İl Örgütü Sandık mesaisinde 4. haftaya yoğun programla başlarken, Karşıyaka'da sandıklar açıldı. Sonucu merakla beklenen, kritik bölge Bahçelievler'de zafer Sarı Liste'nin oldu. Buca'da ise çift listeli tek mahalle Çağdaş'ta ise zafer Beyaz Liste'nin oldu.

  • Ege Postası
  • 30.09.2017 - 08:53

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl örgütü sandık mesaisinde 4. haftaya hareketli başladı. Bugün Foça, Gaziemir, Buca, Karşıyaka, Karabağlar'da yoğun bir programla delege seçimlerini sürdüren partide, gözler Bahçelievler'e çevriliyken, Mavişehir'de kriz çıktı. Çatlak giderilemeyince sandık boykot edildi, çoğunluk sağlanamayınca seçim ertelendi. Bahçelievler'de ise zafer muhaliflerin oldu. 

İLÇE İLÇE SANDIK RAPORU

KARŞIYAKA'DA MARATON KRİZLE BAŞLADI

CHP'nin Mavişehir'deki delege seçimleri yüksek tansiyonla başladı. İlçenin hazırladığı 'Pembe' uzlaşma listesi iddiaya göre, geceden sabaha değişince, tepki gösterenler karşısına Turuncu listeyle çıktı. Ortalık bir anda karıştı, çatlak derinleşince de üyeler sandığı protesto etti. Çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle seçim yarın aynı saatte aynı yerde yapılmak üzere ertelendi. 

SHP İzmir İl Eski Başkanı Cevdet Tümtürk CHP'nin Mavişehir'de yapılan delege seçimlerinde uzlaşı listesi adı altında bir dayatma listenin çıkarılmasına tepki göstererek partililerin seçimleri protesto ettiğini söyledi.  Egepostası'na konuşan Tümtürk, “Mavişehir'e yakışmayan bir liste oldu. CHP'nin en yüksek oy aldığı mahallemizde, mahalle temsilcisinin siyasi ahlak ve etiğe aykırı davranış içine girdiği görüldü. Dün geceye kadar bir uzlaşı listesinde anlaşılmış, şeref sözü verilmişti. Tüm bunlar Mavişehir'i kucaklayan bir listeydi. Bu listenin sabah değiştirildiğini, verilen sözlerin dışında bir liste hazırlandığını gördük. Mavişehir'de yıllardır siyaset yapan eski bir partili olarak bu durumun partimize yakışmadığını söleyerek protesto ettik. Çoğunluk sağlanmadı. Tepki olarak arkadaşlarımız Turuncu liste çıkardılar ve seçim yarına kaldı” dedi

“ETİĞE AHLAKA UYMAYAN DAVRANIŞ”

İlçe yönetiminin desteği ile çıkarılan pembe listede bir gece önceye kadar uzlaşı sağlanmış olduğunu ve bu listede mahalle dengelerinin gözetilerek isimler yazıldığını ifade eden Tümtürk, listenin değişmesinin yakışmadığını söyledi. Tümtürk “Burada Pembe listeyi ilçe destekledi. Partiye delegelik yapmış, mahalleyi temsil etmiş arkadaşlarımızın yer aldığı, mahalle dengesine göre yapılmış bir listeydi. Bunun dışında anlayışla hazırlanan partilileri dışlayıcı oldu bittiye getirilen bir listeydi. Partililerimiz buna tepki verdi. Bize yakışmayan bir davranış. Delege seçimleri yapıyoruz. Bunun dışında ahlaka ve siyasi etiğe uymayan bir uygulama yapıldı. Biz de tepkiliyiz. Yarın Mavişehir üyelerimiz bu haksızlığın yanında olmayacaklardır. Karşı duran arkadaşlarımız doğru isimleri destekleyeceklerdir. Uzlaşılan listede bizler varız. Partiye emek vermiş mücadele vermiş insanlar var. Burada dayatma söz konusu" diye konuştu. 

YILDIRIM'DAN SERT TEPKİ

İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ise pembe listeyle hiç bir ilgilerinin bulunmadığını belirterek, "Biz çıkarsak beyaz liste çıkarırdık. Pembe listedeki isimlerin çoğunu tanımıyoruz. Ben ilçe başkanı olarak Mavişehir'de ne liste gördüm, ne isim önerdim, ne de müdahale ettim. Bizimle hiç bir alakası yok. Bu tüm Karşıyaka'ya duyurumdur. Bu nereden çıktı anlamıyorum" dedi. 

BAHÇELİEVLER'DE SANDIKTAN SARI LİSTE ÇIKTI 

Karşıyaka'nın önemli mahallesi Bahçelievler'de il yöneticisi Dilek Bilgin'in yer aldığı, muhaliflerle uzlaşılarak, mavi ve pembe listelerin birleşmesiyle hazırlanan Sarı liste galip geldi. 262 oy alan Sarı listeyi 180 oy ile beyaz liste takip etti. İlçe yönetimine yakın olan Beyaz liste kaybetti.

Kazanan sarı listede Sarı liste ise; İl yöneticisi Dilek Bilgin Meclis üyesi Adem Şahin, Işıl Çoban, Seydi Önder, Vahdettin Batmaz, İsmail Horoz, Hüseyin Çoban, Sinan Demir, Mine Örgün, Tuğçe Varlık, Süleyman Horazcı, Melihat Çiftçi, Meliha Gayretli, Ali Eroğlu, Kazım Ertik, Saadet Özdemir, Hüseyin Başer, Nazım Topgül, İbrahim Naki Avşar, Ümmünaz Arıgümüş, Dilek Demirbaş, Emine Kamalı, Yunus Baki, Sedar Karabel, Semiha Yıldız, Metin Toker Umut, Cüneyt Demirbağ, Alev Ustan, Berna Bağ, Mustafa Onurtan, Sedat Kılıç, Cemal Topçu, Betül Baş, Buket Sezgin ve Merih Seven yer aldı. 

