Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP, Meclis'e taşıdı: 5.5 TL’ye ne yenir'

CHP, Meclis'e taşıdı: 5.5 TL’ye ne yenir'

CHP’li Akkaya, ‘özel’ öğrencilerin yemek sorununu TBMM’ye taşıdı

  • Ege Postası
  • 09.08.2017 - 07:28

CHP İstanbul milletvekili Yakup Akkaya, Milli Eğitim Bakanı (MEB) İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde, kanun ile devletin sorumluluğu altına alınan engelli öğrencilere tanınan ücretsiz öğle yemeği hakkının, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün yazısı ile neden “vakıflardan bağış alın, hibe alın” şekline dönüştürüldüğünü sordu.

Akkaya, Cumhuriyet’in 4 Ağustos’ta gündeme getirdiği “MEB, özel eğitim öğrencilerine yemek bulamadı” haberinin ardından konuyu Meclis gündemine taşıdı. Önergesinde MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün bu yazısı ile bağış ya da hibe alınamaması durumunda da günlük bir öğün bedeli olarak 5.5 TL’yi aşmayacak şekilde ihaleye çıkılmasının emredildiğini; ilgili genel müdürlüğün bu emrin gerekçesi olarak da kaynak israfının önlenmesi olarak ifade edildiğini anımsatan Akkaya, özetle şu soruları yöneltti:

“Milli Eğitim Bakanlığı’nca Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri’ne son 5 yılda bütçeden aktarılan kaynak nedi? Bunun ne kadarı yönetmeliğin 91. maddesi çerçevesinde verilmesi gereken yemek için harcanmıştı? Bakanlığınıza bağlı özel eğitim okullarında öğle yemeği verilen engelli öğrenci sayısı nedi? Genel müdürlük tarafından belirtilen 5.50 TL’lik üst sınır, hangi bilimsel kritere göre belirlenmişti? Bütçe Kanunu çerçevesinde aktarılması gereken yemek yardımı ödenekleri başka bir harcama için kullanılmış mıdı? Bu nedenle mi yardım, hibe veya bağış yoluyla bu hizmetin yerine getirilmesi istenmektedi? Bakanlığınızca bu emrin gerekçesi sunulan ‘kaynak israfının önlenmesi’ amacıyla hangi tür önlemler alınmıştı? Milli Eğitim Bakanlığı olarak eğitim hizmetlerinde kamuoyuna da yansıdığı üzere Ensar, TÜRGEV gibi vakıflarla eğitim protokolleri yapmaktasınız. Bugüne kadar hangi vakıflarla eğitim protokolü imzalanmıştır'”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.