Dolar 32,3685
%0.16
Euro 35,1197
%0.16
Altın 2.327,590
%0.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'lilerden Kılıçdaroğlu'na destek toplantısı

CHP'lilerden Kılıçdaroğlu'na destek toplantısı

İzmir'in Çeşme ilçesinde CHP'li il başkanlarıyla bir araya gelen CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından partilerinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında söylenen sözleri asla kabul etmediklerini belirterek, gerekli tepkiyi her zaman vereceklerini ifade etti. CHP'li başkanlardan Kılıçdaroğlu'na destek

  • Ege Postası
  • 17.08.2017 - 11:19

Ege Bölgesi'ndeki CHP İl Başkanları, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven'in davetiyle, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın ev sahipliğinde, Çeşme'de bir araya geldi. Toplantıya Afyon, Denizli, Aydın, Muğla, Manisa gibi illerin CHP'li il başkanları katıldı.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, AK Parti'nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'na çok yanlış ve haksız bir söylem içine girdiğini iddia ederek "Bir ana muhalefet partisi liderine karşı söylenen sözleri asla kabul etmiyoruz. CHP ve tüm demokrasi güçleri, gerekli tepkiyi her zaman verecek. Sonuna kadar Genel Başkanımız'ın, demokrasinin ve Cumhuriyet'in arkasındayız. Hak, hukuk, adalet arayışı içindeyiz. 2019 yılında yapılacak seçimlerde de ülke rahat bir nefes alacak. Bir iktidar değişimi söz konusu olacak. Buna inanıyoruz. Bu konuda da CHP ve Genel Başkanımız üzerine düşen tüm sorumlulukları en iyi ve özverili şekilde yerine getirmektedir. 2019'da, ülkemiz ve Cumhuriyetimizin, yeni bir soluk, yeni bir nefes alacağını düşünüyoruz. Bütün çabamız bu yönde" diye açıkladı. 

"REFERANDUMDA, ASLINDA 'HAYIR' ÇIKTIĞINA İNANIYORUZ"

Türkiye'nin 2017 yılında yeni bir sürece girdiğini belirten Güven, "Bu süreçte, referandumla beraber, sistemde önemli değişiklikler başladı. Türkiye'de ilk defa partili bir cumhurbaşkanı yönetimi oluştu. Yavaş yavaş sistem değiştirilmeye çalışılıyor. CHP de bu konuda, bunun yanlışlığını, doğru olmadığını, ülkemiz için olumsuz sonuçlar doğuracağını uzun bir zamandır anlatmaya çalışıyor. Önce, referandumda 'hayır' diyerek bu mücadeleyi verdik. Referandumda, aslında 'hayır' çıktığına inanıyoruz. Ama bir şekilde 'hayır' oyları geride bırakılarak, 'evet'le referandum sonuçlandırıldı. Zaten dünya kamuoyu da bunu böyle biliyor" diye konuştu.

Olağanüstü hal koşulları ve onun uygulamalarının, çok miktarda mağdur yarattığını anlatan CHP İzmir İl Başkanı Güven, "Bir taraftan da yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrası FETÖ örgütlenmesinin getirdikleri nedeniyle Türkiye büyük bedeller ödüyor. Devlet yapısı ciddi anlamda çatırdadı. Kamu kuruluşları önemli ölçüde zararlar gördü. FETÖ örgütlenmesinden dolayı büyük tasfiyeler yapıldı. Hukuka inanç ve güven hızla azalıyor. Bu sorunlar, Türkiye'de her şeyi sıkıntıya sokuyor. Bir tarafta uluslararası ilişkilerin bozukluğu, ekonomideki büyük sorunlar, Türkiye'deki yaşam standartlarını ciddi şekilde olumsuz etkiliyor. Bu nedenle toplumda müthiş bir rahatsızlık var" dedi.

Konuk il başkanlarını Alaçatı Port Marina'daki Ant Marina Otel'de ağırlayan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Alaçatı Port projesi hakkında da açıklamalarda bulundu. Dalgıç, toplantının ardından da Ege Bölgesi CHP İl Başkanları'na bir yemek verdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.