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın 24 Eylül tarihinde yapılması gereken, ancak 7 Ekim’e ertelemek istediği, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven’in ise muhalifleri küstürmemek adına ortada bir tarih olan 30 Eylül günü yapılmasına karar verdiği Bahçelievler seçiminden çıkan sonuç  partililerce izgiyle izlendi.

MUSTAFA KEMAL'DE BEYAZ ZAFER

Karşıyaka Mustafa Kemal Mahallesinde İlçe Başkanı Uğur Yıldırım'ın desteklediği Beyaz liste 118 oyla kazandı. Muhaliflerin desteklediği mavi liste ise 68 oyda kaldı. İlçenin desteklediği beyaz listede meclis üyesi Deniz Aydoğan, Nurcan Talan, Yasemin Ataş, Atalay Düzgün, Alper Savcı, Bülent Odabaşı, İsmail Demirtaş, Olcay Cenik, Şahin Kaya, İzzet Zeki ve Ali Altun yer aldı. 

NERGİZ'DE MUHALİFLER KAZANDI

Nergiz Mahallesi’nde yaşanan çift listeli yarışta muhaliflerin Mavi listesi 115 oy alarak kazandı. Listede yer alan isimler ise şöyle: Hasan Koray Yıkar, Türker Türkoğlu, Ali Çavdar, Bedriye Keskindikkırıç, Emine Ruhan Özcan, Uğur Demir, Kaan Bayer, Kamer Demikkıran, Ezgi Hacıoğlu, Saliha Ersöz, Birol Aydemir yer aldı. İlçe yönetimi destekli beyaz listede ise Mustafa Demircan, Sezayi Erdül, Muharrem Aksu, Gürbüz Uzuner, Selami Özgül, Hasan Kaya, Mehmet Ersoy, Mehmet Coşkuner, Hüsniye Altun, Demet Duydu ve Ezgi Han 

ATAKENT'DE DE MAVİ KAZANDI
Demirköprü Mahallesi'nde tek listeyle seçime gidildi. Atakent Mahallesi'nde de sandık kurulan sandıkta Beyaz ve Mavi liste rekabeti yaşandı. Muhalif Mavi liste seçimi kazandı.  

İmbatlı ve Demirköprü tek liste...

Seçimin tamamlandığı tek listeli Demirköprü'de, Beyaz Liste'de Fikret Ocak, Hülya Albuz, Binnaz Tokmak, Fatma Didar, Ayhan Özsepet, Cevat Yılmaz, Tamer Gazioğlu yer aldı.

İmbatlı Mahallesi'nde de tek listeyle seçim yapıldı. Gürcan Bayrak, Mustafa Kaleli, Mukaddes Öztürk, Günay Türer, Hayati Doğan, Bülent Ermeş Beyaz Liste'de yer alarak delege oldu.

 

FOÇA'DA ÖRNEK SEÇİMLER YAPILDI

Foça'da yapılan delege seçimlerinde bir ilk yaşandı. Foça İlçe Başkanı Günal Biçer İzmir'de tek çarşafliste yapan ilçe başkanı oldu. Foça’da  yapılacak tüm mahallelerde çarşaf liste yöntemi kullanıldı. Ulupınar, Yeniköy, Cumhuriyet, Fatih, Kozbeyli mahallelerinde sandık kuruldu. Seçimlere tek listeyle gidildi. 

GAZİEMİR

Gaziemir de ilk kez sandık kurulan ilçelerden biri oldu. 

Cumartesi günü sandık kurulacak mahallelerin tümünde tek liste çıkması bekleniyor. Sandık kurulan mahalleler ise şöyle: Fatih, Menderes, Aktepe, Emrez, Atatürk, Hürriyet ve Dokuz Eylül mahalleleri.

BUCA'DA ÇAĞDAŞ'TA BEYAZ LİSTE KAZANDI

Buca’da Şirinkapı, Laleli ve Güven Mahalleleri'nde tek listeyle seçimlere gidildi. Çağdaş  mahallesinde ise çift liste çıktı. Zafer Mavi Liste'ye dört oy fark atan Beyaz Liste'nin oldu. Beyaz Liste'de Timur Yıldız, Onur Kardeş, Ferhat Yıldırım ve Sevinç Hürmeydan yer aldı.  

KARABAĞLAR

Karabağlar’da ise Cumartesi günü, tek listeli seçimler yaşandı. Devrim ve Gazi mahallelerinde sandık kuruldu. Cennetçeşme mahallesinde tek delegelik için 3 kişi adaylık yarışına girdi.

İzmir'de Cumartesi günü sandık kurulan diğer ilçeler ise şöyle;

Çeşme Musalla Mahallesi

Dikili; Gazipaşa

Ödemiş; Zafer, Hacıhasan, Kemer, Yılanlı, Su çıktı, Artıcak, Kemenler, Mescitli, Emirli

KENDİSİNE OY VERDİ VE DELEGE OLDU

Delege seçiminde sona gelinen Tire’de, ilçenin en tepe noktalarından biri olan Dibekçiler Köyü’nde delege seçimi yapıldı. Sandığın kurulduğu Mahallede tek üyesi olan İsa Soylu, kendisine oy attı ve delege seçildi.

Tire; Dibekçiler, Çeliközü Kburun, Yamandere, Çallık, Karacaali, Duatepe, Çukurköy, Kaplan. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.