Dolar 32,5294
%0.13
Euro 34,9115
%-0.17
Altın 2.436,280
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'nin delege seçimlerinde liste savaşları

CHP'nin delege seçimlerinde liste savaşları

İzmir'de binlerce üye, partinin yeni delegelerini seçmek için sandık başına gitti. Yer yer bazı oy kullanma bölgelerinde gerginlikler yaşandı, listeler çarpıştı, kazananlar sevinç yaşadı. CHP'nin delege seçimlerinde liste savaşları

  • Ege Postası
  • 10.09.2017 - 18:36

EGEPOSTASI - CHP'de aylardır heyecanla beklenen delege seçimlerinin startı, bugün verildi, ilk sonuçlar sürprizleri de beraberinde getirdi. 

Yer yer bazı oy kullanma bölgelerinde gerginlikler, arbedeler yaşandı, bazı sandıklarda sürpriz sonuçlar alındı. İşte ilçe ilçe ilk gün raporu: 

BORNOVA'DA SEÇİM SONUÇLARI SÖYLE

Bornova'da CHP üyeleri  5 mahallede sandık başına gitti. Yarışta gözler kırmızı ve beyaz listelerin yarıştığı Erzene ve Kızılay Mahalleleri'nde oldu. İki mahallede de çift liste çıktı. Bornova'da Meriç, Gaziosmanpaşa ve Yeşilova Mahalleleri'nde ise sandığa tek listeyle gidildi.

Beş mahallede toplam bin 508 kişinin oy kullandığı, 8 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerin sonuçları şöyle:

ERZENE’DE SÜPRİZ YOK! KIRMIZI KAZANDI

34 partilinin delege seçildiği Erzene’de kırmızı liste kazandı. Erzene’de Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, İlçe Başkanı Nevat Kavalar ilçe eski Başkanları Ertürk Çapın, Enver Dündar,   Çeto Çamlıbel, Ethem İnal, Veysel Gürsul’un desteklediği  kırmızı liste 325 oy alırken, muhaliflerin çıkardığı beyaz liste ise 304 oy aldı.

KIZILAY'DA BEYAZ LİSTE

Kızılay Mahallesi'nde de kırmızı ve beyaz liste yarıştı. Kazanan beyaz liste oldu. Beyaz liste 137, kırmızı liste 130 oy aldı.Cesim Yıldız, Zeki Erçek, Nihat Kaya, Gizem Karaca, Mehmet Gilgil, Gülüzar Yıldırım, İbrahim Eroğlu, Birol Çam, Mustafa Çelik, Ayşe Aktaş, Tehmur Çardak, Şenay Zengin, Fatih Fethi Aktaş delege seçilmeyi başardı.

3 MAHALLEDE TEK LİSTE

Meriç mahallesinde, Gaziosmanpaşa mahallesinde Yeşilova’da tek liste çıktı.

CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar yaptığı açıklamada “5 mahallede seçimi tamamladık. En ufak kırgınlık,küskünlük yaşanmadı. Sakin ve şeffaf geçti. Sayım sırasında iki listeli yerlerde her iki listeden birer kişiyi içeriye aldık. Tüm partili arkadaşlara tekrar tekrar teşekkür ederim..Parti ici demokrasi tam işledi. Ülkemizde de demokrasi istiyoruz. Durmak yok mücadeleye devam” dedi.

ÇİĞLİ’DE BAŞKANLARA ŞOK

Esentepe Mahallesi'nde toplam 109 oy kullanıldı. Meclis üyesi Yüksel Arduç'un çıkardığı beyaz liste sandıktan zaferle çıktı. Beyaz liste 64, mavi liste 42 oy alırken, 3 oy da geçersiz sayıldı.

ATAŞEHİR'DE ZAFER BEYAZ LİSTENİN

Bugünkü seçimlerin kritik mahallelerinden Çiğli Ataşehir’de Ali Rıza Koçer, Utku Gümrükçü’nün çıkardığı beyaz liste 293 oyla seçimi kazandı. Mavi liste ise 289 oyda kaldı.

YENİMAHALE VE KÖYİÇİ’NDE ZAFER MERTOĞLU’NUN

Yenimahalle'deki delege seçimlerinde İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu'nun desteklediği mavi liste 84 oyla kazandı. Beyaz listeye 46 oy çıktı.

Köyiçi'nde mavi liste 90 oyla seçimi kazandı. Beyaz listeye 73 oy çıktı. Zafer mavi listenin oldu. 

EVKA-2 ‘DE ZAFER KIRMIZI LİSTENİN

Evka 2'de kavgalı seçimin galibi, 53 oyla kırmızı liste oldu. Mavi liste 39 oy aldı. İlçe Kadın Kolları Başkanı Sema Kürk seçim sonuçlarına şerh koydu. Kürk, seçimin usulüne uygun yapılmadığını, il başkan yardımcısının müdahil olduğunu, zarfların sayılmadığını ve tutanak tutulmadığını gerekçe gösterdi.

YAKATEPE, ATATÜRK VE ESENTEPE’DE SANDIKTAN BEYAZ LİSTE ÇIKTI

Esentepe'de beyaz liste 64 oyla sandıktan zaferle çıktı. Mavi liste 42 oy aldı.

Yakakent'te 190 oy alan mavi liste seçimi kazandı. Kırmızı listeye 182 oy çıktı.

Atatürk Mahallesi'nde beyaz liste 87, mavi 82 oy aldı. Seçimin galibi beyaz liste oldu.

AYDINLIK EVLER'DE VE BALATÇIK TEK LİSTE

Aydınlıkevler'de tek liste 94 geçerli oy aldı. Tek listeyle gidilen Balatçık'ta da seçim bitti, listeye 173 oy çıktı. 

KÜÇÜK ÇİĞLİ'DE BAŞKANLAR KAYBETTİ

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun mahallesi Küçük Çiğli’de seçimi muhaliflerin mavi listesi kazandı. Beyaz liste 317 oy alırken Mavi liste 393 aldı. Bu sonuçlardan sonra Belediye Başkanı Hasan Arslan delege olamadı.

BUCA’DA MUHALİFLER KAYBETTİ!

Delege seçimlerinin ilk günü Buca'da 6 mahallede sandık kuruldu. 4 mahalle çift listeli yarışa sahne olurken, gözler Efeler ve Çamlıkule'deydi. Her iki mahallede de sandığa tek listeyle gidilirken diğer dört mahallede çift listeyle gidildi. Yapılan seçimlerde Belediye Başkanı Levent Piriştina ve İlçe Başkanı Çağdaş Kaya'nın desteklediği listeler zaferle ayrılırken, muhalifler kaybetti.

EFELER’DE DELEGELER BELLİ OLDU

Buca’nın en büyük mahallesi konumunda olan ve 22 delegenin seçileceği Efeler’de tek listeli seçim yaşandı.

CUMHURİYET'TE MUHALİFLER FARK YEDİ

Çift listenin yarıştığı Cumhuriyet Mahallesi'nde mevcut ilçe yönetimine muhalif olan isimler 97'ye 44 kaybetti.

DİCLE’DE ÇİFT LİSTELİ REKABET

Dicle Mahallesi’nde sarı ve beyaz liste yarıştı. Kazanan sarı liste oldu. Sarı liste 49 beyaz liste 43 oy aldı. Sarı listede Yağmur Günaydın, Dilek Arabacı Dursun Ali Polat gibi isimler yer aldı. Kırmızı liste ve beyaz listenin yarıştığı Çamlıpınar Mahallesi’nde kırmızı liste 136 oy, beyaz liste 121 oy aldı.

UFUK MAHALLESİNDE MAVİ LİSTE KAZANDI

Ufuk mahallesinde de Belediye Başkanı Levent Piriştina ile İlçe Başkanı Çağdaş Kaya’nın desteklediği mavi liste 303 oy alırken, muhaliflerin çıkardığı beyaz liste 228 oy aldı.

GÜZELBAHÇE'DE BEYAZ LİSTE KAZANDI

CHP Güzelbahçe İlçe örgütü Pazar günü delege seçimlerini tamamladı. 2 bin 130 üyenin kayıtlı olduğu CHP Güzelbahçe İlçe örgütü 129 kongre ve 234 ön seçim delegesini belirlemek için sandık başına gitti. 12 mahallede kurulan sandıklarda mevcut yönetimin çıkardığı beyaz listeyle, Vural Gezer ve Mustafa Gürkan'ın başı çektiği kırmızı liste olmak üzere iki liste yarıştı. Olaysız geçen seçimler sonucunda kullanılan 1213 oyun 949’unu beyaz liste, kırmızı liste ise 274 oy aldı. Böylece bütün mahallelerde seçimleri büyük farkla kazanan beyaz liste kongre ve ön seçim delegeliklerinin tamamını kazanmış oldu.

Seçim sonuçlarını değerlendiren CHP İlçe Başkanı Kazım Çam, "Beyaz liste tüm mahallelerde  kazandı. Aslında kazanan CHP oldu. Bundan sonra kaybeden arkadaşlarımızı kucaklayarak, partimizin büyümesi için 2019 da iktidar olması için çalışacağız. ” dedi.

KONAK'TA TEK LİSTELİ SEÇİM

Konak'ta daha çok Kadifekale bölgesindeki küçük mahallelerde sandık kuruldu. Tek listeli sandıklarda seçimler tamamlandı. Mahalleler ise şöyle:

1-2 Kadriye, 19 Mayıs, Akarcalı, Akdeniz, Akıncı ,Ali Reis, Altay, Altınordu, Aziziye, Ballikuyu, Bozkurt, Çimentepe, Dayıemir, Dolaplıkuyu, Duatepe, Etiler, Fevzipaşa, Güneş, Güzelyurt, Hasan Özdemir, Hursidiye, Kahramanlar.

KARABAĞLAR'DA SEÇİM  TAMAMLANDI

Karabağlar ilçesinin Karabağlar, Barış, Aşık Veysel, Özgür, General Asım Gündüz, Reis mahallelerinde tek liste ile seçime gidildi. Çift listeyle seçime gidilen İhsan Alyanak Mahallesi'nde 56 oy alan mavi liste 32 oy farkla seçimi kazandı. Çift listenin yarıştığı Sevgi Mahallesi'nde 63 alan Mavi liste seçimi kazandı. Karşında olan Beyaz liste ise, 36 oy aldı.

BAYRAKLI’DA 2 MAHALLE

Bayraklı’da Cengizhan ve Fuat Edip Baksi mahallelerinde sandık kuruldu. Tek listeli seçimler sorunsuz tamamladı.

CHP İzmir'de seçim startı verildi

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.